در آستانه سفر نخست وزیر ژاپن به تهران، یک مقام دولت این کشور در نشستی توجیهی در سفارت توکیو در تهران، در مورد هدف از سفر یادشده در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخست وزیر آبه بر اساس تصمیم فردی خود و با هدف کاستن از تنشها از طریق دیدار با مقامات ایرانی به ویژه در موقعیت فعلی و تشدید تنشها در منطقه، به تهران خواهد آمد.
وی در مورد برنامه سفر آبه توضیح داد: شینزو آبه به همراه تارا کونو وزیر امور خارجه و هیأت همراه فردا عصر (چهارشنبه / ۲۲ خرداد) از طریق فرودگاه مهرآباد وارد تهران میشود.
به گفته این مقام ژاپنی، آبه فردا عصر با حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در مجموعه سعدآباد دیدار خواهد کرد و بعد از این دیدار دو مقام یادشده در نشست خبری در برابر خبرنگاران حاضر خواهند شد.
به گفته این مقام دولت ژاپن آبه همچنین پنجشنبه صبح دیداری با مقام معظم رهبری خواهد داشت و عصر پنجشنبه تهران را ترک میکند.
در کنار این برنامهها، نشست دوجانبه ای بین وزرای امور خارجه دو کشور محمدجواد ظریف و تارا کانو برنامه ریزی شده است.
این مقام دولت ژاپن آبه را با دو هزار و ۷۲۰ روز نخست وزیری سومین نخست وزیر از جهت روزهای طولانی نخست وزیری دانست و گفت: وی به شدت در زمینههای دیپلماتیک فعال بوده و سال ۲۰۱۹ برای دیپلماسی ژاپن مهم است.
این کشور روزهای ۲۸ و ۲۹ ژوئن میزبان نشست گروه ۲۰/ G۲۰ خواهد بود. کنفرانس بین المللی توکیو در مورد توسعه آفریقا نیز اواخر اگوست (شهریور) در توکیو برگزار میشود.
وی همچنین به نودمین سال روابطایران و ژاپن اشاره کرد و گفت: رئیس مجلس ایران نیز فوریه گذشته و وزیر امور خارجه ماه مه (اواسط اردیبهشت) به ژاپن سفر کردند.
این مقام دولت ژاپن یادآورشد: ژاپن همواره از برجام حمایت کرده و ایران رکن اصلی ثبات در منطقه خاورمیانه است که اهمیتی حیاتی برای امنیت انرژی در ژاپن دارد.
همچنین ایران یکی از قدرتهای بزرگ منطقه به شمار میآید و رابطه دوستی دیرینه ای بین دو کشور وجود دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد خرید نفت از ایران توسط ژاپن اظهار داشت: خرید نفت توسط شرکتهای خصوصی صورت میگیرد؛ بنابراین دولت نمیتواند در این مورد دخالت کند. این مقام دولت ژاپن در مورد اینکه آیا آبه بر اساس تصمیم و ابتکار عمل خود به ایران میآید یا توصیهای از سوی رئیس جمهوری آمریکا برای این سفر دریافت کرده و اینکه جلسات بیشتری بین ایران و ژاپن در این سطح خواهد بود یا خیر گفت: مهمترین هدف کاستن از تنش هاست و وی بر اساس ابتکار خود تصمیم به این سفر کرده است ولی نمیتوانم در مورد وجود جلسات بعدی پیشداوری کنم. همچنین نخست وزیر ژاپن حامل پیامی از سوی مقامات آمریکایی برای ایران نیست.
این مقام دولت ژاپن در مورد آینده روابط تهران- توکیو توضیح داد: روابط ما بر اساس تاریخ طولانی روابط عمیقتر خواهد شد در این مورد مطمئن هستم.
وی در مورد مهمترین موضوع گفت وگوها و همچنین تنشهای موجود بین ایران و آمریکا یا تنش بین ایران و کشورهای عربی نیز گفت: من نمیتوانم در مورد ماهیت گفت وگوها توضیح دهم و سخنگوی دولت ژاپن بعد از گفت وگوها در یک نشست خبری در این زمینه توضیحاتی ارائه میدهد.
این مقام دولت ژاپن همچنین در پاسخ به سوالی در مورد ادامه خرید نفت ایران توسط ژاپن در راستای پایبندی به برجام گفت: دولت ژاپن و آبه همواره از برجام حمایت کرده اند؛ ولی خرید نفت ایران توسط شرکتهای خصوصی صورت میگیرد و دولت ژاپن در این زمینه نمیتواند دخالت کند.
۹۱۵۷**۲۰۲۱**
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۵
تهران-ایرنا- یک مقام دولتی ژاپن مهم ترین هدف از سفر شینزو آبه به تهران را کاستن از تنش ها عنوان کرد و گفت: نخست وزیر بر اساس ابتکار خود تصمیم به این سفر کرده است و حامل پیامی از سوی مقامات آمریکایی برای ایران نیست.