تهران-ایرنا- آنچه بیش از پیش اعتبار ایالات متحده را در عرصه روابط بین الملل و افکار عمومی جهانیان کاهش داده است، مواضع متناقضی است که اهالی کاخ سفید در برابر کشورمان اتخاذ می کنند.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ با نگاهی به اقدامات و اظهارات چند ماه اخیر دولتمردان آمریکا درقبال ایران به راحتی می‌توان به تناقض‌ها و ابهاماتی را در سیاست خارجی این کشور پی برد. این در حالی است که برخی از صاحبنظران و تحلیلگران دلیل این تضادها را بی تأثیر بودن فشار حداکثری بر ایران دانسته‌اند و برخی نوعی بازی و فریب افکار عمومی برای "جنگ طلب" نشان دادن ایران ارزیابی می‌کنند.

رویکرد "یکی به میخ و یکی به نعل" آمریکا در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور واکنش‌هایی را برانگیخته است به طوری که سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرده دولت ترامپ در موقعیتی نیست که بخواهد همزمان وقتی که فشار حداکثری و تحریم‌های به قول خودشان شکننده را علیه جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران سامان می‌دهد، دم از مذاکره بزند. رویکرد "یکی به میخ و یکی به نعل" آمریکا در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور واکنش‌هایی را برانگیخته است

در میان رسانه‌ها نیز رسانه‌های اصلاح طلب ضمن تأیید تلاش‌های فریبکارانه آمریکا بر لزوم "هوشیاری کامل تهران" تاکید کردند. این رسانه‌ها همچنین به تحریم صنایع پتروشیمی کشورمان و برخی واکنش‌های داخلی نسبت به آن پرداخته‌اند. اخبار مربوط به "احتمال تحریم اینستکس از سوی آمریکا" و "همکاری آمریکا و گروهک منافقین علیه ایران" از دیگر محورهای مورد توجه از سوی این رسانه‌ها بوده است. رسانه‌های اصولگرا نیز اگرچه با رنگ و بوی جناحی و با نیم نگاه انتقادی به دولت، بر محورهای مشابهی تاکید داشته‌اند.

رسانه‌های اصلاح طلب

"ترامپ باید به نحو آبرومندی خود را از این بحران بیرون بکشد"، "او به خوبی می‌داند، چه کارهایی را انجام بدهد و از چه کارهایی دوری کند"، "تعدیل مواضع مقامات کاخ سفید"، "زنجیره اقدامات دیپلماتیک برای نشان‌دادن ایران به‌عنوان کشوری جنگ‌طلب" از جمله عبارت‌های به کاررفته از سوی این رسانه‌ها است.

سیاست‌های متناقض آمریکا علیه ایران

اعتماد در یادداشتی ضمن معرفی گروهی موسوم به بیلدبرگ، نوشت: بسیاری از ناظران را عقیده بر این است که قدرت واقعی اما پنهان جهان در دستان گروه بیلدبرگ است. برای اینکه بتوانید از قدرت بیلدبرگ در روزهای اخیر ارزیابی دم‌دستی داشته باشید، کافی است سهم این گروه را در سیاست غرب مورد بازبینی قرار دهید. اوایل هفته پیش دولت امریکا با رویکرد ناگهانی اعلام کرد هیچ پیش‌شرطی برای گفت‌وگو با ایران قائل نیست. ترامپ و همکارانش از ضرورت دیپلماسی برای حل تنش بین دو کشور سخن گفتند و به یک باره جو رسانه‌ای فشار نظامی بر ایران به شکل گسترده‌ای کاهش یافت. خیلی‌ها علت این تغییر رویکرد امریکا را تصمیم گروه بیلدبرگ می‌دانند که بر ضرورت گفت‌وگو با ایران تاکید می‌کند.

نگارنده در معرفی این گروه افزود: گروه بیلدبرگ در سال ۱۹۵۴ به ابتکار امریکا و اروپا و در واقع با حضور سازمان سیا و سرویس امنیتی ام‌آی‌سیکس انگلستان ایجاد شد. هدف تشکیل بیلدبرگ، حمایت از ناتو در مقابل اتحاد جماهیر شوروی بود.

ترامپ گزینه حمله نظامی را بعد از نشست بیلدبرگ به کنار گذاشته است. ترامپ باید به نحو آبرومندی خود را از این بحران بیرون بکشد… او باید از تصمیمات سخت خود در برابر ایران عدول کند ولی عدول از این تصمیمات از جمله بازگشت به برجام به معنای ضعف او تلقی می‌شود و دموکرات‌ها به این بهانه عرصه را بر او تنگ‌تر خواهند کرد. آیا راه دیگری برای ترامپ وجود دارد؟

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به روزنامه اعتماد گفت: دولت آقای ترامپ با خروج غیرقانونی خودش از برجام در موقعیتی نیست که بخواهد برای جمهوری اسلامی ایران تعیین شرط کند یا همزمان وقتی که فشار حداکثری و تحریم‌های به قول خودشان شکننده را علیه جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران سامان می‌دهد، دم از مذاکره بزند. آنچه اکنون برای جمهوری اسلامی ایران مهم است، فارغ از حضور امریکا در هر جا یا هر کاری که این کشور بکند، مبنای برجام است که ما معتقدیم جدای از امریکا، اروپایی‌ها و دیگر کشورهای باقی‌مانده در برجام باید به تعهدات خودشان عمل کنند.

مهدی مطهرنیا، تحلیلگر مسائل بین الملل به روزنامه همدلی می‌گوید: ترامپ همچنین با سیاستی فریب‌کارانه از گفت‌وگو و مذاکره سخن می‌گوید و از طرف دیگر اجماع بین‌المللی را علیه ایران هدایت می‌کند. بنایراین باید گفت، او به خوبی می‌داند، چکارهایی را انجام بدهد و از چه کارهایی دوری کند. در واقع دونالدترامپ در یک انسجام رفتاری، اما متناقض‌نما رفتار می‌کند که این شیوه، قدرت تحلیل و تصمیم‌گیری را برای رقبایش دشوار می‌کند. از این جهت باید گفت، ترامپ نه تنها در پی گفت‌وگو و مذاکره نیست، بلکه همهِ هم‌وغم‌اش را به کار گرفته است تا در جنگ هیبت و حیثیت، ایران را مجاب مذاکره کند یا کاری کند، جمهوری‌اسلامی موضع‌گیری صریحی نسبت به ایالات‌متحده داشته باشد تا از این طریق بتواند فشارهای بیشتری را وارد کند.

سیدمحمد حسین ملائک سفیر اسبق ایران در چین به آرمان گفت: کمپین آمریکا علیه ایران وارد مرحله تازه‌ای می‌شود. مرحله اول اعمال تحریم‌های سخت و اعزام ناوهای آمریکایی به منطقه، تهدید و همچنین اعلام تغییر حکومت در ایران بود. پس از آن منطقه با تحولاتی از جمله مساله حوادث فجیره و افزایش ناامنی در محیط پیرامونی و اعلام مواضعی تازه درخصوص برجام و تحولات یمن روبه‌رو شد. مجموع این تحولات باعث شد که آمریکایی‌ها اصطلاحاً فتیله افزایش تنش را پایین کشیده و چند قدمی به عقب رفته و مواضع خود را تا حدودی متعادل کنند. به گونه‌ای که ترامپ مطرح کرد که خواستار گفت‌وگو با تهران بوده و تنها مساله اساسی و خط قرمز واشنگتن عدم برخورداری تهران از سلاح هسته‌ای است.

وی افزود: در مرحله دوم تعدیل مواضع مقامات کاخ سفید این گونه کلید خورد که وزارت خارجه ژاپن رسماً اعلام کرد که نخست وزیر ژاپن با پیام طرف آمریکایی وارد ایران خواهد شد و به دنبال آن است تا شرایط کاهش تنش و گفت‌وگو میان تهران-واشنگتن را تسهیل نماید. این روند ادامه داشت تا آنکه آمریکایی‌ها از روز پنجشنبه هفته گذشته وارد فاز تازه‌ای شدند به گونه‌ای که دونالد ترامپ ضمن تکرار مواضع ضد ایرانی و توهین‌آمیزش، ملت ایران را ملتی تروریست خواند. مایک پمپئو نیز یک بار دیگر مواضع منفی ضد ایرانی ارائه داد. یکی دیگر از اقدامات خصمانه آمریکایی‌ها اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا مبنی بر تحریم پتروشیمی ایران و تنگ‌تر کردن حلقه تحریم‌ها بر ضد مردم ایران بود.

شرق نیز در یادداشتی متذکر شد: ایران و آمریکا باوجود اختلافات اساسی دیرینه، در چند هفته اخیر و در اوج بگوومگوها نشان داده‌اند که از بلوغ کافی برای مدیریت بحران روابط فی‌مابین برخوردارند. البته امید آنکه توسل ترامپ به شینزو آبه برای ایفای نقش میانجیگری به نیت استفاده ابزاری نبوده باشد؛ به‌گونه‌ای که این هم تاکتیکی در راستای تکمیل زنجیره اقدامات دیپلماتیک برای نشان‌دادن ایران به‌عنوان کشوری جنگ‌طلب باشد. نباید فراموش کرد در چنین مواردی احتمال جنگ بعد از تلاش‌های دیپلماتیک و البته صوری، بیشتر می‌شود. قطعاً هوشیاری کامل تهران شرط است.

هوگو گوردون سردبیر واشنگتن اگزمینر، در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: مذاکره در شرایط فعلی بی‌فایده است. ترامپ از مذاکره صحبت می‌کند اما هدف خوبی از مذاکره با ایران ندارد. ترامپ نمی‌خواهد به منافع ایران احترام بگذارد و می‌خواهد ایران را کشوری کند که تسلیم خواسته‌هایش است. در واقع اگر ترامپ می‌خواهد حسن نیت خود را نشان دهد، برای مذاکره با ایران ابتدا لازم است که تحریم‌ها را بردارد تا از این طریق هم حسن نیت خود را نشان دهد، هم اینکه اعتماد سران ایران را به خود جلب کند.

وی همچنین در مورد پیش‌بینی خود از ادامه سیاست‌های ترامپ در مورد ایران گفت: ترامپ نمی‌تواند شکست را بپذیرد از سویی دیگر به جنگ اقتصادی عقیده دارد و به دنبال جنگ نظامی با ایران نیست. بنابراین هر لحظه بر فشار بر ایران اضافه می‌کند. من حاضرم قسم بخورم که ترامپ نمی‌خواهد یک جنگ دیگر را در خاورمیانه آغاز کند. ترامپ می‌داند این جنگ چه عواقبی دارد و نمی‌خواهد وارد درگیری با ایران شود.

به گزارش تارنمای انتخاب محجوب الزویری استاد مطالعات خاورمیانه دانشگاه قطر در مقاله‌ای که الجزیره آن را منتشر کرده، به بررسی گنجی مهمی می‌پردازد که بازیکنان مختلفی در بحبوحه بحران میان آمریکا و ایران در پوشش دولت ترامپ خواهان دستیابی به آن هستند.

در بخشی از این مقاله آمده: برای ایالات متحده، گنج ممکن است ورود دولت دونالد ترامپ به پروسه مذاکره در سایه دولت فعلی باشد تا بتواند دوره دوم ریاست جمهوری را تضمین کند. این برای دموکرات‌ها یک چالش خواهد بود. اگر آنها برنده شوند، توافق قبلی مکفی و بازگشت به آن، بر صحت استراتژی آنان تاکید خواهد کرد.و اگر شکست بخورند ترامپ را وارد فرایند مذاکرات جدید کرده است.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران

"بازی باخت - باخت تحریم پتروشیمی" تیتر یک روزنامه ابتکار است که در ذیل آن آمده در واکنش به استقبال پورمختار، نماینده اصولگرای مجلس دهم از تحریم پتروشیمی کشورمان توسط آمریکا، محمدرضا نجفی، نماینده مردم تهران در مجلس به این روزنامه گفت: قطع روابط اقتصادی با دنیا برای هیچ کسی خوب نیست و برای ما هم مضر است. ما از محرومیت، ممنوعیت، تحریم و هر مانعی که روابط سازنده رو‏به‏رشد اقتصادی تجاری و فرهنگی ملت ما را محدود کند، دل‏نگرانیم و این اقدام را به نفع جامعه جهانی و منافع ملی نمی‌دانیم.

وی افزود: تحریم، محرومیت و ممنوعیت به طور اصولی در دراز‏مدت به نفع هیچ کسی نیست و کسانی که این راه را پیش پای مردم ما قرار داده‌اند، از این موضوع سود نمی‌برند و این یک بازی باخت- باخت است و برنده‌ای ندارد. ممکن است در کوتاه‏مدت یک مزیت‌هایی بتوان برای آن تعریف و شناسایی کرد، ولی با اصل به هم زدن قواعد بین‌المللی موافق نیستم و آن را به‌قاعده و مفید‏به‏فایده نمی‌دانم. نیازهای داخلی داریم که اگر نتوانیم جایگزینی برای آنها پیدا کنیم، حتماً مردم با محدودیت بیشتری مواجه می‌شوند. اینگونه اتفاقاتی که باعث کوتاه شدن دست بخش صنعت و تولید ما از بازارهای جهانی و منطقه‌ای شود به صلاح نیست، به همین دلیل نباید از تحریم و محدودیت استقبال کنیم و از این بابت خوشحال شویم. با وجودی که نباید از تحریم‌ها استقبال کرد، ولی اگر به ما تحمیل شود از باب اضطرار که دلمان نمی‌خواهد در آن قرار بگیریم، ما هم دست‏بسته نخواهیم بود و برای استفاده از حداکثر ظرفیت در این شرایط تلاش می‌کنیم. ولی می‌دانیم ادامه آن شرایط محدودیت‏زا نه به صلاح ما است، نه به نفع جامعه جهانی.

آرمان در یادداشتی از مشاور وزیر نفت درخصوص تحریم‌های آمریکا علیه صنایع پتروشیمی نوشت: آثار این تحریم‌های جدید تا حدودی قبلاً اتفاق افتاده و درواقع پیش‌خور شده است و الان می‌توان گفت آثار جدیدی در راه نیست. وقتی گفته می‌شود شرکتی نمی‌تواند با ایران مراوده مالی داشته باشد یا وقتی تجارت دیگر کشورها با ایران تحریم می‌شود، اینکه اسم شرکتی آورده شود یا خیر، چندان فرقی ندارد. چراکه هر شرکتی می‌تواند شرکت‌های پوششی زیادی را ایجاد کند. فقط این تصمیم باعث می‌شود یک مقدار کمی در حدود یک الی دو درصد هزینه بیشتری به شرکت‌های ایرانی تحمیل شود. اما اینکه تصور کنند این تحریم‌های جدید می‌تواند باعث خروج محصولات از ایران شود، اصلاً درست نیست. الان برای بسیاری از محصولات فلزی مشتری وجود دارد و بازارهای خوبی حتی در اروپا یا چین دارند. یعنی اینها محصولاتی هستند که تحریم‌اند اما تولیدکنندگان آنها به کار خودشان ادامه می‌دهند.

کمال دهقانی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایسنا با اشاره به تحریم پتروشیمی توسط آمریکا اظهار کرد: اقدامات آمریکا در جهت منافعش و ادامه یکجانبه‌گرایی در عرصه بین‌المللی انجام می‌شود. آمریکا علاوه بر نقض حقوق بشر تعهدات بین‌المللی را انجام نداده است. با تحریم‌های اخیر هم جنگ یا حتی تروریسم اقتصادی را علیه کشورمان راه انداخته است.

وی افزود: در جنگ تنها نیروهای نظامی درگیر می‌شوند اما در تروریسم اقتصادی آحاد مردم تحت فشار قرار می‌گیرند. آمریکا با تحریم‌های اقتصادی مردم ما را نشانه گرفته است و اینکه نقض عهد کرده است و از پیمان بین‌المللی بر جام خارج شد یک نقطه منفی در کارنامه سیاست خارجی آمریکاست که باعث بی‌اعتباری‌اش می‌شود.

هوگو گوردون سردبیر واشنگتن اگزمینر به ایلنا گفت: من چیز جدیدی در تنش‌های میان ایران و آمریکا مشاهده نمی‌کنم، چهل سال است که اختلاف میان ایران و آمریکا وجود دارد. در واقع ترامپ با روی کار آمدنش شروع به افزایش تهدید و فشار بر ایران کرد و با خروج از برجام، تحریم‌ها را بر ایران تحمیل کرد. چیزی که مشخص است، آسیبی است که این تحریم‌ها به اقتصاد یک کشور وارد می‌کند. دولت آمریکا نه تنها خود بر اقتصاد ایران فشار وارد می‌کند بلکه از تمام جهان می‌خواهد با این سیاست همراه شوند…تحریم‌های اقتصادی تا این لحظه نتوانسته‌است باعث شود ایران تسلیم شود. ایران در گذشته هم توان کنار آمدن و دور زدن تحریم‌ها را داشته است.

احتمال تحریم اینستکس از سوی آمریکا

به گزارش ایلنا بلومبرگ خبر داد: دولت ترامپ برای تحریم نهاد مالی موسوم به «ساز و کار تأمین مالی و تجارت ایران و اروپا» تلاش‌هایی را آغاز کرده است.

به گزارش نامه نیوز، حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در انگلیس در واکنش به این خبر با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: امید که حالا همه متوجه شوند که بزرگ‌ترین تهدید علیه برجام و امنیت منطقه سیاست تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران است.

همکاری آمریکا و گروهک منافقین علیه ایران

مردمسالاری در گزارشی به نقل از نشریه «آمریکن کانسروتیو» درباره گروهگ منافقین نوشت: گروهک بی اعتبار مخالف حکومت ایران که خارج از ایران بسر می‌برد، طی دهه گذشته پول‌های کلانی به غربی‌هایی که مواضع تندی نسبت به ایران دارند از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید پرداخته است.

آفتاب یزد هم در این باره یادداشت تلگرامی حمید بعیدی نژاد، سفیر ایران در لندن را منتشر کرد و به نقل از آن نوشت: سازمان منافقین امروزه عملیات نظامی خود را در مسیر جنگ رسانه‌ای تعریف کرده است و هزاران نیروی این سازمان با قوی‌ترین امکانات رسانه‌ای که توسط آمریکا و اسرائیل در اختیار این سازمان در آلبانی قرار داده شده است روزانه به نشر هزاران توئیت و دیگر مطالب در شبکه‌های اجتماعی می‌پردازند که هدف آنان و در هیمن چارچوب پروژه ناامید ساختن جامعه ایران است.

رسانه‌های اصولگرا

پاره‌ای از عبارت‌های کانونی این رسانه‌ها عبارتند از: "ایرانیان کاری کرده‌اند که واشنگتن برای گفت‌وگو با تهران گدایی کند"، "استراتژی ترامپ علیه ایران، افزایش فشارها بر ایران و گرفتن امتیازات بیشتر است" و "ممکن است برای یک دیدگاه کاملاً انقلابی با بدترین دشمنان خود نیز مذاکره کنیم"

روابط ایران و آمریکا

کیهان در بخشی از یادداشت روز خود نوشت: پیش از این مقامات دولت اوباما (رئیس‌جمهور سابق آمریکا) بارها به صراحت اعلام کرده بودند که بدون شلیک حتی یک گلوله، توان هسته‌ای ایران را از کار انداختیم و حال نوبت دولت بعدی (دولت ترامپ) است که همین روش را برای از کارانداختن توان موشکی و قدرت منطقه‌ای ایران به کار گیرد. با کنار هم قرار دادن سه مقطع «امضای برجام»، «خروج آمریکا از برجام (آغاز برجام اروپایی)» و «فرستادن واسطه‌ها به ایران» به این نتیجه می‌رسیم که هدف اصلی طرف مقابل- به سرکردگی آمریکا و نوچه‌هایش (آلمان و ژاپن و…) - دائمی کردن محدودیت‌های برجامی ایران و تعمیم خسارت محض توافق هسته‌ای به حوزه‌های راهبردی از جمله موشکی و منطقه‌ای است.

کیهان امروز در ستون ویژه‌های خود به نقل از رای‌الیوم نوشت: ایرانیان مردانی واقعی هستند که نه تنها در برابر شرط‌های آمریکا تسلیم نشده و نمی‌شوند بلکه کاری کرده‌اند که واشنگتن برای گفت‌وگو با تهران گدایی کند.

وطن‌امروز درگزارشی نوشت: ایران بارها اعلام کرده است اگر قرار باشد با آمریکای ترامپ پای میز مذاکره بنشیند؛ آمریکا قبل از آن باید اعتماد ایران را جلب کند که در صورت انجام مذاکرات جدید و توافق احتمالی، آمریکا به تعهدات خود پایبند خواهد ماند نه اینکه مجدداً همانند کاری که با برجام کرد، آن توافق را نیز به صورت یکجانبه لغو کند. بر همین اساس ایران اعلام کرده است اگر آمریکا خواهان مذاکره مجدد با ایران است باید به برجام بازگشته و تعهدات برجامی خود را انجام دهد؛ موضوعی که کاملاً مشخص است دولت ترامپ آن را انجام نخواهد داد، چراکه استراتژی ترامپ علیه ایران، افزایش فشارها بر ایران و گرفتن امتیازات بیشتر است. بنابراین موضوع مذاکره با آمریکای ترامپ یا همان آمریکای آدم‌های ناحسابی منتفی است.

به گزارش تارنمای رجانیوز محمدجواد لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در برنامه تلویزیونی «میدان انقلاب» در پاسخ به سوالی مبنی بر مذاکره با امریکا و مواضع جمهوری اسلامی گفت: در این مساله، صحبت ما بر سر یک دیدگاه است. حتی ممکن است که برای یک دیدگاه کاملاً انقلابی با بدترین دشمنان خود نیز مذاکره کنیم. آن مذاکره بر سر یک موضوع خاص است و بر سر توانمندی‌های ما نیست. ما نباید سر اینکه تشکیلات هسته‌ای ما چه قدر پیشرفت کند یا اینکه برد موشک‌های ما چه قدر است، مذاکره کنیم. هم‌چنین بر سر حمایت از مردم قهرمان یمن مذاکره نداریم اما بر سر اینکه تحریم‌ها از یمن برداشته شده و تجاوز به آن متوقف شود، مذاکره می‌کنیم. راه قدرتمند شدن ما ایستادن روی پای خودمان و تکیه بر نیروهای خودمان است. البته این راه سختی‌هایی نیز دارد و آن به دلیل این است که مسئولین ما گاهی در این زمینه کوتاه می‌آیند. در حقیقت، ما بازوان فعالی برای ولی امر خود نیستیم… ایران اهل مذاکره و تعامل است اما مهم است که بر سر چه موضوعی و چگونه باشد. آن‌هایی که می‌گفتند مذاکره با کدخدا مشکلات ما را حل می‌کند اشتباه می‌کردند.

سیاست روز: برخی مدام بر طبل برطرف شدن مشکلات با تکیه به بیگانگان کوبیده و به قدری به غرب و امریکا اعتماد دارند که توانایی داخل و نگاه به خود را فراموش کرده و خود را بدون توجه غرب هیچ می‌بینند، نگاهشان اینچنین است که حتی آبگوشت بزباش را هم نمی‌توانیم بدون کمک غرب درست کنیم. اما واقعیت این است که این خوش‌خیالی‌ها با رفتارهای نادرست غرب مواجه شده و اعتماد و اعتبارمان را می‌گیرد. برخی عادت دارند به نادیده گرفتن توانایی خودی و گدایی از بیگانه!

برخی امیدوار هستند که بتوان آمریکای قلدر و عهدشکن را با هر ترفندی به اصل برجام برگردانند و تعهداتش را نیز اجرا کند! این امر وقتی بیشتر قابل تأمل می‌شود که برخی مسئولان به امریکایی‌ها در صورت برگشت به برجام و انجام تعهدات سه سال قبل قول مذاکره مجدد هم می‌دهند!

رسالت در پاسخ به این پرسش که آمریکا نمی‌خواهد یا نمی‌تواند با ایران رویارویی نظامی داشته باشد؟ می‌نویسد: در شرایط کنونی که بسیاری از پایگاه‌ها، شناورها و سایر منافع آمریکا در منطقه، در تیررس آتش نیروهای مسلح قدرتمند جمهوری اسلامی قرار دارد و می‌دانند که واکنش ایران و گروه‌های همپیمان آن به هرگونه تجاوز به حریم انقلاب اسلامی، غیرقابل پیش‌بینی و بسیار سهمگین و جدی خواهد بود، تن دادن به چنین ریسک بزرگی برای آنها امکان‌پذیر نیست، چرا که چنین اقدامی می‌تواند به تسریع در نابودی کامل اندک اعتبار باقی‌مانده آمریکا در کمترین زمان ممکن منجر گردد.

در واقع آمریکایی‌ها و غربی‌ها به خوبی می‌دانند، که به‌واسطه شرایط ملتهب و شکننده حاکم بر منطقه، در صورت وارد شدن به جنگ مستقیم با ایران، امکان گسترش این جنگ احتمالی به کل منطقه و بلکه جهان (جنگ جهانی سوم) دور از انتظار نیست و در این صورت دیگر گاوی برای دوشیدن و شیری برای دوشیده شدن وجود نخواهد داشت و این نکتهِ قابل تأمل دیگری است که خوشایند هیچ‌کس نیست.

بی تأثیر بودن فشارهای آمریکا

جوان در مطلبی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت‌آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای نوشت: نزدیک یک ماه فضای تبلیغاتی امریکا و تهدید به حمله نظامی و اقدامات جنجالی ملازم با آن، مانند ادعای اعزام ناوگروه آبراهام لینکلن به خلیج فارس، فضای بسیار سنگینی را ایجاد کرد، به نحوی که در داخل ایران بعضی‌ها باورشان شد که واقعاً در آستانه جنگ قرار داریم و به زودی شاهد رفتاری تهاجمی- نظامی از سوی امریکا، همان‌گونه که در افغانستان، عراق و لیبی اتفاق افتاد، خواهیم بودیم. همچنین کسانی هم که تهدیدات امریکا را واقعاً جدی نگرفتند، کوشیدند آن را برجسته کنند و از فضای موجود به سود اهداف سیاسی خود بهره ببرند و بدین‌سان عملاً به تبلیغات جنگی امریکا علیه ایران یاری رسانیدند. این در حالی است که بعضی از مطلعین خبره در این حوزه، از جمله در خود امریکا، تبلیغات جنگی دولت ترامپ را غیرواقع‌بینانه و غیرقابل تحقق و صرفاً جنگ روانی می‌دانند.

مشرق نیوز به نقل از خبرگزاری فارس نوشت: قراردادن شرکت‌های پتروشیمی در لیست تحریم و حتی صدور دستور اجرایی در مورد تحریم بخش فلزات هیچیک از نظر ساختاری تحریم جدیدی محسوب نمی‌شوند و فشار اقتصادی جدیدی بر ایران وارد نمی کنند… درنتیجه، تا وقتی سازوکار تحریمی آمریکا علیه ایران سازوکار فعلی است، فشار جدید اقتصادی به ایران بی معنا است، مگر اینکه آمریکا ساختار تحریمی جدید را بر ایران اعمال کند.

تحریم اینستکس از سوی آمریکا

تسنیم خبر داد: شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی مدعی شد دولت ترامپ برای تصمیم‌گیری در مورد تحریم نهاد مالی موسوم به «ساز و کار تأمین مالی و تجارت ایران و اروپا» یا «STFI»، بررسی‌های لازم را آغاز کرده است.

در همین رابطه خبرگزاری فارس واکنش حمید بعیدی‌نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن را منعکس کرد: امید که حالا همه متوجه شوند که بزرگترین تهدید علیه برجام و امنیت منطقه سیاست تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران است.

گروه نشریات خبری

پژوهشم **۹۰۲۶**۱۷۳۲