عاطفه زارعی روز سه شنبه در جلسه اعضای انجمن کتابخانه های عمومی و کمیته نهضت مطالعه مفید اظهار داشت: تکمیل و توسعه زیرساخت های مورد نیاز و افزایش سرانه فضای مطالعه از برنامههای پیش بینی شده امسال است که امیدواریم با تخصیص اعتبار مناسب و به موقع اجرا شود.
وی با بیان اینکه ۴.۷۲ درصد از جمعیت استان در کتابخانههای عمومی عضو هستند افزود: تا انتهای برنامه ششم توسعه این میزان باید به ۵.۷۰ درصد ارتقا یابد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان در تشریح برنامههای این اداره کل در سال ۹۸ گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته رشد پنج درصدی برای زیربنای کتابخانههای عمومی استان پیش بینی شده است.
زارعی اضافه کرد: اتمام کتابخانه شهید مظاهری شهر مریانج، تعمیر و بازگشایی کتابخانه آیتالله بهاری، ساخت کتابخانه روستای نگار خاتون شهرستان فامنین در صورت تأمین اعتبار، راه اندازی کتابخانه روستای توچغاز توسط خیران ملایر، راه اندازی کتابخانه مشارکتی در زندان ملایر و کتابخانه عمومی شهر زنگنه ملایر در سال جاری بخشی از برنامههای پیش روی این اداره کل است.
وی افزود: توسعه کتابخانه شهید رجایی اسدآباد، تکمیل و افتتاح کتابخانه شهدای گمنام شهرستان رزن و راه اندازی کتابخانه روستای اورقین شهرستان کبودراهنگ بخشی از طرحهای است که در سال جاری به بهره برداری میرسد.
زارعی تأکید کرد: تعیین تکلیف کتابخانه روستای نیر و توسعه کتابخانه علامه دهخدا در شهرستان تازه تأسیس درگزین نیز در صورت تأمین اعتبار صورت میگیرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان درباره رشد اعضای کتابخانههای در سال گذشته گفت: اعضای فعال کتابخانههای عمومی استان در سال ۹۷ نسبت به سال قبل به میزان ۶.۹ درصد رشد داشته است.
زارعی خاطرنشان کرد: چهار هزار و ۴۷۰ برنامه فرهنگی در طول سال از جمله نشستهای کتابخوانی، مسابقات فرهنگی، جلسات نقد کتاب، نمایشنامه خوانی و جشنوارههایی هچون نهمین دوره کتابخوانی رضوی برای ترویج فرهنگ مطالعه در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به برگزاری نهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی یادآوری کرد: در سال گذشته اداره کل کتابخانههای عمومی استان موفق شد رتبه نخست کشوری را در شاخص رشد با مشارکت ۴۵ هزار و ۶۹۸ نفری مردم به خود اختصاص دهد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی در ادامه به افتتاح نخستین پیشخوان کتاب در روستای دینارآباد بخش لالجنن شهرستان بهار نیز اشاره کرد و افزود: پیشخوان کتاب طرحی برای روستاهای پرجمعیت است که کتابخانه عمومی ندارند.
زارعی اضافه کرد: در این طرح یک کتابخانه عمومی به عنوان پشتیبان تعریف میشود و منابع اطلاعاتی را در اختیار پیشخوان قرار میدهد و پس از مدتی منابع تعویض میشود تا قابلیت دسترسی به تعداد بیشتری کتاب فراهم شود.
به گفته وی در حال حاضر ۱۱۳ کتابخانه عمومی با زیر بنای ۴۴ هزار و ۴۷۵ متر مربع در استان همدان وجود دارد و سرانه زیربنا به ازای ۱۰۰ نفر جمعیت در استان همدان ۲.۵۶ متر مربع است.
۷۵۲۷/۲۰۹۰