محمد فرهادی روز چهارشنبه در ستاد مناسب سازی محیط شهری استان با بیان اینکه مناسب سازی حداقل هزینه را قبل از اجرای پروژههای شهری دارد افزود: حضور فعال معلولان در جامعه نشانه توسعه یافتگی است و در جوامعی که معلولان توانایی حضور ندارند بدون شک مناسب سازی شهری به خوبی تأمین نمیشود.
وی با بیان اینکه عملکرد شهرداری از سال گذشته بر اساس چک لیست مورد تأیید وزارت کشور مورد نظارت و بررسی قرار گرفته است، اظهار داشت: ایستگاهها، رمپ جدول، تجهیزات شهری، سرویسهای بهداشتی، ورودی ساختمانها، راه پله و راهروها، فضای بهداشتی، علائم و کنترلهای الکترونیکی و اعلام خطر توسط این چک لیست نظارت میشود.
فرهادی ادامه داد: مناسب سازی گذرگاههای عبور معلولان، پارکها و فضای سبز و ورودی ساختمانهای عمومی از مهمترین شاخصهای ارزشیابی عملکرد شهرداریها در استان است.
بستر برای حضور فعال معلولان در جامعه ایجاد شود
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی هم گفت: اگر معلولان در جامعه حضور ندارند بیانگر نبود آمار معلول نیست بلکه فضای مناسب برای حضورشان فراهم نشده که باید این فضا را با اقدامی جهادی فراهم کرد.
علی عرب نژاد اظهار داشت: تصادفات یکی از علتهای اصلی بروز معلولیت است که متأسفانه کمتر به آن پرداخته میشود.
وی با بیان اینکه رسانهها و دستگاههای فرهنگی باید به صورت فعال در فرهنگ سازی راهکارهای جلوگیری از معلولیت که یکی از آنها عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی است ورود کنند، افزود: قلم رسانه به مراتب تأثیر بیشتری از برخی اقدامات اجرایی خواهد داشت.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه معلولان جزوی از جامعه هستند و باید مورد توجه قرار گیرند، افزود: مدیران دستگاهها از هیچ تلاشی برای مناسب سازی و حضور فعال معلولان در جامعه چشم پوشی نکنند.
وی در ادامه جایگاه نامناسب ایستگاه اتوبوس شهری، نامناسب بودن امکانات و تجهیزات مهمانسراهای بین شهری و نامناسب بودن برخی معابر شهری برای حضور معلولان را از مهمترین مشکلات معلولان بیان کرد.
۳۲۱۵* ۶۰۵۴