محمدجواد محرابی عصر چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی قم در مؤسسه علامه طباطبایی افزود: برخی رسانهها به جای ترویج زبان رسمی، اقدام به ترویج تعابیر خارجی و غلط میکنند که این موضوع نگرانی فعالان ادبی کشور را در پی داشته است.
وی تضعیف زبان فارسی را موجب تضعیف قدرت نرم کشور دانست و ادامه داد: بر اساس اسناد بالادستی بر اهمیت و حفظ زبان فارسی تاکید شده است به همین دلیل مراقبت از زبان فارسی در حفظ قدرت نرم جمهوری اسلامی بسیار اثرگذار است.
محرابی با اشاره به نقش رسانهها در ترویج واژگان غربی گفت: در رسانهها به ویژه صداو سیما برنامههایی پخش میشود که دقت نظر لازم برای استفاده نکردن از واژگان بیگانه وجود ندارد و این موجب شده تا بازنگری صدا و سیما نسبت به این موضوع ضروری باشد.
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، افزود: دستگاههای اجرایی، قضائی و تمام سازمانها دولتی موظف هستند از به کار بردن کلمات بیگانه در مکاتبات خود اجتناب کنند ضمن اینکه بر اساس قانون درج عناوین خارجی بر کلیه تولیدات داخلی ممنوع است.
وی ادامه داد: بر اساس قانون منع به کارگیری واژگان غیرمانوس بیگانه، از سال ۱۳۷۵ تمام واحدهای صنفی و تجاری کشور مکلف شدهاند تا حداکثر ظرف ۲ سال، نسبت به تغییر نام و عناوین بیگانه واحدهای صنفی و تولیدات خود اقدام کنند که تا کنون این موضوع با گذشت سالها محقق نشده است.
محرابی گفت: پلمب واحدهای صنفی متخلف در استفاده از واژگان بیگانه از جمله مواردی است که برای اجرای این قانون پیش بینی شده است.
معاون مطبوعات و تبلیغات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، گفت: تخلف از قانون ممنوعیت به کارگیری اسامی بیگانه در سطح استان رصد و به آنها اخطار و در صورت ضرورت برخی از این واحدها نیز پلمب شده است.
وی مشکلات و حساسیتهای اقتصادی موجود را موانع برخورد قانونی با واحدهای صنفی متخلف دانست و اظهار داشت: باید پیش از نصب تابلو و در هنگام ارائه مجوز، دقت لازم صورت گیرد تا نامگذاری واحدهای صنفی متناسب با فرهنگ و زبان فارسی باشد.
محرابی تاکید کرد: سامانه سردر اصناف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور ساماندهی وضعیت نام اصناف به صورت آزمایشی راه اندازی شده است.
۷۴۰۴/ ۱۱۷۵