شهرکرد- ایرنا-آموزش زیربنای همه امور است ، چه اینکه آموختن شیوه ای برای ساختن آینده است و نقش آموزش و پرورش در ساختن آینده کشور بسیار با اهمیت است.

یک گزاره عمومی وجود دارد که " مدرسه خانه دوم بچه هاست" و در این خانه دوم؛ بچه‌های کشور یاد می‌گیرند چگونه برای ساختن کشور خود زندگی و تلاش کنند و درس بخوانند.

برای ساختن مدرسه بودجه زیادی باید دولت هزینه کند، گاهی این بودجه‌های دولتی کفاف مدرسه سازی در تمام نقاط کشور را نمی‌دهد، این کمبودها گاهی باعث فرسوده شدن مدارس می‌شود و گاهی فرسودگی یک مدرسه تا تخریب دوام می‌آورد.

در این بین خیرین مدرسه ساز دست به کار بزرگی می‌کنند و با بخشش بخشی از مال خود، زمینه فراهم شدن درس خواندن بچه‌ها در مدارس بهتر را فراهم می‌کنند.

از این رو به پاس همت خیران مدرسه ساز، بیست و یکمین جشنواره خیرین مدرسه ساز چهارمحال وبختیاری با حضور خیران روز سه شنبه در استان برگزار شد.

نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری در این آئین با اشاره به اهمیت نقش خیران در توسعه بخش‌های مختلف به خصوص توسعه عدالت گفت: برخی مناطق روستایی استان به شدت نیازمند حمایت خیران در حوزه‌های مختلف است.

حجت الاسلام محمد علی نکونام افزود: در استان بخش‌های مختلف از جمله حوزه‌های علمیه، روستاها، تأمین جهیزیه، کمک به خانواده نیازمندان، مسکن، تأمین معیشت و اشتغال، محرومیت زدایی در استان نیازمند حمایت و کمک خیران است.

وی گفت: خیران انسان‌های هستند که در مدار خیر بدون هیچ چشم داشتی عمل می‌کنند و منتظر برگزاری آئین‌ها و جشنواره‌ای تقدیر نیستند.

مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز با تاکید بر نقش خیران در رفع مشکلات و احداث و تجهیز مدارس استان گفت: خیران به عنوان بازوی توانمند آموزش و پرورش در ۲ دهه اخیر حضور چشمگیری در بخش مدرسه سازی داشته‌اند.

فرحناز قائدامینی در آئین برگزاری این جشنواره افزود: در استان چهارمحال و بختیاری یکهزار و ۹۰۰ فضای آموزشی و ورزشی فعال است که از این تعداد یکهزار و ۶۰۰ فضا آموزشی است.

به گفته وی، از این تعداد فضای آموزشی ۱۲۰ مدرسه تخریبی و ۳۰۰ مدرسه نیز نیاز به بازسازی و ترمیم و یکهزار فضای آموزشی نیاز به استاندارد سازی وسایل گرمایشی سرمایشی و تأمین امنیت دارد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه همه ساله مدارس نیاز به تجهیزات و نگهداری و تعمیرات دارند، حضور و حمایت خیران از حوزه آموزش و پرورش ضروری است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری نیز در این آئین گفت: هم اکنون برای استانداردسازی، تجهیز و مقاوم سازی مدارس استان بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

حمیدرضا براتی افزود: در ۳ سال گذشته ۴۸۰ میلیارد ریال از سوی خیران برای مدرسه سازی هزینه شده است.

به گفته وی، سال گذشته خیران ۲۹ پروژه مدرسه سازی و با تعهد ۱۵۰ میلیارد ریال در استان آغاز شده است.‏

براتی افزود: تا کنون از سوی اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان ۴۲۰ فضای آموزشی احداث و ۲۰۰ مدرسه مقاوم سازی شده است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با ۹۴۷ هزار نفر جمعیت است که بیش از ۲۰۲ هزار دانش آموز در این استان مشغول تحصیل هستند.

۷۳۶۰/‏۲۰۹۷