شیراز- ایرنا- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اعلام کرد: با هدف استفاده هر چه بهتر از ظرفیت های شعر و ادبیات فارس، دبیرخانه نخستین جشنواره ملی شعر رضوی در شیراز دائمی می‌شود.

به گزارش ایرنا صابر سهرابی، چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این جشنواره در حوزه شعر تأثیرگذار است، اظهار داشت: با وجود این جشنواره، می‌توان هنوز از پایتخت فرهنگی بودن شیراز سخن گفت، از حافظ و سعدی نام برد و سرانجام به این نتیجه رسید که شیراز ظرفیت پایتختی شعر ایران را دارد.

وی گفت: استان فارس پیوسته با شعر، ادب و فرهنگ همراه و همزاد بوده است و در طول تاریخ مردم این استان با شعر و شاعری خو گرفته‌اند.

سهرابی با تاکید بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت‌های شعر و ادبیات فارس و نیاز به تشکیل دبیرخانه‌ای دائمی برای جشنواره شعر رضوی، افزود: باید بدانیم که شعر رضوی به ویژه در مضمون اجتماعی یکی از شاخه‌های مهم شعری است و منجر به حرکت، تحول و پویایی جامعه ادبی می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد: این جشنواره می‌تواند بنیانگر حرکات عظیمی باشد و این موضوع به خودی خود بسیار حائز اهمیت است.

سهرابی اضافه کرد: شعری که از معنویت و نام و اندیشه الهی حضرت امام رضا (ع) سخن گوید، بسیار مهم‌تر و برجسته‌تر از دیگر انواع شعری است. دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس با تاکید بر اینکه شعر و شاعری مقوله‌ای نیست که بتوان آن را در یک جشنواره خلاصه کرد، بیان داشت: نخستین جشنواره ملی شعر رضوی شیراز و تولیدات شعری شاعرانش ما را بر این قاعده استوار می‌دارد که محصول فکری، تجربیات زندگی و نگاه شاعر به جامعه و جهان در قالب اشعار بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

سهرابی ادامه داد: شعر رضوی از نظر تأثیرگذاری بر جامعه نقشی بسیار مهم ایفا می‌کند و در زمره آثاری است که پیامبر اکرم (ص) در باره آنها فرموده‌اند "برخی شعرها، حکمت است و مضمون بلند و حکیمانه دارد."

اختتامیه هفدهمین جشنواره شعر استانی و نخستین جشنواره ملی شعر رضوی بیستم تیرماه ۹۸ مقارن با دهه کرامت در شیراز برگزار می‌شود. مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا پنجم تیرماه تمدید شده است.

از یکم ذیقعده سالروز تولد حضرت معصومه (س) تا یازدهم ذیقعده ولادت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به عنوان دهه کرامت نام نهاده شده است.

امسال اول ذی العقده مصادف با سیزدهم تیرماه و میلاد حضرت علی بن موسی الرضا (ع) مصادف با بیست و سوم تیر است.

۹۸۸۵ /‏۶۱۱۸