حسن ملکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بازرسین مرکز بهداشت و درمان شهرستان در ایام ماه رمضان به صورت شبانه روزی و با تشدید نظارتها، این مقدار مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته را از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی آماده و نیمه آماده، کالاهای اساسی و اقلام مصرفی مردم کشف کردند.
وی افزود: در طرح ضیافت رمضان، بیش از ۵۰۰ مورد بازدید از اماکن عمومی و مراکز تهیه، توزیع و عرضه مواد غذایی بویژه مراکز تهیه بامیه و زولبیا، قنادیها و شیرینی پزی های شهرستان انجام شد و در راستای تأمین بهداشت غذایی مردم، ۱۷ بازرس این شبکه به صورت ویژه این وظیفه مهم را بر عهده داشتند.
ملکی یادآور شد: در این بازدیدها، یک هزار و ۶۸۲ کیلوگرم مواد غذایی فاسد شناسایی و معدوم شد و ۳ مراکز بازرسی شده که مرتکب تخلف شده بودند نیز پس از طی مراحل اداری و صدور اخطاریههای بهداشتی، از ادامه فعالیت منع و واحدهای مربوطه با حضور مسئولین پلمب شدند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بیجار اضافه کرد: بیشترین کالای غیر قابل استفاده کشف شده در این مدت شامل انواع مواد غذایی، نوشیدنیها، انواع لبنیات، نمک و آرد بود.
وی گفت: در طرح ضیافت رمضان که در شهرستان اجرا شد، ۱۷ بازرس بهداشت محیط در قالب یک تیم مجهز در ۲ نوبت صبح و بعدازظهر بر مراکز عرضه و تولید نظارت و اخطاریههای لازم را جهت ارائه خدمات بهداشتی برای واحدهای متخلف صادر میکردند.
ملکی افزود: پارسال در مجموع بارزسی ها از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، ۶ مرکز به علت عدم رعایت موازین بهداشتی و استفاده از مواد تارخ مصرف گذشته پلمپ شدند و از ابتدای امسال تاکنون نیز با تشدید نظارتها سه واحد صنفی و عرضه مواد غذایی پلمپ شد.
رئیس مرکز بهداشت و درمان بیجار با اشاره به محدودیتهای نیروی انسانی و گستردگی صنوف برای اجرای طرحهای نظارتی یادآور شد: مردم در نظارت دقیق بر اصناف و مراکز تهیه و توزیع غذا نقش ویژه و مؤثری دارند و ثبت شکایت از طریق سامانه ۱۹۰ از ۲۴ تا ۷۲ ساعت توسط بازرسان پیگیری خواهد شد.
طرح سلامت رمضان هر سال در طول ماه مبارک همزمان در سراسر کشور اجرا شد.
در شهرستان بیجار ۸۹ هزار نفری بیجار که در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد بیش از چهار هزار واحد صنفی و تولیدی وجود دارد.
۹۹۴۳/۹۱۰۲