سمیه اسماعلی کیا، عصر چهارشنبه در حاشیه بازدید از کارگاه عرقهای گیاهی این بانو در گفت و گو با ایرنا عمده محصول تولیدی را گلاب، نعناع، بید مشک، کاسنی، بهار نارنج و.… ذکر کرد.
وی از کارگاه یاد شده با عنوان فعالترین واحد حوزه کشاورزی منطقه یاد کرد و افزود: این بانوی کارآفرین پس از اخذ مجوزهای لازم از جهاد کشاورزی و شبکه بهداشت کارش را در سال ۹۶ آغار کرده است و پارسال به عنوان واحد نمونه صنایع تبدیلی و تکمیلی جهاد شهرستان انتخاب شد.
وی اشارهای به تعداد کارگران و نیز کارگاههای عرق گیاهان دارویی فعال میبد نکرد.
زیبا صفاری فعالیتهای اقتصادی خود را در این زمینه ۱۲ سال قبل شروع کرد و با اظهار رضایت نسبی از راه اندازی کارگاه یاد شده میگوید: «سعی دارد، محصول را از گیاهانی تهیه کند، که از سوی کشاورزان و افراد آشنا کشت شده باشد و به بهره برداران نیز توصیه کرد، گیاهان را پس از اینکه کاملاً به گل و غنچه نشست، برداشت کنند».
در کارگاه این بانوی میبدی حدود ۶۰ نوع محصول تولید و روانه بازار مصرف میشود، و تابستان را زمان مناسبی برای تولید عرق گیاهان دارویی میداند و در بیشتر اوقات به این کار مشغول است.
این فعال حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی با اظهار رضایت از میزان درآمدش و با توجه به تجربه و آموزشهای ارائه شده از سوی واحد ترویج جهاد کشاورزی از مسئولان جهاد و شهرستان در حمایت از توسعه مشاغل خانگی و ارائه تسهیلات و کمک به اقتصاد خانواده و درآمدزایی این قشر قدردانی کرد.
حضور این بانوی توانمند در نمایشگاههای حوزه مشاغل خانگی، عرضه انواع عرق گیاهی نه تنها تحسین برانگیز است بلکه نظر بسیاری از مردم و مسئولان منطقه و استان را به خود جلب کرده است.
هرچند نمایشگاه توانمندی بانوان میبد در فاصله زمانی متفاوت در شهرستان برگزار میشود، اما چند صباحی برگزاری چنین نمایشگاههایی کم رنگ شده است.
مرکز شهرستان ۱۰۴ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد، حدود ۴۹ درصد جمعیت این شهرستان را بانوان تشکیل میدهند.
۹۹۳۴/ ۲۰۴۷