اردبیل _ ایرنا _ رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه علمی تحقیقات دامی کشور گفت: داشتن نشان استاندارد برای عسل در آینده نزدیک اجباری خواهد شد.

دکتر ناصر تاج آبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خلخال افزود: طرح بازنگری اصالت سنجی و استاندارد سازی عسل در مراحل پایانی بوده و با تصویب نهایی آن داشتن نشان استاندارد برای فروش این محصول کشاورزی با ارزش در کشور اجباری خواهد شد.

او راهکار مطمئن برای اصالت سنجی و تشخیص عسل مرغوب را آزمایش عسل در آزمایشگاه و یا خرید آن از فروشنده مطمئن و مورد وثوق مشتریان این محصول غذایی دانست.

وی با بیان اینکه کشور ایران از نظر تولید عسل رتبه سوم جهان و از لحاظ تعداد کلنی زنبور عسل مقام چهارم دنیا را بخود اختصاص داده، گفت: در سال گذشته ۹۰ هزار تن عسل در کشور تولید شده که بخشی از این محصول در استان اردبیل و به عنوان یکی از استان‌های مطرح کشور در تولید این محصول کشاورزی تولید شده است.

تاج آبادی اظهار داشت: هم اکنون ۸۵ هزار زنبوردار با هشت میلیون و ۴۰۰ کلنی زنبور بومی و مدرن در پرورش زنبور عسل فعالیت دارند که تلاش می‌شود با برگزاری دوره‌های آموزشی بکارگیری روش‌های جدید در کنار کاهش هزینه‌های تولید کمیت و کیفیت محصول تولیدی این بخش کشاورزی کشور ارتقا یابد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پرورش بیش از ۱۰۰ کلنی زنبور عسل در کشور توجیه اقتصادی دارد، افزود: بیشتر زنبورداران کشور از کندوهای مدرن استفاده می‌کنند ولی با این حال بکارگیری کندوهای سنتی و بومی نیز در بین برخی از زنبورداران مناطق مختلف کشورمان رایج است.

او گفت: در زمانی نه چندان دور ایران با صادرات پنج هزار تن عسل رکورد زد ولی در حال حاضر این میزان بدلیل وجود رقبای زیاد در جهان به هزار تن در سال کاهش یافته است.

تاج آبادی با توصیه به زنبورداران برای استفاده از نژاد بومی زنبور عسل کشور افزود: نژادی که در هزاران سال گذشته عسل مورد نیاز مردم را تأمین کرده می‌تواند آینده تولید این محصول را تضمین کند.

رئیس بخش تحقیقات زنبور عسل مؤسسه علمی تحقیقات دامی کشور بیان کرد: طرح اصلاح نژاد زنبور عسل بومی با هدف افزایش راندمان تولید و کاهش تلفات ناشی از بیماری از ۲۰ سال پیش در مرکز تحقیقات علوم دامی کشور آغاز شده و از چهار سال پیش توزیع ملکه‌های اصلاح شده نژاد در بین زنبورداران آغاز شده است.

او با تاکید بر لزوم اجرای طرح‌های مربوط به فرآوری و بسته بندی عسل در کشور اظهار داشت: ارائه این محصول در بسته بندی‌های شکیل، استاندارد و مطابق با فاکتورهای جهانی برای افزایش سطح صادرات این محصول ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه برغم تلاش‌های صورت گرفته هنوز زنبورداری در کشور به جایگاه اصلی خود نرسیده، اظهار داشت: برگزاری دوره‌های آموزشی برای زنبورداران از جمله راهکارهای مهم برای تولید محصولات جنبی زنبور عسل از جمله ژل رویال و زهر زنبور است که دارای ارزش اقتصادی بسیار بیشتری از عسل هستند.

۷۱۱۹/‏۶۰۱۸