بیرجند - ایرنا - موسس بوم بازار ایران گفت: بوم بازارها در روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار جمعیت و یا روستاهای مولد کشور تشکیل می‌شود.

محمد احسانبخش روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران بیرجند افزود: ستاد راهبردی بوم بازار ایران تاکنون موفق به انجام مطالعات میدانی ٢٠٠ روستا در ١٢ استان کشور شده است که در ٢٤ خرداد ماه امسال، ٢٠ بوم بازار در روستاهای خراسان جنوبی بطور همزمان افتتاح می‌شود.

وی اظهار داشت: روستای مولد ممکن است کمتر از ۱۰۰ خانوار جمیعت داشته و از تجمع‌های شهری و مرکزهای پرجمعیت فاصله داشته باشند اما صندوق‌های خرد زنان فعالی دارند و انگیزه مردم برای مشارکت در این روستاها زیاد است.

مؤسس بوم بازارهای ایران بیان کرد: پس از خراسان جنوبی بنا داریم این بوم بازارها را در استان‌های سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد، لرستان، کردستان، فارس، خراسان شمالی، گرگان و هرمزگان هم راه اندازی کنیم.

وی با اشاره به اینکه بوم بازار همان بازار بومی روستا است که ویترین فعالیت‌های متنوع روستایی و معرف تولیدات روستا است یادآور شد: از سال ۱۳۹۷ تصمیم گرفتیم اقداماتی در خصوص صنایع دستی، محصولات کشاورزی و دامپروری روستاها آغاز کنیم که فعالیت مطالعاتی شروع و خراسان جنوبی به عنوان استان پایلوت برای راه اندازی بوم بازار افتتاح شد.

وی اظهار داشت: تعریف ما از روستا تولیدگری است چون روستا باید مولد باشد و این تولیدگری در بخش‌های کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی است.

احسانبخش گفت: هدف اصلی از راه اندازی این بوم بازارها توانمندی اقتصادی روستاها و ایجاد فضای رقابتی برای فروش محصولات تولیدی روستاییان است.

وی اظهار داشت: تاکنون شناسنامه ٨٣ روستا با عنوان روستاهای مولد و روستاهای بوم بازاری در شهرستان‌های بیرجند، قاین، خوسف، فردوس، بشرویه، نهبندان، طبس، زیرکوه، درمیان، سرایان، سربیشه و شهر مود تکمیل شده است.

مؤسس بوم بازارهای ایران بیان کرد: در خراسان جنوبی ۹۷ محصول در خوشه‌های کشاورزی، دامداری و صنایع دستی احصا شد که ۲۴ خرداد ماه سال جاری ۱۴ بازار افتتاح می‌شود و بقیه بازارهای یادشده هم تا پایان ماه آینده افتتاح می‌شود و این بازارها عصرهای جمعه به مدت پنج ساعت فعال است.

وی افزود: سال قبل روستای محمودآباد به عنوان اولین بوم بازار تشکیل شد و اکنون به یک خط ومشی برای دیگر بازارها رسیدیم و بازارهایی که آخر هفته در روستا تشکیل می‌شود ویترینی از اقدامات روستاهاست.

معاون مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاروزی خراسان جنوبی هم گفت: ۸۲ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی در استان داریم که بخش قابل توجه آنها در حوزه زنان روستایی هستند و چون بخشی از تولید را بر عهده دارند و کمک دست معیشت خانوار هستند حوزه زنان روستایی را در سازمان جهاد کشاورزی پیگیری می‌کنیم و تشکیل صندوق خرد زنان هم از برنامه‌های ما در این حوزه است.

محسن آرزومندان افزود: تاکنون ۱۷۵ صندوق خرد زنان با سرمایه زنان روستایی تشکیل دادیم، یکی از بخش‌های ثابت بوم بازارهای روستاها صندوق زنان روستایی است که در بحث تولید و فروش تأثیرگذار هستند و ایجاد بوم بازارها برای عرضه محصولات زنان روستایی مناسب است.

۷۵۵۹* ۶۰۵۴