به گزارش ایرنا، در این اطلاعیه که نسخهای از آن در اختیار دفتر ایرنا قشم گرفت، آمده است: صادرات ماهی خشک با ارائه گواهی مربوط به منطقه و زمین محل تولید، تاییدیه محیط زیست و طی مراحل قانونی مربوط به صادرات و تعهدات مربوط، همانند گذشته انجام میگیرد.
عباسیان در این پیام افزود: صادرات ماهی خشک به عنوان یکی از مهمترین فعالیتهای اقتصادی و صادرات فصلی جزیره در سال اخیر رشد چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: به دلیل مسائل بهداشتی و زیست محیطی، برای جلوگیری از این فرصت به تهدید جدی، ساماندهی مناسب توسط کلیه نهادهای مسؤول ضروری است.
به خطر افتادن سلامت ساکنان و گردشگران جزیره به وسیله حمل روباز و غیر بهداشتی (همراه با خونابه) در جادهها، تصرف و بهره برداری بدون مجوز و آسیب رساندن به اراضی بدون اجازه مالک برای خشک کردن ماهی و تعطیل شدن و بیکاری فصلی واحدهای تولیدی پودر ماهی از جمله تهدیدات اشاره شده در این اطلاعیه است.
در بخش دیگری از این پیام آمده است: عدهای با انتشار اخبار غیرواقعی و با هدف تشویش اذهان و شانه خالی کردن از مسوولیتهای اجتماعی و قانونی خود در صدد هستند تا با جو سازی در شبکههای اجتماعی و ایجاد فشار روانی بر مسؤولان، حقالناس و بیتالمال را زیر پا گذاشته و از قانون بگریزند.
در انتهای این اطلاعیه آمده است: از عموم فعالان این حوزه انتظار میرود تحت تأثیر اخبار کذب قرار نگیرند و اطلاعات و راهنماییهای لازم را از مدیر شیلات و کشاورزی و یا گمرک سازمان منطقه آزاد قشم دریافت کنند.
از ابتدای سال جاری تا کنون، سه هزار و ۲۰۰ تُن ماهی خشک صادر شده است و این در حالی است که این رقم در طول سال گذشته چهار هزار و ۷۶۸ تُن بوده است.
هم اکنون حدود هشت هزار نفر در زنجیره صید تا صادرات ماهی خشک در جزیره قشم فعالیت میکنند.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، لارک و هنگام ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
۷۵۰۰