شهرام عابدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه امروزه کسب و کارهای خانگی به عنوان یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال و درآمد محسوب میشوند، افزود: قابلیت انجام این نوع کسب و کار در منزل مزایای بسیاری مانند توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان، اشتغال آنها و حذف هزینههای مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب را دارد.
وی ادامه داد: استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده، ایجاد زمینههای کار خانوادگی و افزایش فضای همدلی و همراهی، امکان انتقال تجربه ها از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد- شاگردی بین اعضا خانواده نیز از دیگر مزایای انجام این نوع کسب و کار است.
عابدی با بیان اینکه فرش در باور ایرانیان به اندازهای مهم و با ارزش است که استانی از ایران نیست که مردمانش نقش دلشان را بر تار و پود فرش گره نزده باشند، ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزار و ۴۴۰ کارگاه قالی، گلیم و جاجیمبافی در سطح استان فعال است.
وی افزود: ارزش کل بافتههای مددجویان در سال گذشته ۲۹ میلیارد ریال اعلامشده است که ۲۳ میلیارد ریال برای مددجویان سودآوری داشته است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان همدان گفت: پنج میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال برای مواد اولیه مصرفی هزینه پرداخت شده است.
عابدی بابیان اینکه برگزاری دورههای آموزشی قالیبافی برای مددجویان زیر پوشش این نهاد در مناطق روستایی و محروم به منظور بهبود اقتصاد خانوارها صورت می گیرد، گفت: پس از بررسی درخواستها و توانمندی متقاضیان و همچنین سنجش ظرفیت کارگاه به افراد واجد شرایط به نسبت ابعاد و نوع فرش مدنظر برای بافت، تسهیلات پرداخت میشود.
بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، حدود ۴۳ هزار خانواده نیازمند شامل ۸۳ هزار نفر به صورت مستمر از کمیته امداد امام خمینی (ره) استان همدان خدمات دریافت میکنند.
۹۹۰۴/۲۰۸۷