منصور ستوده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایجاد تغذیههای مصنوعی از سالهای گذشته در تمام دشتهای استان انجام شده است که سهم مهمی در ذخیره آب در سفرههای زیر زمینی دارد.
وی اظهار داشت: تغذیههای مصنوعی علاوه بر ذخیره آب در سفرههای زیرزمینی، کنترل سیلاب و کاهش خسارات ناشی از سیل و کنترل رسوب را به همراه دارد.
ستوده با اشاره به اینکه سد اکباتان همچنان در حال سر ریز است، عنوان کرد: حجم ذخیره آب این سد ۳۴ میلیون مترمکعب است که با وجود بارشهای اخیر به طور کامل ظرفیت آن پر شده است.
وی اضافه کرد: در این روزها حدود سه متر مکعب آب بر ثانیه، از سد اکباتان خارج و وارد رودخانه میشود تا محیط زیست پایین دست سد نیز بهرهمند شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان ادامه داد: یک هزار لیتر در ثانیه آب از طریق تصفیه خانه سد اکباتان برای مصارف آب لوله کشی و آشامیدنی شهروندان مصرف و مابقی برای حق آبه کشاورزی پایین دست سد، خارج میشود.
وی بیان کرد: در حال حاضر مقدار ورودی آب به سد اکباتان پنج متر مکعب در ثانیه است و از سرریز آن سه هزار لیتر آب خارج میشود.
ستوده افزود: آبی که از سد اکباتان سرریز میشود از طریق رودخانه موجب تغذیه دشتها نیز میشود.
وی از پر شدن ۱۰۰ درصدی سد آبشینه خبر داد و گفت: این سد ذخیره دوم مصرف آب آشامیدنی همدان است که پنج میلیون متر مکعب آب ذخیره دارد.
گفتنی است؛ سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، کلان ملایر و گرین نهاوند از سدهای مهم استان همدان به حساب می آیند که در پی بارشهای سال آبی جاری، مخزن تمام آنها پر شده است.
۹۹۰۴/۲۰۸۷