به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، سید امین منصوری روز چهارشنبه در هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت؛ پیشران ها، چالشها و الزامات تحقق با اشاره به مفهوم تاب آوری اقتصادی اظهار داشت: این مفهوم تحت عنوان اقتصاد مقاومتی نیز شناخته می شود.
وی در این برنامه که در دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: افزایش ظرفیت تحمل مخاطرات، بازگشت سریع پس از مخاطرات و همچنین کاهش تخریب در اثر مقدار معینی از مخاطرات بدین مفهوم اشاره می کند.
به گفته این استاد دانشگاه استحکام، افزونگی، پرتدبیری، بازیابی و پاسخ دهندگی نیز از مؤلفه های تاب آوری شناخته می شوند.
منصوری همچنین با اشاره به شاخص های اقتصادی ادامه داد: وجه تمایز تاب آوری اقتصادی با شاخصهای اقتصادی نیز در مقاومت پذیری این شاخص ها در برابر مخاطرات است.
وی با اشاره به برخی از نقاط کشور نظیر خوزستان تصریح کرد: این استان از منظر شاخص های اقتصادی در وضعیت مطلوبی قرار دارد؛ اما در عرصه تاب آوری نیازمند بهبود وضعیت است.
منصوری خاطرنشان کرد: ساختار اقتصادی جامعه باید از تأثیرپذیری شوک های طبیعی و انسانی جلوگیری کند و به عبارت دیگر تاب آوری اقتصادی را افزایش دهد.
ضرورت تدوین نقشه در تعاملات بین المللی
استادیار دانشگاه امام صادق و یکی دیگر از سخنرانان این نشست نیز در یک مقاله با عنوان جایگاه استراتژی توسعه مبتنی بر تجارت در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت عنوان کرد: تعاملات بین المللی نیازمند تدوین یک نقشه جهت دستیابی به منافع اقتصادی است. چرا که تعاملات بین المللی با هریک از جوامع باید سبب افزایش سرمایهگذاری، بهره وری تولید و رشد فناوری باشد.
وی تصریح کرد: تعاملات بین المللی اگر منجر به رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و… نشود؛ به ویژه برای کشورهای در حال توسعه هزینه بر و زیان بار خواهد بود.
کیایی ادامه داد: ارزیابی و انتخاب صحیح صنایع و شرکا نیز به میزان قابل توجهی ریسک تعاملات تجاری را کاهش و تولید و رقابت پذیری را افزایش می دهد.
این مدرس دانشگاه همچنین کاهش هزینه ها به همراه قدرت قیمت گذاری برای واحدهای تولیدی و صنعتی را از دیگر مزایای روابط موثر با دنیا عنوان و اظهار کرد: این مسائل باید مورد توجه قرار گیرد؛ درغیر این صورت تعاملات و ارتباطات بین المللی مثمر ثمر نخواهد بود.