به گزارش ایرنا، عباس سعیدی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: مبارزه با ملخهای صحرایی در ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شمال استان کرمان انجام شده و یک میلیون هکتار نیز از نظر وجود ملخها مورد پایش قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ملخهای صحرایی از بهمن ماه وارد کشور شدند و کرمان یکی از هفت استان درگیر کشور است به طوری که استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان به ترتیب بیشترین درگیری با این آفت را دارند.
سعیدی ادامه داد: گزارشهای جهانی حاکی از هجوم ملخهای صحرایی تا تیرماه از صحرای عربستان به استانهای مختلف کشور است وبا اقدامات انجام گرفته این آفت تاکنون خسارات جدی به مزارع و باغت استان کرمان وارد نکرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه ملخهای مهاجر قبلاً بدو ورود، به مراتع وارد میشدند گفت: اکنون این آفت بعد از ورود به مناطق، مستقیم وارد مزارع و باغات میشود.
وی افزود: ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار استانی و ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار ملی برای مبارزه با ملخها در استان کرمان هزینه شده است.
سعیدی از استاندار کرمان، فرمانداران، سازمان مدیریت برنامه ریزی، سپاه و بسیج به دلیل برگزاری سریع ستاد بحران و کمک در زمینه مبارزه با ملخهای صحرایی تقدیر کرد.
۱۳۶ طرح کشاورزی در کرمان به بهره برداری میرسد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان همچنین با اشاره به نامگذاری ۲۱ تا ۲۷ خرداد به عنوان هفته جهاد کشاورزی افزود: ۱۳۶ طرح بخش کشاورزی در حوزه آب، خاک و آبیاری تحت فشار، لایه روبی و مرمت قنوات ساخت کانالهای انتقال آب و لوله گذاری طی این ایام در جای جای استان افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه ۸۷ طرح آب و خاک، ۲۱ طرح دامپروی، ۲۰ پروژه تولیدات گیاهی، یک طرح شیلات و آبزی پروری طی هفته کشاورزی در کرمان افتتاح میشود اظهار داشت: بهره برداری از طرحهای هفته کشاورزی در کرمان با ۸۷ میلیارد تومان اعتبار ۱۴۲ شغل ایجاد میکند.
سعیدی ادامه داد: اگر در حوزه کشاورزی به دانش توجه شود بهره وری بیشتر میشود و یکی از مسائلی که میتواند رونق تولید ایجاد اشتغال و ثروت کند بهره وری در حوزههای مختلف بخش کشاورزی است که مهمترین آن در آب و خاک است.
وی از کاهش سطح زیر کشت محصولات پر مصرف در آب به عنوان برنامههای در اولویت سازمان جهاد کشاورزی نام برد و اظهار داشت: در این راستا محصولاتی با مزیت اقتصادی جایگزین کشت های قبلی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: کشت زعفران، زرشک، سیر و گیاهان دارویی به عنوان محصولات کم نیاز به آب و با مزیت اقتصادی و صادراتی توسط کشاورزان در استان کرمان در حال اجرا است.
وی افزود: حفاظت از آب و خاک به عنوان منابع پایه اولویت سازمان جهاد کشاورزی است به طوری که اکنون به ازای هر هکتار اجرای طرح آبیاری تحت فشار ۱۳ میلیون تومان بلاعوض به کشاورز پرداخت میشود.
هر گلخانه به منزله یک چاه نفت
سعیدی گفت: گلخانهها یکی از اولویتهای جهاد کشاورزی است به گونهای در این بخش به عنوان چاه نفت از آنها یاد میشود و امسال ۱۰۰ هکتار برنامه کشت گلخانهای در استان کرمان داریم و سال گذشته این رقم ۴۵ هکتار بود.
وی ایجاد گلخانهها را فرصتی برای سرمایه گذاری عنوان و تصریح کرد: بازگشت سرمایه در این طرحها ظرف ۲ تا سه سال است و اکنون زمینه صادرات محصولات گلخانهای اکنون فراهم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان به انجام اقدامات کارشناسی روی نژادهای نوترکیب مانند بز سانن در این استان اشاره کرد و گفت: تغذیه این بز متکی بر مرتع نیست و پرورش آن صرفه اقتصادی زیادی دارد.
وی تصریح کرد: طی ۲ سال گذشته یکی از آفات کلیدی استان کرمان کرم خراط بود که با تلاش کارشناسان جهاد کشاورزی این آفت در مناطق مختلف تحت کنترل در آمد به طوری که منطقه بیدخان بردسیر کانون آلودگی کرم خراط بود و با تلاش کنترل شد.
۳۰۲۹/ ۵۰۵۴