اقبال حمیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بعد از بازدید از واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی و صدور اخطاریه و سپس دستور تعطیلی در چند روز اخیر این واحدها، بدلیل عدم رعایت مسایل زیست محیطی و استمرار آلایندگی بر مبنای رأی مراجع قضایی پلمب شدند.
وی اضافه کرد: با وجود بازدیدهای مداوم و دادن تذکرهای شفاهی، هشدارها و اخطارهای کتبی به صاحبان این واحدها، هیچکدام اقدام به رعایت مسایل زیست محیطی و رفع آلودگی واحد خود نکرده بودند.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: در نهایت بر اساس قوانین و مقررات زیست محیطی و رای مراجع قضایی از ادامه کار آنها جلوگیری به عمل آمد تا برای رفع آلودگی اقدام کنند.
حمیدی با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست رسالت پایش کیفی به منظور رفع آلودگی های محیطی را بر عهده دارد، گفت: سال گذشته در راستای عمل به این رسالت ۸۶ اخطاریه برای واحداهای مختلف تولیدی و خدماتی در استان صادر شد که از این تعداد ۳۶ مورد منجر به صدور دستور تعطیلی و در نهایت پلمب ۹ واحد شد.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده تالاب بین المللی دریاچه زریبار مریوان، منطقه حفاظت شده بیجار، منطقه حفاظت شده بدر و پریشان قروه، منطقه حفاظت شده عبدالرزاق سقز، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان سروآباد و ۲ منطقه شکار ممنوع زرینه اوباتو و دشت بیلو در نزدیکی تالاب زریبار است.
از مساحت ۲۹ هزار و ۱۳۷ کیلومتر مربعی استان کردستان ۱۰ درصد در قالب مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع تحت مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارد.
همچنین از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتار استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد و جنگلهای این استان که جز جنگلهای زاگرس شمالی هستند در طول بیش از پنج هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ حفاظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، قابلیتهای اکوتوریستی و ارزشهای زیست محیطی دارای اهمیت منحصر به فردی هستند.
۹۹۳۶/۹۱۰۲