مرتضی سلیمی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب، افزود: این نیروهای متخصص در اجرای «طرح ساحلی امداد و نجات» در سه استان گلستان، گیلان و مازندران در سواحل دریایی خزر مستقر شدهاند.
وی توضیح داد: نیروهای متخصص امدادی به منظور ارائه خدمات امداد و نجات به افراد مضطر و گرفتار در حوادث احتمالی دریای خزر به علت آشنا نبودن مسافران تابستانی با وضعیت ساحل، ویژگیهای موج، وجود جریانهای شکافنده مرگبار و بستر خزر با ایجاد ۲۹ پایگاه و پست امدادی و شناسایی ۶۴۳ منطقه ممنوعه (خطر آفرین) شنا در سواحل خزر در این مناطق مستقر خواهند شد.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر ادامه داد: در اجرا و برگزاری این طرح ساحلی امداد و نجات ۹۴ روزه در سه استان گلستان، گیلان و مازندران نیروهای امدادرسان هلال احمر از توان عملیاتی ۲۰ دستگاه آمبولانس، ۵۵ دستگاه موتورلانس، ۶ فروند قایق و ۶ فروند جت اسکی استفاده خواهند کرد.
سلیمی اضافه کرد: این نیروهای امدادرسان که آموزشهای تخصصی امداد و نجات را در مراکز آموزشی معتبر داخلی طی کردهاند، در صورت ایجاد وضعیتهای اضطراری عمومی و پیچیده برای مسافران تابستانی در سواحل نزدیک دریایی استانهای شمالی خدمات امداد و نجات دریایی را ارائه خواهند کرد.
طرح ملی امداد و نجات تابستانه امسال از روز جمعه ۳۱ خردادماه آغاز و تا پایان شهریورماه ادامه خواهد داشت که در این طرح امدادگران و نجاتگران هلال احمر در راستای تحقق اصل ۲۹ قانون اساسی و به استناد ماده ۳ قانون اساسنامه هلال احمر به ارائه خدمات متنوع امداد و نجات، کمکهای اولیه و ارائه خدمات اجتماعی برای تسکین آلام آسیب دیدگان و مسافران تابستانی میپردازند.
طرح امداد و نجات تابستانه سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به مدت ۹۴ روز و با استقرار پستهای موقت امداد و نجات علاوه بر استفاده از توان عملیاتی تمام پایگاههای ثابت و فعال هلال احمر در محورهای مواصلاتی استانهای سراسر کشور برگزار میشود.
در اجرا و برگزاری این طرح ملی امداد و نجات، تمام دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استانها و شهرستانها (در حوادث و سوانح) از جمله پلیس راهور ناجا، اورژانس ۱۱۵، راهداری و امداد خودرو از دستگاههای همکار هلال احمر خواهند بود.
اعزام تیمهای عملیاتی به منظور برآورد اولیه نیازهای امداد و نجات، آواربرداری، رهاسازی محبوسین، ارائه کمکهای اولیه سرپایی و انتقال آسیب دیدگان و مصدومان به نقاط امن و نزدیکترین مراکز درمانی در زمین لرزههای دارای خسارت و اسکان و تغذیه اضطراری، سیلابهای شهری، روستایی و محورهای اصلی و فرعی (شامل آزادراهها، بزرگراهها و راههای اصلی برون شهری)، حادثه دیدگان حوادث کوهستان در مناطق شهری و برون شهری از خدمات و فعالیتهای جمعیت هلال احمر در اجرا و برگزاری طرح ملی امداد و نجات تابستانه است.
همچنین نجات حادثه دیدگان حوادث ساحلی در سوحل دریاها و دریاچههای کشور (به استثنا دریاچههای پشت سدها) در مناطق شهری و برون شهری و اعزام نیرو و تیمهای عملیاتی به منظور ارائه خدمات امداد و نجات به سایر حوادث و سوانح طبیعی و انسان ساخت شهری و برون شهری با اعلام رسمی یا درخواست کتبی از سازمان مدیریت بحران از دیگر خدمات این طرح است.