سمنان- ایرنا- نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی گفت: ۲۸۹ میلیون دلار صنایع دستی کشور سال گذشته صادر شده که نسبت به سال ۹۶ نشاندهنده افزایش سه درصدی صادرات است.

غلامرضا کاتب روز چهارشنبه در آیین بزرگداشت روز جهانی و هفته صنایع دستی استان سمنان به مناسبت هفته صنایع دستی در هتلی در شهرستان مهدیشهر افزود: صادرات فرش کشور در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ حدود ۱۸ درصد افزایش یافت و فروش ۱۷ هزار میلیارد ریالی صنایع دستی در کشور نشان از افزایش ۱۸ درصدی این بخش است.
به گفته وی، صادرات غیرنفتی برای کشور پیامدهای مطلوب زیادی دارد و در شرایطی که کشور در وضعیت تحریم نفتی قرار دارد، صنایع دستی در قالب مشاغل خانگی کمک کننده به کشور در تامین کسری بودجه و اشتغالزایی است.
کاتب یادآور شد: صنایع دستی فرصت مناسب برای اشتغالزایی و ایجاد درآمد غیرنفتی است، چرا که تحریم در بخش صنایع دستی اثرگذار نیست.
وی با اشاره به اینکه مزیت نسبی صنایع دستی در بخش صادرات غیرنفتی بزرگترین دستاورد برای کشور است و باید مورد توجه قرار بگیرد، بیان کرد: ایجاد اشتغال ارزان برای زنان و مردان مزیت‌های حوزه صنایع دستی ایران است.
نماینده شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی افزود: اعطای تسهیلات باید با هدف ایجاد اشتغال باشد و اعطای تسهیلات بدون ایجاد اشتغال سودی ندارد.
به گفته وی، در شرایطی کشور در وضعیت تحریم به سر می برد توسعه روستایی و ثبات پایداری نیازمند عزم ملی دارد.

بودجه بدون نفت به زودی به مجلس ارایه می شود

نماینده شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: اکنون ارایه طرح بودجه بدون نفت به مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است و مقام معظم رهبری تاکید کردند تا ۲ ماه آینده این برنامه به مجلس ارایه شود.
کاتب اظهار داشت: کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد تومان کسری درآمد نفتی مواجه است و برای جبران این کسری، حل مشکل مردم و معیشت، بیکاری در شرایط تحریم ظالمانه دشمنان راهی جز توجه به مزیت‌های نسبی کشور مانند صنایع دستی نداریم.
وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه، تکلیف شد همه دستگاه های اجرایی برای صیانت از صنایع دستی و میراث فرهنگی کمک کنند و سازمان میراث فرهنگی برنامه راهبردی تعریف کند، اما هنوز این سازمان راهبرد و برنامه ارایه نداده است.
وی ادامه داد: برنامه ششم توسعه تاکید دارد شهرهایی که الگوی صنایع دستی هستند، به عنوان شهرهای جهانی و ملی صنایع دستی به منظور توسعه صنایع دستی معرفی شوند.
نماینده شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکنون ۲ شهر میبد و آباده و یک روستا ثبت جهانی شده و این آمار گواه عقب ماندگی نسبت به برنامه ششم توسعه است.


صنایع دستی عامل رونق و اشتغال روستایی
کاتب ادامه داد: در جهان قبل از سال ۱۹۵۰ رویکردی به صنایع دستی و روستا نداشت، اما بعد از این سال کشورهایی مانند چین، هندوستان و اندونزی که جمعیت روستایی بالا داشتند به فکر توسعه روستایی افتادند.
وی یادآور شد: امروز کشورهای دارای جمعیت بالای روستایی، بیشترین اشتغال و درآمد را در بخش صنایع دستی دارند.
به گفته نماینده شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، در ایران بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی رویکرد توسعه روستایی در گرو توسعه صنایع تبدیلی و توجه به صنایع دستی شکل گرفت.
کاتب یادآور شد: ابتدای انقلاب ۵۰ درصد جمعیت کشور در روستاها، بودند، اما امروز جمعیت روستایی به ۲۵ درصد رسیده و یکی از دلایل مهاجرت از روستا یافتن شغل است.
نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: صنایع دستی فرصتی برای اشتغالزایی، نگهداشت جمعیت در روستا و کاهش آسیب اجتماعی است، باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: امروز ایران جزو سه کشور اول جهان در بخش صنایع دستی است، اما از این ظرفیت به خوبی برای درامدزایی در بخش صادرات غیرنفتی استفاده نشده است.
وی اضافه کرد: ۱۷ رشته صنایع دستی در کشور احیا شده و این تعداد کافی نیست باید افزایش یابد.
نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی، بی ثباتی در مدیریت، و فقدان تلاش مسوولان را عامل پیشرفت نکردن بخش صنایع دستی استان سمنان مطرح کرد و گفت: خروجی عملکرد در این بخش گواه این گفته است.
بیستم خرداد مصادف با ۱۰ ژوئن به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
۷۳۴۲/‌۶۱۰۳