بیرجند- ایرنا- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: بر اساس سیاست وزارت نیرو مبنی بر الکترونیکی شدن قبض برق، از تیرماه فرآیند ارسال قبوض با روش های الکترونیکی در استان آغاز می شود و از مهرماه قبض کاغذی چاپ نمی شود.

محمد ابراهیم شرکا روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: فرمت قبض های برق با همان شکل سابق در سایت شرکت موجود است که مشترکان می توانند از این طریق یا اپلیکیشنی که بعد راه اندازی می شود آن را دریافت کنند.

وی با تاکید بر اینکه قبض ها حذف نمی شوند بیان کرد : برای دریافت قبض الکترونیکی چهار روش وجود دارد که ارسال کد *P *شناسه ۱۳ رقمی قبض به شماره ۵۰۰۰۱۶۰۰۰۰، تماس با سامانه تلفنی ۱۲۱، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق یا ارایه اطلاعات به ماموران قرائت کنتور از جمله این روش ها است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی یکی از سیاست های وزارت نیرو برای کاهش هزینه ها را جایگزینی قبوض الکترونیکی به جای قبوض کاغذی عنوان کرد و گفت: تاکنون برای مشترکان شهرها هر ۲ ماه، روستاها هر چهار ماه و برای مشترکان کشاورزی، صنایع و ادارات هر ماه یک قبض چاپ کاغذ و توزیع می شد.

وی ادامه داد: این روند توزیع، گاهی مشکلاتی داشت که ممکن بود قبض به دست مشترک نرسد لذا در راستای سیاست های دولت وزارت نیرو برای الکترونیکی کردن قبوض اقدام کرده است.
شرکاء اضافه کرد: این طرح از حدود یک سال قبل به صورت پایلوت در سیستان و بولچستان اجرا و هم اکنون به سایر نقاط کشور تعمیم داده شده است.

وی از وجود ۳۶۰ هزار مشترک برق در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: به دلیل پراکندگی استان ۲۰ هزار کیلومتر شبکه و تاسیسات برای تامین برق مشترکان خراسان جنوبی ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی یادآور شد: علیرغم پر هزینه بودن تعمیر و نگهداری این ۲۰ هزار کیلومتر شبکه اما تلاش ها بر این است که شبکه های برق پایداری خوب و قابل قبولی داشته باشند که از همین میزان خاموشی در استان بسیار پایین است.

وی گفت: در جریان سیل فروردین امسال که خسارت هایی به استان وارد شد اما میزان خسارت به شبکه های برق زیاد نبود و توانستیم با امکانات ستادهای بحران در شهرستان از طریق دیزل پست ها برق دار کنیم که مردم احساس خاموشی نداشته باشند.

شرکاء بر مدیریت مصرف برق تاکید کرد و افزود: البته منظور این نیست که به مردم فشار وارد شود بلکه هدف درست و بهینه مصرف کردن است.

وی ادامه داد: اگر مصرف اوج بار به ساعت های کم باری شبکه انتقال داده شود برای ایجاد تاسیسات جدید نیاز به سرمایه کمتری است که این مساله منافع ملی را در پی دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی نهادینه شدن استفاده از لامپ های کم مصرف را یکی از سیاست های موفق وزارت نیرو عنوان کرد و گفت: استفاده درست وسایل سرمایشی نیز از جمله بخش هایی است که نیاز به فرهنگ سازی دارد.

وی با اشاره به مشوق هایی برای مصرف کنندگان برق بیان کرد: این مشوق در بخش کشاورزی و صنایع با ارایه برق رایگان به مصرف کنندگانی که در پیک مصرف خاموشی داشته باشند اعمال می شود.

شرکاء اظهار داشت: سال گذشته توانستیم خاموشی ها را در استان مدیریت کنیم که میزان آن به نسبت سایر استان ها کمتر بود و امسال نیز امیدواریم خاموشی نداشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه از خراسان جنوبی به افغانستان برق صادر نمی شود تصریح کرد: اگر ۱۰ درصد مصرف برق در استان کمتر شود تابستان بدون خاموشی خواهد بود زیرا توزیع برق سراسری است و هر جا میزان تولید از مصرف کمتر باشد مجبور می شوند که سهمیه بندی کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی تولید برق از انرژی خورشیدی را یکی از سیاست های جدید در وزارت نیرو عنوان کرد و گفت: هر مشترک برق می تواند پشت بام منزل خود سلول های خورشیدی نصب کند و شرکت برق نیز قرارداد خرید تضمیمنی ۲۰ ساله منعقد می کند.

وی ادامه داد: میانگین نرخ استان برای فروش هر کیلو وات برق ۷۰ تومان است در صورتی که برق تولید شده از سلول های خورشید به صورت هر کیلو وات ۸۰۰ تومان خریداری می شود و هیچ محدودیتی هم برای خرید نداریم.

شرکاء یادآور شد: هر نیروگاه پنج کیلو واتی ماهانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان برای مشترک برق درآمدزایی دارد.

وی بیان کرد: نیروگاه های بزرگ نیز در شهرستان خوسف و بشرویه راه اندازی شده و در شهرستان نیز سربیشه یک نیروگاه هفت مگاواتی تا یک ماه آینده وارد مدار می شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی کسب رتبه اول این شرکت در میز خدمت الکترونیکی را یادآور شد و افزود: با ایجاد سامانه ای از صفر تا ۱۰۰ درخواست های متقاضیان و مشترکان به صورت الکترونیکی از راه دور امکان پذیر است.

وی ادامه داد: شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی ۲۴ خدمت کد دار برای مشترکان ارایه می کنند که این خدمات به صورت الکترونیکی از بستر اینترنت قابل ارایه است.

شرکاء حذف مراجعه حضوری به ادارات و کاهش هزینه ها را از مزایای الکترونیکی شدن ارایه خدمات ذکر کرد.

۹۸۹۳ * ۶۰۵۴