بیرجند- ایرنا- رئیس پلیس راهور خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه  آمار تصادفات فوتی و جرحی درون شهری استان از میانگین کشوری بالاتر است گفت: وضعیت این نوع تصادفات در استان نگران کننده است. 

سرهنگ علیرضا عباسی روز سه شنبه در نشست شورای هماهنگی ترافیک خراسان جنوبی که به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار برگزار شد اظهار داشت: متأسفانه آمارهای سال ۹۷ نشان می‌دهد که هر ۱۰ روز یک نفر در معابر درون‌شهری استان فوت کرده است.

وی افزود: در کشور از هر ۱۰۰ هزار نفر در تصادفات ۲۰ نفر فوت می‌کنند اما در خراسان جنوبی این نسبت ۳۰ به ۱۰۰ بوده که ۱۰ نفر از میانگین کشوری بالاتر است.

رئیس پلیس راهور خراسان‌جنوبی ادامه داد: آمار مجروحان نیز در سطح کشور از هر ۱۰۰ هزار نفر ۴۳۷.۵ نفر است اما در خراسان جنوبی از هر ۱۰۰ هزار نفر ۷۳۴ نفر در تصادفات مجروح می‌شوند.

وی با بیان اینکه نرخ وقوع تصادف در استان از میانگین کشوری پایین‌تر است گفت: اما به لحاظ شدت بالای سوانح رانندگی آمار موجود نگران کننده است.

عباسی با اشاره به وسعت زیاد استان اظهار داشت: ۱۱ شهرستان در خراسان جنوبی مرکز پلیس راهور دارند و ۱۷ شهر نیز توسط پلیس راهور پوشش داده می‌شوند.

وی با بیان اینکه آمارهای غیر رسمی حاکی از ۷۸ هزار سفر روزانه در استان دارد افزود: ۱۲ شهرک اقماری، ۱۱ پارکینگ هوشمند، ۳۴ دستگاه دوربین نظارتی در سطح استان وجود دارد.

رئیس پلیس راهور خراسان‌جنوبی طول معابر درون شهری استان را بیش از ۲ هزار کیلومتر عنوان کرد و گفت: ۱۵۸ هزار وسیله نقلیه درون شهری فعال هستند که نشان می‌دهد به طور میانگین هر ۵.۲ نفر یک وسیله نقلیه دارند.

وی با اشاره به وجود ۱۵ هزار وسیله نقلیه فرسوده در استان یادآور شد: سال گذشته ۲۲ هزار و ۱۸۲ جلد گواهینامه جدید صادر شده که این امر نشان می‌دهد این تعداد راننده در خراسان جنوبی اضافه شده است.

سرهنگ عباسی بیان کرد: سال گذشته چهار هزار فقره تصادف در سطح معابر درون شهری استان رخ داده که در این تصادفات ۳۸ نفر فوت و ۲ هزار و ۹۵۳ نفر مجروح شده‌اند.

وی با اشاره به آمار تصادف در سه ماه ابتدای امسال نیز گفت: هشت نفر از اول سال جاری تا تاکنون در تصادفات درون شهری استان فوت کرده‌اند که از این تعداد ۲ نفر راننده موتورسیکلت، یک نفر سرنشین موتور و سه نفر هم عابر پیاده بوده‌اند.

رئیس پلیس راهور خراسان‌جنوبی با اشاره به معابر حادثه‌خیز مرکز استان، تصریح کرد: خیابان جمهوری اسلامی، بلوار پیامبر اعظم (ص)، بلوار غفاری، بلوار مدرس، خیابان کارگران، خیابان امامت و خیابان طالقانی از جمله معابر حادثه‌خیز مرکز استان است.

وی از وجود ۱۲ پل عابر پیاده در استان خبر داد و گفت: متأسفانه این پل‌های عابر پیاده مکانیزه نبوده که به خاطر جانمایی نادرست عرض معبر آزاد افراد سالخورده نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

سرهنگ عباسی یاد آور شد: ۱۰ هزار و ۳۳ نفر دانش آموز از ابتدای سال تحصیلی تاکنون آموزش‌های لازم در خصوص فرهنگی ترافیک را فرا گرفته‌اند.

وی ادامه داد: یکهزار و ۷۰۱ نفر نیز در مهدهای کودک آموزش دیده‌اند که این آموزش‌ها در سطح ادارات و مساجد نیز دنبال می‌شود.

رئیس پلیس راهور خراسان‌جنوبی، آموزش موتورسیکلت سواران را یکی از موارد ضروری عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط اقتصادی استان و آمار موتورسواران تهیه کلاه ایمنی نیز ضروری به نظر می‌رسد.

وی بر تهیه برنامه جامع کاهش تصادفات رانندگی تاکید کرد و افزود: این برنامه برای ۵ سال آینده نقشه راهی است که باید تمام دستگاه‌های مسئول در تهیه آن همکاری کنند.

عباسی ادامه داد: یکی از نیازهای پلیس راهور در اختیار داشتن خودرو کنترل نامحسوس است که در طرح‌های تابستان و مدارس همکاری می‌شود اما نیاز است که مستمر باشد.

وی با تاکید بر تجهیز دوربین‌های ثبت تخلف در مرکز استان نیز اظهار داشت: هوشمند سازی این دوربین‌ها تأثیر مثبتی بر کنترل ترافیک و ثبت تخلف دارد و از طرفی فعال شدن آن برای شهرداری درآمدزا خواهد بود.

رئیس پلیس راه خراسان‌جنوبی هم با اشاره به افزایش تصادفات در سطح استان، گفت: با توجه به حجم افزایش تصادفات نیاز است در جاده‌های برون شهری اقدامات کوتاه مدتی انجام شود.

سرهنگ علیرضا رضایی، افزایش ۶۶ درصدی متوفیان حوادث جاده‌ای را در سال جدید یاد آور شد و افزود: ضمن اعلام برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی برای کاهش تصادفات نیاز به فرهنگ سازی بیشتر هم داریم.

وی تصریح کرد: باید رسانه‌ها با یک همت جمعی افکار عمومی را نسبت به افزایش تصادفات حساس کنند تا شاهد کاهش این آمار باشیم.

رئیس پلیس راه خراسان‌جنوبی با اشاره به مصوبات کمیسیون ایمنی حمل و نقل استان نیز بیان کرد: از کریدورهای غربی و شرقی بازدیدهایی انجام شده و اصلاح شیب شیروانی در دست اقدام است.

۹۸۹۳ * ۶۰۵۴