هفتمین کنفرانس ۲ روزه انرژیهای تجدید پذیر و تولید پراکنده امروز (سه شنبه) در دانشگاه شهید بهشتی، پردیس فنی، مهندسی شهید عباسپور آغاز بکارکرد و سیستمهای خورشیدی، سیستم های هیبرید انرژی، محیط زیست و انرژی های تجدید پذیر، پیل های سوختی، انرژی شهری و مدیریت انرژی
مهمترین محورهای مورد بررسی آن محسوب می شوند.
محمد صادق قاضی زاده رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه اکنون تغییر اقلیم ناشی از افزایش بیش از حد کربن رشد داشته و جهانیان به سمت کاهش کربن با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر رفتهاند، گفت: کشورهای مختلف با وضع قوانین سخت گیرانه و نیز توجه به اقتصاد انرژیهای تجدید پذیر در تلاش برای افزایش میزان استفاده از آن هستند.
وی افزود: جمهوری اسلامی نیز در این زمینه گامهایی برداشته، اما توسعه آن نیاز به تغییر اقتصاد و ایجاد شیوه بازار برای آن است.
قاضی زاده در عین حال بر ضرورت قوانین و مقررات سختیگرانه تاکید کرد و گفت: این هردو باید در کنار هم پیگیری شوندتا نتیجه موفیقت آمیز به دنبال داشته باشد.
رئیس پژوهشگاه نیرو از نبود تحقیق و توسعه توانمند در بخش انرژیهای تجدید پذیر انتقاد کرد و اظهار داشت: اکنون بودجه بخش تحقیق و توسعه بسیار ناچیز است درحالی که یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به خرید برق از تولید کنندگان آن اختصاص داده میشود.
وی ضمن طرح این پرسش که آیا چنین رویهای مطلوب است یا خیر، اظهار داشت: در مقطعی فعلی از شعار دادن در ارتباط با انرژیهای تجدید پذیر باید اجتناب کرد.
قاضی زاده گفت: اکنون بخش انرژیهای تجدید پذیر توان رقابت با انرژیهای فسیلی را ندارد و ضروری است نگاه اقتصادی این بخش تغییر کند.
رئیس پژوهشگاه نیرو افزود: اکنون حداکثر میتوان سه هزارمگاوات انرژی تجدید پذیر تولید کرد که توان رقابت با انرژیهای فسیلی را هم داشته باشد.
وی گفت: لازم است مراقبت شود تا مسیر در انرژیهای تجدید پذیر به اشتباه انتخاب نشود که در آینده نه توان تولید داشته باشیم و نه واحدهای توانمند تحقیق و توسعه شکل بگیرند.
قاضی زاده خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ تا ۶۰ سال است خودروسازی در کشورمان فعالیت دارد درحالی که هنوز یک خودرو تمام ایرانی ساخته نشده و واحد تحقیق و توسعه توانمند در این زمینه نیز ایجاد نشده است.
هاشم اورعی رئیس انجمن علمی انرژی بادی ایران هم در این کنفرانس گفت: انرژیهای تجدید پذیر در کشورمان در چرخه معیوب اقتصاد انرژی گرفتارشده اند که باید ابتداء این چرخه اصلاح شود.
وی بر ضرورت آسیب شناسی جدی در انرژیهای تجدید پذیر تاکید کرد و گفت: صنعت انرژیهای تجدید پذیر وجود خواهند داشت و باید با تربیت مهندسان متخصص از آن به خوبی استفاده شود.
اورعی نبود آینده نگری، نداشتن برنامه جامع انرژی و مدیریت ناکارآمد را از عمده ترین دلایل توسعه نیافتن این صنعت در کشور برشمرد.
اقتصام **۲۰۷۸** ۱۵۵۹