به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی استانداری کرمان، محمدجواد فدائی در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان افزود: ماشینآلات مورد نیاز سمپاشی همانند مصوبه نشست قبل این شورا، با همکاری دستگاهها در اختیار جهاد کشاورزی قرار میگیرد و یا جایگزینی انجام میشود.
وی اظهار داشت: انتظار داریم تا حد امکان از منابع در اختیار روستاهای بدون دهیاری و دهیاریها برای ادامه کار استفاده شود تا بتوانیم اعتبارات ملی را در این راستا جذب و دریافت کنیم.
استاندار کرمان گفت: با توجه به پیشبینی ورود دستههای جدید ملخ صحرایی از اواخر خرداد ماه به کشور، بر روند مبارزه در شهرستان های جنوبی استان کرمان تاکید کرد.
فدائی با اشاره به اینکه مبارزه با ملخها در شهرستانهای جنوبی استان ادامه دارد اظهار داشت: هفته آینده نشستی با وزیر جهادکشاورزی و سازمان برنامه و بودجه برای دریافت اعتبارات لازم جهت سمپاشی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: با توجه به گزارش سازمان جهادکشاورزی جنوب و فرمانداران، شهرستانهای جنوبی استان کرمان هم اکنون هم شاهد حضور ملخهای صحرایی هستند، لذا کار مبارزه نباید تعطیل شود.
احتمال تغییر مسیر تودههای ملخ به سمت مناطق شمالی کرمان وجود دارد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان نیز در این نشست عنوان کرد: احتمال تغییر مسیر تودههای ملخ به علت گرمی هوا و حرکت به سمت مناطق شمالی استان وجود دارد، لذا از سازمان جهاد کشاورزی شمال می خواهیم تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
سیدمصطفی آیت اللهی موسوی به انجام سمپاشیهای متعدد علیه ملخهای صحرایی از بهمن ماه سال گذشته در استان کرمان اشاره کرد و گفت: با اقدامات مبارزه ای و پیشبینی های انجام شده، تا این لحظه وضعیت تحت کنترل است.
مبارزه با ملخ صحرایی در بیش از ۱۳۳ هزار هکتار
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: به علت گرمای هوا، هواپیمای سم پاشی بیش از یک مرتبه در روز نمیتواند پرواز داشته باشد و تاکنون حدود ۱۳۳ هزار و ۳۰۰ هکتار در سطح جنوب استان کرمان مبارزه صورت گرفته که ۱۳ هزار و ۳۳۰ هکتار هوایی و ۱۲۰ هزار هکتارزمینی بوده است.
سعید برخوری افزود: حدود ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فقط پول خرید سم تاکنون دادهایم، این در حالی است که مجموع آنچه به ما کمک شده، تاکنون یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان استانی و یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان واریزی ملی بوده است.
وی با اشاره به مشکل خرید سم مورد نیاز برای سمپاشی و نبود اعتبار عنوان کرد: قرار بود فرمانداران سم را خریداری کنند، اما انجام نشد و تودههای جدید ملخهای صحرایی از اواخر خرداد ماه به مناطق جنوبی کشور وارد خواهد شد که باید تصمیمات و راهکارهای لازم برای مبارزه با این آفت اتخاذ شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان افزود: براساس آمار و ارقام، موفقترین استان در امر مبارزه با ملخهای صحرایی بودهایم و اجازه ندادیم که پورهها تبدیل به ملخ پروازی و بالغ شوند.
وی ادامه داد: منطقه جازموریان کانون ملخ صحرایی است که تماماً مبارزه شد و عمده بحث الان برای ورود دستههای جدید ملخ است که به صورت مستقیم وارد روستاها و مزارع میشوند.
برخوری گفت: در شهرستان رودبار جنوب مشکل کم است و پاکسازی شده، اما روستاهای قلعهگنج در حاشیه کوههای هممرز با هرمزگان روزانه ورود ملخها را شاهد هستیم.
۷۴۲۰/ ۵۰۵۴