حمید اورعی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: ۹ مجوز برای کارخانههای تولید داروهای گیاهی و سنتی در قم صادر شده، در حال حاضر سه کارخانه فعال و ۶ کارخانه دیگر که خط تولید ندارند، از ظرفیت خالی و تجهیزات سایر کارخانهها برای تولید استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: سال گذشته حدود ۳ میلیون عدد انواع داروهای گیاهی و سنتی در سه شکل قرص، شربت و پماد تولید و عرضه شد.
وی با بیان اینکه فرآوردههای این کارخانهها فقط در داخل کشور توزیع میشود، گفت: کارخانههایی که در قم فعال است، برای سایر استانها نیز تأمین دارو میکند و از طریق شرکت پخش بین داروخانههای متقاضی توزیع میشود.
به گفته اورعی، آویشن، بادرنجبویه، سنا، زوفا، اسطوخودوس، پر سیاوش، گل همیشه بهار و کنجد بیشترین گیاهانی هستند که در فرآوردههای تولیدی کارخانههای قم استفاده میشود.
وی افزود: بخشی از گیاهان به صورت بومی در قم وجود دارد و بخش عمدهای نیز از مزارع ویژه پرورش گیاهان دارویی خریداری میشود.
وی با اشاره به اینکه اداره نظارت و ارزیابی فرآوردههای طبیعی و سنتی دانشگاه علوم پزشکی بر تولید گیاهان دارویی نظارت دارد، بیان کرد: این اداره از مراحل ابتدایی راه اندازی کارخانه، از جمله بررسی آلایندههای محیطی، محل قرارگیری و تجهیزات تا نظارت منظم و دورهای بر تولید داروی گیاهی مسئول است.
مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: همچنین کارشناسان اداره نظارت و ارزیابی فرآوردههای طبیعی و سنتی با آزمایشهای مختلف کیفیت محصول تولید شده را میسنجند و بر فرآورده نهایی این کارخانهها در سطح عرضه نظارت دارند.
وی به شهروندانی که تمایل به استفاده از فرآوردههای سنتی دارند، توصیه کرد: فرآوردههای طبیعی و داروهای گیاهی را با تجویز پزشک متخصص و از داروخانه تهیه نمایند که در این صورت این فرآوردهها میتواند در درمان بسیاری از بیماریها مؤثر واقع شود.
وی افزود: شهروندان میتوانند برای مشورت اثرات و عوارض داروهای شیمیایی و گیاهی با ۲ شماره ۱۴۹۰ و ۱۹۰ که بدون پیش شماره و از سراسر کشور قابل شماره گیری است، تماس حاصل نمایند.
/۲۰۸۵/ ۶۱۳۳/