الهام جلوداری شامگاه دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این دوره زیر نظر استادان برجسته صنایع دستی منطقه به مدت ۲۰ جلسه به صورت تئوری و عملی پیگیری میشود.
وی ادامه داد: در پایان دورهها و پس از اخذ آزمونهای لازم برای شرکت کنندگان، گواهی مهارت صنایع دستی و کارت شناسایی صنایع دستی صادر خواهد شد.
این مسئول خاطر نشان کرد: احیاء، حفظ و گسترش صنایع دستی، رونق تولید، اشتغال، برپایی نمایشگاه و فروش آثار تولید شده به علاقه مندان جزو اهداف دوره است.
جلوداری گفت: تا پایان امسال نسبت به برگزاری دوره های دیگر برحسب ضرورت و استفبال مردم و جوانان در رشته های مختلف صنایع دستی اقدام میشود.
رئیس میراث فرهنگی مهریز بیان داشت: تاکنون رشتههای صنایع دستی چاقوسازی، سنگ تراشی و ترکه بافی این شهرستان با ۲۰ فعال در فهرست آثار ملی ثبت شد و به دنبال ثبت دیگر صنایع بومی محلی هستیم که نقش مهمی در حفظ و احیای آنها دارد و محور برنامه هاست.
جلوداری سایر رشتههای فعال شهرستان را گیوه بافی، تخت کشی، قالی بافی، معرق کاری، منبت کاری، سرمه دوزی و کار روی چوب و شیشه ذکر کرد که حدود ۱۵۰ نفر از زنان و مردان علاقه مند در شهر و برخی روستاهای بخش مرکزی به آن اشتغال دارند.
صنایع دستی نوعی محصول است که در آن لوازم تزئینی و کاربردی تنها با استفاده از دست یا ابزار ساده ساخته شود، معمولاً این کلمه به روشهای سنتی تولید کالا اطلاق میشود. لوازمی که به صورت تولید انبوه و یا با ماشین آلات مختلف ساخته شوند جزو صنایع دستی نیستند.
بدون شک این آثار با معرفی فرهنگ و آداب و رسوم هر منطقه، نقش مهمی در ایجاد اشتغال و تولید پایدار و توسعه دارد و باید بیش از گذشته برای احیای آن تلاش شود.
مهریز که بنای اولیه آن را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی به قبل از اسلام نسبت میدهند ۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی دارد که تاکنون ۱۰۰ مورد آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
۷۵۳۶/ ۶۱۹۷