به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دادگستری یزد، غلامعلی دهشیری بر استفاده از نهادهای میانجیگری و ظرفیت شوراهای حل اختلاف تأکید کرد و افزود: جنبه حق الناس دیه پرونده های رانندگی باید با همکاری مراکز بیمه در شوراهای حل اختلاف رفع و تنها از نظر جنبه عمومی جرم در دادسرا و دادگستری طرح شود.
وی، اجتناب از آمارهای صِرف و حرکت به سوی حل و فصل واقعی دعاوی و جلب رضایتمندی و تکریم ارباب رجوع را از برنامه های اصلی دادگستری ذکر کرد.
به گفته دهشیری، دقت در آمار و بهره گیری از سیستم یکی از ملاک های ارزیابی عملکرد مجموعه است، آنچه در این میان اهمیت بیشتری دارد، حل و فصل صحیح دعاوی، دادرسی عادلانه و کسب رضایتمندی مراجعان و تکریم ارباب رجوع است که معیار ارزیابی برای شناسایی قضات و کارکنان ساعی و اثر گذار دستگاه قضایی مد نظر قرار خواهد گرفت.
رئیس کل دادگستری یزد، استفاده از نظر و ایده های برتر کارکنان دستگاه قضایی که از توانایی علمی و عملی خوبی برخوردارند را مهم و اثر گذار برشمرد و بیان کرد: در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و همچنین ارتقاء و اعتلای دستگاه قضایی استان در اجرای اهداف عالیه آن و منویات مقام معظم رهبری و سیاست های ریاست قوه قضائیه، پذیرای ایده های برتر و پیشنهادهای کاربردی و اثرگذار و نقدهای دلسوزانه کارکنان مجرب هستیم و در این زمینه از ارائه دهنده بهترین ایده و نظر، تجلیل به عمل می آید.
دهشیری، بررسی تعیین زمان نوبت شعبه ها را یک هفته قبل از وقت رسیدگی، خواستار شد و بیان کرد: مدیران دفاتر باید همه نوبت شعبه خود را یک هفته قبل از موعد تعیین شده بررسی کنند، اگر پرونده به لحاظ عدم وصول پاسخ استعلام و یا نظر کارشناسی نیاز به تجدید وقت دارد، با پیگیری در فرصت باقی مانده، از تجدید وقت رسیدگی جلوگیری و کاهش اطاله دادرسی و رضایت ارباب رجوع را فراهم کرد.
وی خاطر نشان کرد: معیار پرونده های های قدیم (مُسن) در دستگاه قضایی تغییر کرده است، اگر پرونده ای از نقطه آغاز بیش از یکسال در دستگاه قضایی مانده باشد از شمول پرونده های مُسن است که باید نسبت به تعیین تکلیف آن اقدام شود.
به گفته رئیس کل دادگستری یزد نباید مراحل دادرسی پرونده قضایی بیش از یکسال طول بکشد، اگرچنین شد باید همراه با گزارش توجیهی و علت یابی اطاله دادرسی همراه باشد.
دهشیری اشاره ای به تعداد پرونده های ورودی به دادگستری استان نکرد.
۷۵۳۶/ ۲۰۴۷