اصفهان - ایرنا - عضو هیات مدیره انجمن شرکت های دانش بنیان استان اصفهان گفت: شرکت های دانش بنیان کشورمان از سال گذشته و پس از اعمال تحریم های جدید، عملکرد خوبی در رفع نیازهای داخلی داشتند.

امیر علی شریفیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر شرکت‌های دانش بنیان کشورمان از سال گذشته از نظر درآمدی در وضعیت خوبی قرار گرفتند که دلیل آن تلاش برای تولید در جهت رفع نیازهای داخلی در بخش‌های مختلف از جمله صنایع بود.

این عضو صندوق پژوهش و فناوری اصفهان با بیان اینکه تحریم‌های فعلی، فرصت کوتاه مدتی برای شرکت‌های دانش بنیان کشورمان است، تصریح کرد: این شرکت‌ها باید با استفاده از فرصت موجود، چگونگی فرایندهای موفق کسب و کار را فرا بگیرند و آن را نهادینه کنند تا بتوانند در هر شرایطی و حتی اگر تحریم‌ها برداشته شد از تجربه‌های بدست آمده، بهره بگیرند.

وی با اشاره به اینکه ممکن است در آینده، تحریم‌ها لغو شود و ارتباطات بین المللی افزایش یابد، اضافه کرد: شرکت‌های دانش بنیان باید برای این موقعیت نیز آینده نگری داشته باشند و روش و مسیر فعالیت خود را مشخص کنند.

شریفیان با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان کشورمان در برخی صنایع تلاش کردند تا دچار عقب ماندگی نشوند، اظهار داشت: سرمایه گذاری‌های خوبی نیز از سوی دولت و بخش خصوصی در زمینه‌های مختلف مانند نانو فناوری برای ایجاد شرکت‌های دانش بنیان با بهره گیری از توان جوانان مستعد صورت گرفته است.

وی ادامه داد: بومی سازی فناوری‌ها، قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع مختلف در دوران تحریم‌ها نیز از اهمیت خاصی برخوردارست بطوریکه در چند سال گذشته مانع از توقف خط تولید بسیاری از واحدهای صنعتی شد.

شریفیان با بیان اینکه ممکن است هر یک از این قطعات یا تجهیزات از نظر ریالی و ارزی، ارزش زیادی نداشته باشد، اضافه کرد: اما کارایی آنها حتی در حد راه اندازی یک خط تولید است و ارزش راهبردی بالایی دارند.

وی که از مدیران یکی از شرکت‌های دانش بنیان اصفهان است، با اشاره به اینکه بسیاری از این قطعات و تجهیزات می‌توانست در سال‌های گذشته در کشورمان ساخته شود، ادامه داد: اما در زمان حاضر شرکت‌های دانش بنیان کشورمان کمر همت به تولید آنها در جهت رفع نیاز داخلی و مقابله با تحریم‌ها بسته‌اند.

شریفیان با بیان اینکه شرکت متبوع وی تا کنون موفق به بومی سازی حدود ۶۰ قطعه و تجهیزات حوزه صنعت نفت شده است، تاکید کرد: تولید و بومی سازی این قطعات علاوه بر صرفه جویی ارزی باعث شد تا خط تولید صنایع مختلف نفت در زمان تحریم‌ها با مشکل مواجه نشوند.

عضو هیأت مدیره انجمن شرکت‌های دانش بنیان اصفهان خاطرنشان کرد: بر اساس آئین نامه خرید کالای تولید داخلی، خرید کالاهای خارجی که دارای نمونه مشابه داخلی است توسط دستگاه‌های اجرایی و دولتی ممنوع است اما این موضوع بطور کامل اجرا نمی‌شود و هنوز برخی ترجیح می‌دهند که تجهیزات خارجی را با دور زدن تحریم‌ها وارد کنند.

وی اضافه کرد: این در حالی است که این اداره‌ها می‌توانند این هزینه را برای شرکت‌های داخلی و در جهت رونق تولید داشته باشند و باید برای تحقق آن فرهنگ سازی و اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد.

هیأت وزیران در سال ۹۳ به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی تصویب کرد که خرید کالاهای خارجی (اعم از کالای ساخته شده، قطعات، ملزومات، تجهیزات و غیره) دارای تولید مشابه داخلی توسط همه دستگاه‌های دولتی و سایر دستگاه‌ها، نهادها و عناوین مشابهی که به نحوی از بودجه عمومی یا دولتی استفاده می‌کنند، ممنوع است.

بنابر آمار اعلام شده از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حدود پنج هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال است که از میان آنها بیش از سه هزار و ۵۰۰ شرکت به طور رسمی به عنوان دانش بنیان ثبت شده و مجوز گرفته‌اند که ۵۶ درصد آنها تولیدی و ۴۴ درصد نوپا هستند.

حدود ۱۰ درصد از این شرکت‌ها و واحدهای فناور در استان اصفهان مستقر هستند.

۳۰۱۱/‏۶۰۲۶