مراغه- ایرنا- رئیس دانشگاه مراغه با اشاره به افزایش سطح تشکیلاتی این دانشگاه از سطح چهار به سطح سه گفت: این ارتقا زمینه ساز توسعه حرکت شتابان علمی و پژوهشی مراکز دانشگاهی منطقه خواهد شد.

به گزارش ایرنا، محمد علی لطف اللهی یقین سه‌شنبه شب در نشست خبری هیئت رئیسه دانشگاه مراغه افزود: این تحول که به واسطه تلاش‌های علمی و پژوهشی اساتید نخبه و تلاشگر این دانشگاه محقق شده، نوید افزایش کیفی و کمی طرح‌های علمی، آموزشی و تحقیقاتی و تربیت دانشجویان متخصص و توانمند را بیش از پیش می‌دهد.

وی ادامه داد: افزایش کمی و کیفی فعالیت‌های علمی و آموزشی، تعداد اساتید، مقالات علمی و پژوهشی و وجود زیرساخت‌های دانشگاهی در دانشگاه مراغه از جمله مواردی بوده که در ارتقای سطح تشکیلاتی این دانشگاه توسط وزارت علوم مؤثر بوده است.

وی اضافه کرد: در طول سال‌های اخیر با برنامه ریزی های انجام شده تعداد اعضای هیئت علمی این دانشگاه از ۹۹ به ۱۳۴ نفر دارای مدارک تحصیلی دکترا افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه مراغه گفت: دانشگاه مراغه هم اکنون به عنوان دانشگاه سطح سه از نظر تشکیلاتی بالاتر از دانشگاه‌های ۱۵ مرکز استان در کشور، از جمله مراکز علمی شاخص از نظر عملی و پژوهشی در آذربایجان شرقی است.

وی با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های دانشگاهی در چشم اندازهای این مرکز علمی است، افزود: احداث خوابگاه دانشجویی، تکمیل و توسعه مجتمع ورزشی، ساختمان دانشکده‌ها و زمین روباز ورزشی از جمله طرح‌های عمرانی در دست اجرای این دانشگاه بوده که با حمایت مسئولان و خیران شهرستان در حال تحقق است.

وی با اشاره به قرار گرفتن دانشگاه مراغه در بین ۳۰ دانشگاه برتر کشور ادامه داد: هم اکنون ۲ نفر از اساتید این دانشگاه در بین سرآمدان علمی، ۶ نفر در بین اساتید نخبه و ۲ استاد نیز در بین چهره‌های علمی کشور قرار دارند.

لطفی اضافه کرد: کسب رتبه‌های برتر کشوری در جشنواره‌های فرهنگی و قرآنی از جمله قرآن و عترت، نشریات دانشجویی و جشنواره ملی حرکت از افتخارات کسب شده توسط دانشجویان این دانشگاه بوده است.

وی گفت: هم اکنون ۶۰ تشکل دانشجویی در زمینه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی، قرآنی و سیاسی در این دانشگاه فعال هستند.

وی افزود: رویکرد اصلی این دانشگاه حرکت به سوی دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم و ایفای نقش فعال در توسعه علمی و اجتماعی شهرستان و منطقه است.

رئیس دانشگاه مراغه از برنامه ریزی برای افزایش رشته‌های تحصیلی در این دانشگاه خبر داد و گفت: ایجاد رشته‌هایی چون تربیت بدنی، نجوم، انرژی‌های تجدیدپذیر، فسیل شناسی و مردم شناسی در کنار رشته‌های فنی و مهندسی در دست مطالعه است.

وی ادامه داد: بر اساس شاخص‌های ISC به عنوان مرجع رتبه بندی‌های دانشگاهی، دانشگاه مراغه هم اکنون رتبه ۱۱ را در بین دانشگاه‌های دولتی کشور در زمینه پژوهشی دارد.

وی با اشاره به ارتقای کیفی اداری این دانشگاه اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده تمامی بدهی‌های داخلی و خارج از دانشگاه این مرکز آموزش علمی پرداخت و تسویه شده است.

حدود سه هزار و ۶۰۰ دانشجوی دختر و پسر در چهار رشته دکتری، ۲۶ رشته کارشناسی ارشد، ۱۸ رشته کارشناسی پیوسته، دو رشته کارشناسی ناپیوسته و یک رشته کاردانی در دانشگاه مراغه تحصیل می‌کنند.

این دانشگاه دارای چهار دانشکده علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی و فنی و مهندسی است.

دانشگاه مراغه از سال ۱۳۷۰ با عنوان آموزشکده کشاورزی کار خود را آغاز کرد و در سال ۹۱ به دانشگاه ارتقا یافته است.

شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.

۷۴۸۷/‌۵۱۸