تبریز-ایرنا- معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: سال گذشته تعداد ۷۹۳ پروانه تولید صنایع دستی در بخش کارگاهی و انفرادی به متقاضیان در استان صادر شد.

فرشاد به آفرین روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: از مجموع پروانه‌های صادر شده، تعداد ۷۵۲ فقره مربوط به تولیدات صنایع دستی به صورت انفرادی و ۴۱ مورد نیز تولیدات کارگاهی است.

وی با اشاره به فعالیت مستمر و مؤثر واحدهای تولیدی صنایع دستی و تأثیر بسزای آنها در رونق اقتصادی استان، اظهار داشت: پروانه‌های صادر شده از سوی معاونت صنایع دستی در راستای فراهم سازی بستری مناسب برای ارتقای سطح تولید و رونق اقتصادی توسط هنرمندان انجام می‌گیرد.

به آفرین ادامه داد: در همین راستا پارسال تعداد ۴۹۵ فقره کارت شناسایی هنرمندان صنایع دستی نیز صادر و به هنرمندان ارائه شد.

وی برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های صنایع دستی را یکی از مهم‌ترین اقدامات در راستای معرفی و فروش آثار هنرمندان استان دانست و اضافه کرد: معرفی و ایجاد فرصتی مناسب برای عرضه محصولات هنری و صنایع دستی هنرمندان استان از مهم‌ترین اقداماتی است که پس از آموزش، در اولویت معاونت صنایع دستی قرار گرفته و در این راستا نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های تخصصی مختلفی با حضور هنرمندان استان و کشور برگزار می‌شود.

به آفرین افزود: برگزاری نمایشگاه ملی و بین المللی صنایع دستی تبریز ۲۰۱۸ در سال ۹۷ از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی استان بود که نقشی مؤثر در ارائه و ترویج صنایع دستی داشت و در آن هنرمندان ۳۰ استان ایران در قالب ۲۲۰ غرفه در کنار دو کشور خارجی حضور داشتند.

به گفته وی مجموع فروش صنایع دستی نمایشگاه پارسال تبریز معادل ۱۱ میلیارد ریال به صورت نقدی بود.

معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، برپایی بازارچه‌ها و نمایشگاه‌های صنایع دستی را از دیگر اقدامات این معاونت در جهت معرفی و فروش آثار هنرمندان چیره دست استان بیان کرد و گفت: برپایی این بازارچه‌های موقت فروش صنایع دستی فرصتی مناسب برای ارائه محصولات هنری در مکان‌های پرمخاطب شهری است.

به آفرین افزود: بازارچه‌های موقت فروش صنایع دستی فرصتی مناسب است تا در مکان‌های پر تردد و پر مخاطب شهری زمینه ارتباط و آشنایی بیشتر مخاطبان را با صنایع هنری دستی فراهم سازد، لذا اداره کل میراث فرهنگی در این راستا طی سال گذشته ۴۰ بازارچه موقت را در شهرستان‌های استان برپا کرد.

وی به انعقاد تفاهم نامه با ۲ شهرک صنعتی استان در محل قزلجه میدان در بخش شرقی و بعثت در بخش غربی تبریز جهت ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی به میزان ۲۰۰ و ۲۵۰ واحد اشاره کرد و گفت: اقدامات آماده سازی و مراحل اداری این دو شهرک به پایان رسیده است.

به آفرین با اشاره به مستندنگاری و تکمیل پرونده‌های مربوط به حقوق مالکیت معنوی و همچنین اخذ نشان مرغوبیت یونسکو توسط هنرمندان استان، یادآوری کرد: در راستای تکمیل پرونده‌های مربوط به حقوق مالکیت معنوی طی سال ۹۷، ۲ نشان اخذ شد.

وی ادامه داد:، سال گذشته ۲ نشان مرغوبیت یونسکو نیز توسط هنرمندان استان در رشته‌های ورنی و تولیدات چرمی دست دوز حاصل شد.

به آفرین، احیای هنر جاجیم آذربایجان را از اقدامات مهم صنایع دستی استان در سال گذشته برشمرد و گفت: در راستای حفظ و احیا صنایع دستی، رشته جاجیم در روستاهای شهرستان‌های بستان آباد و خداآفرین باززنده سازی شد.

در آذربایجان شرقی ۱۱ هزار هنرمند صنایع دستی در بیش از ۸۰ رشته فعالیت می کنند.

۳۰۳۸/‏۵۱۸