تهران - ایرنا - یکی از رهبران "نیروهای آزادی و تغییر" در سودان امروز (سه شنبه) فاش کرد که گروه های مخالف می خواهند طبق پیشنهاد "آبی احمد" نخست وزیر اتیوپی هشت عضو پیشنهادی خود را برای عضویت در "شورای انتقالی سودان" اعلام کنند.

به گزارش پایگاه خبری "روسیا الیوم"، این طرح بر اساس پیشنهاد آبی احمد و در راستای رسیدن به توافقی میان دو طرف است و می‌تواند به حل مشکلات سودان کمک کند.

نخست وزیر اتیوپی هفته گذشته برای میانجیگری وارد خارطوم پایتخت سودان شد. وی پیشنهاد داد که در دوره انتقالی شورایی متشکل از ۱۵ نفر با ۸ عضو از غیر نظامیان و ۷ عضو از نظامیان سودان تأسیس شود.

در همین راستا خبرگزاری "رویترز" دیشب (دوشنبه) تاکید کرد که معترضان می‌خواهند "عبدالله حمدوک" دبیر اجرایی سابق کمیته اقتصادی آفریقا وابسته به سازمان ملل را به عنوان نخست وزیر سودان پیشنهاد دهند، این در حالی است که یک منبع آگاه در نیروهای آزادی و تغییر به روسیا الیوم گفته است که برای نامزدی حمدوک در این منصب توافقی حاصل نشده است.

از سویی دیگر "احمد الربیع" یکی از رهبران ائتلاف آزادی و تغییر در مصاحبه با پایگاه خبری "العربی الجدید" با تاکید بر صحت خبر اعلام نامزد پیشنهادی معترضان در شورای وزیران و اعضای شورای حاکم، افزود که نیروهای آزادی و تغییر به نافرمانی مدنی در سودان ادامه خواهند داد.

به دنبال خشونت‌های هفته گذشته و حمله ارتش سودان به معترضان، «جنبش اعتراضی سودان» از یکشنبه گذشته خواستار نافرمانی مدنی با هدف واگذاری قدرت از شورای نظامی انتقالی به نهادهای غیر نظامی و مردمی شد.

الربیع با اشاره به اینکه منتظر پاسخ شورای نظامی در خصوص میانجیگری نخست وزیر اتیوپی هستند، ادامه داد: گروهی از نیروی‌های آزادی و تغییر قرار است امروز (سه شنبه) با نماینده رئیس جمهوری اتیوپی دیدار کنند.

وی تاکید کرد که نیروهای آزادی و تغییر نقطه نظرات مهمی در خصوص میانجی گری اتیوپی دارند و باید کمیته بین المللی حقیقت یاب درباره کشتار خارطوم تشکیل شود، شورای نظامی تمام زندانیان سیاسی را آزاد کند، اینترنت وصل و شورای نظامی رسماً از مردم به خاطر سرکوب‌ها و کشتارها عذرخواهی کند تا بتوان در چارچوبی سیاسی به توافق رسید.

پس از اعتراض‌های مردمی در فروردین ماه امسال "عمر البشیر" رئیس جمهوری سودان توسط ارتش برکنار شد. ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی و به ریاست ژنرال "عبدالفتاح البرهان" قدرت را در دست گرفت.

در مقابل گروه‌های مخالف نیز با امضای بیانیه‌ای، ائتلافی فراگیر از نیروهای غیرنظامی تشکیل دادند که به نام اعلامیه آزادی و تغییر معروف شد. این ائتلاف برای تعیین تکلیف آینده سودان وارد گفت و گو با نظامیان شد. اما این مذاکرات پس از کشتار خونین خارطوم که به جان باختن بیش از صد نفر انجامید، بی نتیجه ماند.

خاورم **۳۲۲۴**۱۶۵۱