اراک - ایرنا - رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان آموزش به زراعی و مهارت در مراحل مختلف کشاورزی را فرا گرفتند.

«غلامرضا گودرزی» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این آموزش‌ها در راستای بهبود دانش، بینش و مهارت بهره بردار بخش کشاورزی در بیش از یک هزار و ۳۰۰ روستای استان مرکزی برای بهره برداران مردو زن روستایی، تشکل‌های غیردولتی، اتحادیه‌ها، پرسنل وظیفه نیروهای مسلح، مددجویان کمیته امداد امام، زندانیان شاغل در حوزه کشاورزی و شاغلان آزاد در قالب آموزش‌های آزاد مهارتی برگزار شده است.

وی ادامه داد: آموزش‌ها با هدف نیازسنجی آموزشی، استانداردسازی آموزشی، برنامه ریزی و نظارت بر اجرای اقدانات مهارتی بهره برداران کشاورزی و در راستای جلوگیری از فرسایش نیروی انسانی شاغل و تربیت نیروی جوان، ماهر و آشنا به فنون کشاورزی در روستاهای استان مرکزی برگزار شده است.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ایجاد توانایی برای انجام وظایف و افزایش مهارت شغلی، بهبود و نگاهداشت مهارت‌های غیررسمی بهره برداران بخش کشاورزی از مشخصه‌های مهم برگزاری این آموزش‌ها است.

گودرزی افزود: افزایش دانش، بینش و مهارت بهره برداران و تولید کنندگان بخش کشاورزی، افزایش بهره وری منابع پایه بخش با توانمند سازی بهره برداران و زنان روستایی، تربیت نیروی انسانی در سطوح نیمه ماهر، ماهر و استادکاری و سرپرستی برای واحدهای تولیدی کشاورزی و آموزش‌های مهارتی تک پودمان و پودمان علمی کاربردی از دیگر اهداف برگزاری این آموزش‌ها است.

مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی در سال ۶۲ و مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سال ۷۲ به بهره برداری رسید که با ادغام وارتخانه های کشاورزی و جهاد سازندگی در سال ۷۹ با عنوان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی سپس در سال ۹۴ با ادغام مراکز آموزش جهاد کشاورزی استان‌ها این مرکز با نام مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیت می کند.
این مرکز دارای بخش‌های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی است.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی دارای هفت ایستگاه پژوهشی است که بستر مناسبی برای اجرای طرح‌های حوزه کشاورزی فراهم کرده است.
۲ ایستگاه این مجموعه شامل پردیس تحقیقات و آموزش ملی لوبیای خمین و پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه دامنه کاری ملی دارند و پنج ایستگاه دیگر در منابع طبیعی مهندس یونسی خسبیجان، گیاهان دارویی علی آباد، علوم دامی فدک، آبخوانداری خشکرود و ایستگاه تحقیقات کشاورزی اراک به صورت استانی فعالیت می‌کنند.

۱۹۵۵/‌۶۰۱۳/‌