به گزارش ایرنا، براساس اظهارنظر فعالان عرصه تولید و کارشناسان این حوزه علاوه بر دقت نظر و توجه به مشکلات جامعه کارگری و تلاش برای ایجاد امنیت شغلی در آنها، باید شرایط رونق تولید را با کم کردن موانع اداری بر سر راه کسب و کار، کاهش مالیات برای فعالیتهای تولیدی، نظارتهای دقیق دولت بر پرداخت تسهیلات رونق تولید و هدایت نقدینگی و سپرده گذاریهای به سمت فعالیتهای تولیدی را فراهم کرد.
کارشناسان حوزه تولید بر این باور هستند که تولید و رونق آن صرفاً با پرداخت وام محقق نمیشود، علاوه بر تلاش دولت در راستای پرداخت تسهیلاتی به منظور رونق تولید باید در کنار آن فرهنگ کارآفرینی و استفاده و بهره وری از شرایط و داشتههای موجود مورد آموزش قرار گیرد.
به این صورت که تربیت نیروی کار متناسب با نیاز جامعه و بر مبنای مهارت مورد نیاز صورت گیرد و صرفاً با دادن یک مدرک تحصیلی به دانش آموختگان، توقع کار دولتی، پشت میز نشینی و مشغول شدن در کارخانجاتی که دولت فراهم میکند خلاصه نشود بلکه خود افراد بدنبال خلق ایده و کارآفرینی باشند.
در میزگردی که در ایرنا بروجرد برگزار شد موضوع رونق تولید با محور بررسی مشکلات و موانع تولید، ضرورت هدایت سپرده گذاری ها به سمت تولید، تقویت روحیه کارآفرینی و ارائه راهکارهای رونق واحدهای تولیدی با حضور مسئولان و کارشناسان مورد تاکید قرار گرفت.
در این میزگرد با حضور علی مرادی مسئول دفتر فنی فرمانداری بروجرد، عبدالعلی گیوه کی رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان، علی شاهرودی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد و محمد گودرزی رئیس خانه کارگر برگزار شد که در آن ضمن بررسی مشکلات واحدهای تولیدی، کارخانهها و مشکلات جامعه کارگری به ارائه راهکارهای مؤثر در رفع موانع و مشکلات در راستای رونق تولید پرداختند.
افراد شرکت کننده در این میزگرد با اشاره به نام گذاری شعار سال طی سالهای اخیر از سوی مقام معظم رهبری با عناوین اقتصادی یادآور شدند این اقدام علاوه بر اهمیت و دقت نظر ایشان بر موضوعات اقتصادی کشور بیانگر این است که راه حل بسیاری از مشکلات کشور از موضوع تولید میگذرد و باید فرهنگ رونق تولید را بعنوان اقدامی فرهنگی در آحاد مردم نهادینه کرد.
نبود نیروی کار ماهر
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هم اکنون ۲۱ هزار نیروی بیکار و به هم این میزان نیز نیروی بیمه شده در شهرستان وجود دارد که به دلیل اینکه قشر تحصیل کرده بیشتری دارد توقع آنها هم بالاتر است و به انجام خیلی از کارها که میتواند برای انها شغل محسوب شود حاضر نیستند.
عبدالعلی گیوه کی افزود: اکنون بین هفت تا هشت هزار نیروی بیکار با مدرک تحصیلی دانشگاهی در بروجرد شناسایی شده که متأسفانه این نیروی تحصیل کرده بیشتر فاقد مهارت کافی و لازم برای نیاز بازار کار هستند و تنها تصورشان از اشتغال نیز کار دولتی و پشت میز نشینی است.
وی اظهارداشت: خروج نیروی تحصیل کردهای که بدون توجه به نیاز جامعه از دانشگاه فارغ التحصیل میشوند یکی از مشکلات عمده در حوزه اشتغال و تولید است بعنوان مثال اگر در جایی نیاز به چرخکار ماهر باشد واقعاً ما با مشکل مواجه هستیم و این نیروی ماهر وجود ندارد.
تقویت کارآفرینی و دریچهای رو به رونق تولید
رئیس اداره کار بروجرد با اشاره به اینکه نظام استاد شاگردی از بین رفته است، بیان کرد: با از بین رفتن نظام استاد، شاگردی بسیاری از فرصتهای شغلی که محلی و بومی بودند در بخشهای مختلف اعم از ورشو سازی، گلیم بافی و جاجیم بافی از بین رفتند.
وی اضافه کرد: اکنون وضعیتی ایجاد شده که همه منتظرهستند دولت یا بخش خصوصی در جایی کارخانهای راه اندازی کند و آنها مشغول به کار شوند در حالی که در هیج جای دنیا و در کشورهای توسعه یافته دولت یک غول بزرگ اقتصادی نیست.
گیوه کی با تاکید بر توسعه فرهنگ کارآفرینی ادامه داد: کارآفرینی یک نوع احساس مسئولیت است که شخصی متعهد از ظرفیتها و قابلیتهای موجود بصورت خلاقانه کارآفرینی میکند و با این تعریف باید اذعان داشت که ما کارآفرین نداریم و همه بدنبال این هستند در جایی به کار گرفته شوند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد یادآور شد: مشکل اقتصاد با اعطای وام حل نخواهد و هیچ سیستم اقتصادی نمیتواند خودش را با وام سرپا نگه دارد و در اغلب موراد این وامها در جایی غیر از تولید و صرف ساخت و ساز، خرید طلا یا ارز میشود.
وی افزود: باید بدنبال راهکارهایی برای تقویت تولید شد و این رونق تولید را باید آحاد مردم به آن اعتقاد و باور داشته باشند.
تقویت صنایع بومی و رونق تولید
گیوه کی گفت: تا زمانیکه تولید ما بومی سازی نشود نمیتواند مستقل عمل کند باید بدنبال تقویت صنایع بومی رفت که هیچ تحریمی بر آنها اثر نداشته باشد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مشارکت و همکاری مردم در ترویج فرهنگ تولید و تقویت تولید داخل گفت: فارغ از تمام مسائل و مشکلاتی که وجود دارد باید فرهنگ خرید کالای ایرانی تقویت شود که نتیجه چنین فرهنگی به رونق بازار خرید تولیدات داخل منتهی میشود.
وی با اشاره به اقدامات مؤثر دولت در راستای تقویت تولید به طرح تکاپو اشاره کرد و گفت: منظور از طرح تکاپو توسعه کسب و کار پایداراست که در قالب بستههای مختلف تعریف شد و در استانهایی که مشکلات بیشتری داشتند رویکردهای محلی لحاظ شد.
مشوقهای بیمهای و اقدامات دولت در تقویت تولید
گیوه کی افزود: یکی ازاین بخشها کارورزی است که حدود ۱۰۵ نفر کاروز داریم و این طرح دربرگیرنده افراد فوق دیپلم به بالا با سابقه بیمه کمتر از سه ماه و در واقع با سابقه کار اولی هستند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر بعد از ۹ ماه کارفرما این کارورز را جذب کرد از سوی دولت مورد حمایت بیمهای قرار میگیرد که متأسفانه این طرح در بروجرد به دلیل توقع بالای نیروی کار با استقبلا مواجه نشد.
وی گفت: یکی دیگر از اقدامات دولت مشوقهای بیمهای برای جذب نیروی لیسانس به بالا است به این صورت که اگر کارفرمایی از نیروی معرفی شده برای جذب نیروی مورد نیازش استفاده کند به مدت یکسال بیمه رایگان خواهد بود.
اشتغال فراگیر، روستایی و مشاغل خانگی در راستای رونق تولید
گیوه کی به بسته اشتغال فراگیر بعنوان یکی دیگر از اقدامات دولت در راستای رونق تولید اشاره کرد و گفت: در طرح اشتغال فراگیر در بروجرد مجموع ۷۶ طرح تأیید و میزان ۱۸ میلیارد و نیم نیز وام پرداخته شد که زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر را فراهم میکند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد در خصوص بسته اشتغال روستایی گفت: در این طرح نیز طرحهای روستایی با رویکردهای محلی و بنا بر ظرفیتهای بومی در بخشهای مختلف شوری جات، شیرینیها، محصولات دامی و صنایع تبدیلی تهیه شد.
وی گفت: در طرح اشتغال روستایی در مجموع ۲۳۶ با میزان اعتبار ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تهیه شد که میتواند زمینه اشتغال ۸۳۲ نفر را فراهم کند.
گیوه کی گفت: در زمینه مشاغل خانگی نیز ۲۴۳ طرح معرفی شد که از این بین تعداد ۱۴۳ طرح تأیید شد و میزان ۷۵۰ میلیون تومان اعتبار برای آنها در نظر گرفته شد.
بازگشت کارخانههای راکد به چرخه تولید
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد اظهار داشت: با مجموع حمایتهای صورت گرفته خوشبختانه کارگاهها و واحدهای تولیدی که در بروجرد با مشکلاتی مواجه بودند اکنون در حال بازگشت به چرخه تولید هستند از جمله کارخانه کاشی جم در حال فعال شدن است.
وی افزود: تذکر جدی که مورد تاکید قرار گرفته این است که در احیا و فعال سازی این کارخانهها حتماً از نیروی کارگر بیکار شده استفاده شود.
گیوه کی گفت: در عظیم خودرو نیز در راستای رونق گرفتن تولید آن اقدامات و پیگیریهای خوبی انجام شده است و برخی کارخانههای دیگر نیز از مسیر زیان دهی خارج شدهاند.
روند ثابت پروندههای اخراج ازکار طی سالهای اخیر
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: در خصوص پروندههای مرتبط با اخراج کارگران در سال ۹۷ یک هزار و ۲۷۰ پرونده شکایت داشتیم که تعداد ۷۵۰ نفر آنها بیمه بیکاری شدند و بقیه یا بازگشت به کار شدند و یا اینکه در جاهای دیگری به کار گرفته شدند.
وی افزود: طی یکی دو سال اخیر از نظر میزان پروندههای شکایت مرتبط با اخراج از کار با روند ثابتی حدود هزار و ۲۰۰ پرونده در سال مواجه هستیم.
گیوه کی با تاکید بر ضروت تقویت فرهنگ کار گروهی و جمعی گفت: سال ۹۷ تعداد ۲۰ تعاونی با زمینه اشتغال برای ۳۶ نفر ایجاد شد و سال گذشته تعداد هفت تعاونی برتر به استان معرفی شده است.
کارگران سربازان اصلی جهاد رونق تولید هستند
رئیس شورای اسلامی کار کارخانجات نساجی بروجرد با اشاره به اینکه کارگران، سربازان اصلی محور جهادی رونق تولید هستند، بیان کرد: حدود یک دهه است که عناوین انتخابی برای هر سال توسط رهبر معظم انقلاب در رابطه با اقتصاد کشور و حرکت به سوی تولید کیفی و رقابتی، نوآوری و ترغیب مردم به خرید کالای داخلی مدنظر ایشان در نامگذاریها بوده و محور تمامی این شعارها به نوعی کار، تولید ملی، کالای داخلی و پویایی اقتصاد کشور میباشد.
جانمحمد ابوالفتحی افزود: احیا تولید در کشور نیازمند پارامترهایی است که نباید از آن غفلت کرد، اشتغال و امنیت شغلی در سایه تولید به وجود میآید و تولید ملی موجب اشتغالزایی، کارآفرینی و افزایش بهرهوری در تمامی عرصهها به شمار میرود که بهبود وضعیت اجتماعی، رفاه زندگی مردم و رشد و توسعه اقتصاد کشور را موجب میشود و در واقع تولید داخلی، ستون فقرات اقتصاد مقاومتی محسوب میگردد.
وی گفت: سرمایه انسانی که بخش اعظم آنرا کارگران بخشهای مختلف اقتصاد تشکیل میدهد بخشی از سرمایه گذاری عمومی به عنوان مهمترین عوامل توسعه اقتصادی هستند، پس میتوان گفت سرمایهگذاری مردمی و کار سالم دو ویژگی مهمی است که میتواند موجبات رشد هر اقتصادی را فراهم نماید، وجود دارد.
رئیس شورای اسلامی کار نساجی بروجرد ادامه داد: در شرایطی که با اعمال تحریمهای ظالمانه، فروش نفت تحت تأثیر قرار گرفته و جامعه به نوعی مبتلابه مشکلات اقتصادی ریز و درشت میباشد، به اذعان تمامی کارشناسان اقتصادی، راه نجات کشور در تولید داخلی است، و هرچه تولید رونق بگیرد، کالا و خدمات ایرانی هم رونق خواهد یافت و به تبع آن، اشتغال، بنگاههای تولیدی، نیروی کار و سرمایههای انسانی نیز تقویت و حفظ شده و بخشی از دغدغههای کارگران در خصوص امنیت شغلی در بازار رقابتی اشتغال نیز به مراتب، کاهش مییابد.
ابوالفتحی اضافه کرد: به فرموده بنیانگذار کبیر انقلاب، چرخ عظیم جوامع بشری با دست توانای کارگران در حرکت و چرخش است. و حیات یک ملت، مرهون کار و کارگر است، و قطعاً رسیدگی به مطالبات این قشر معزز بایستی در دستور کار جدی مسئولین نظام قرار گرفته، تا با دلگرمی بیشتری در واحدهای صنعتی و تولیدی، نسبت به افزایش کیفیت محصولات تولیدی خود همت نمایند.
وی اظهار داشت: از سویی با رفع موانع از پیشپای تولیدکنندگان همچون بروکراسیهای زائد اداری، تخصیص ارز یارانهای به تولید، کاهش مالیات، انتقال تکنولوژی روز به کشور، تمرکز برای افزایش سود برای تولید، میتوان تا حدی سرمایههای خاموش و راکد جامعه را به سمت تولید هدایت نمود.
وی بیان کرد: در جهت حمایت از کالاهای داخلی باکیفیت، باید به مقابله با قاچاق کالا بصورت جدیتر رو آورد تا بازار، از اجناس دارای مشابه داخلی اشباع نشود، گسیل تسهیلات بانکی برای رونق تولید و تخصیص اعتبارات برای پاگرفتن تولیدکنندگانی که در ابتدای راه هستند، از مهمترین اقدامات عملی در این خصوص به شمار میآید. در این اثنا، حمایت از تولید ملی بایستی رنگ واقعیت به خود گرفته و نباید در این راه به صدور بیانیهها و حمایتهای لفطی بسنده کرد، بلکه بایستی فضای کسب و کار را مهیا ساخته و تورم و عوامل تأثیرگذار بر سرمایهگذاری را کنترل کرد، و در جهت مقابل در تولید برای جلب اعتماد بیشتر مصرفکنندگان داخلی و فراهم آوردن زمینه صادرات بیشتر، یکی از مسئولیتهای مهم کارگران انجام کار مولد است، که با حداکثر تلاش و کمترین هزینه، بهرهوری را به حداکثر برسانند.
بزرگترین دغدغه کارگران نداشتن امنیت شغلی است.
رئیس خانه کارگر شهرستان بروجرد گفت: بزرگترین دغدغه کارگران نداشتن امنیت شغلی است.
محمد گودرزی افزود: ۱۵ سال است که کارگران از تویب قانون قراردادهای موقت کاری رنج می برنند و نگران از دست دادن شغل خود در پایان قرارداد شأن هستند.
وی اظهار داشت: برخی از کارفرمایان با سو استفاده از قانون قراردادهای موقت به کارگران ظلم میکنند و حقوق و مزایای انان را به صورت واقعی و قانونی پرداخت نمیکنند و کارگر نیز حق اعتراضی ندارد زیرا اخراج میشود.
رئیس خانه کارگر شهرستان بروجرد گفت: نداشتن امنیت شغلی رمقی برای کارگران در عرصه تولید نداشته و همین امر باعث شکست کارفرما شده است.
گودرزی افزود: کارفرمایان نیز درامر تولید با مشکلات عدیده ای روبرو هستند و بانکها با احتکار پول مردم رونق تولید را گرفتهاند.
وی بیان کرد: افزایش نرخ بیمه و مالیات و سودهای بانکی با درصد بالا و گرانی حاملهای انرژی تولید ملی را تحت تأثیر قرار داده و باعث شده اشتغال و بیکاری زیاد شود.
وی اظهار داشت: دولت باید با قاطعیت تمام پولهای احتکار شده در بانکها را به تولید تزریق کند و از کارفرمایان برای تولید حمایت عملی کند.
وی با اشاره به اینکه نقدینگی باید به تولید برگردد گفت: آماری که در مورد اشتغال از سوی دستگاههای مرتبط ارائه میشود سوری است و بیش از ۸۰ درصد واحدهای تولیدی در کشور تعطیل و نیمه تعطیل است.
رئیس خانه کارگر بروجرد گفت: رونق مشاغل خانگی به خوبی میتواند معظل بیکاری را رفع کند ولی متأسفانه کاغذ بازیهای اداری مشکلی بزرگ در راه رونق تولید دراینگونه مشاغل است.
گودرزی با اشاره به اینکه در لرستان باید یک وابستگی سیاسی و یا طایفهای برای پیشبرد کارها داشته باشی افزود: بسیاری از مشکلات واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه و تعطیل به اختلافات بین ۲ نماینده مجلس برمی گردد که واکنشی به تعطیلی و بیکاری کارگران نشان نمیدهند.
بومی سازی قوانین و مقررات تولید به اشتغال در جامعه کمک میکند
رئیس اداره فنی و عمرانی فرمانداری بروجرد گفت: در کشور ما قوانین و مقررات خوبی در زمینه تولید و اشتغال وجود دارد ولی متأسفانه نظارت وجود ندارد.
علی مرادی افزود: بومی سازی قوانین و مقررات در زمینه تولید و اشتغال میتواند به رونق تولید کمک کند زیرا در کشور ما نیاز است که تولید با کار گروهی رونق بگیرد.
وی اظهار داشت: فرهنگ سازی برای کار گروهی در کشور و تشکیل تعاونیها برای رونق تولید تأثیر بسزایی دارد و میتواند آمار بیکاری را کاهش و اشتغال را افزایش دهد.
رئیس اداره فنی و عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان بروجرد با اشاره به اینکه بسیاری از جوانان جویای کار تحصیل کرده هستند افزود: با ترویج فرهنگ کار گروهی و دادن مهارت به جوانان میتوانیم اشتغال پایدار ایجاد کنیم.
مرادی افزود: فرهنگ کار باید از دوران مدرسه در افراد نهادینه شود و دانشگاهها باید پیوند خود را با صنعت محکم کرده تا جوانان بعد از فارغ تحصیلی مهارت کافی برای بازار کار را داشته باشند.
وی اظهار داشت: برای رونق تولید در شهرستان بروجرد باید به مسئولان شهرستانی اختیار تام داده شود تا بتوانند تولید کنندگان را حمایت کنند و در جهت رونق تولید و تحقق شعار سال که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده گام بردارند.
بازار یابی حلقه مفقوده تولید ایرانی
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت بروجرد گفت: در بحث تولید کارهاهای تولیدی و خانگی در سطح کشور از سنوات گذشته با مشکل مواجه بودهاند.
علی شاهرودی اظهار داشت: مقام معظم رهبری قاچاق کالا را یک ظلم مضاعف میدانستند و جدای از اینکه ضربه به اقتصاد میزد موجب بیکاری وو بسیاری از معظلات دیگر در جامعه میشود.
وی افزود: چند سالی است در زمینه مبارزه با قاچاق کالا اقدامات گستردهای انجام شده است و با توجه به اینکه هزینههای تولید بالا بوده و کالای قاچاق زیر قیمت بازار عرضه میشود این موضوع خودبخود بر بحث بازار یابی اثر گذشته و تولید تنها مهم نیست.
شاهرودی ادامه داد: بسیاری از واحدهای تولیدی برغم تولید خوب و باکیفیت به دلیل عدم بازاریابی قوی با مشکل مواجه شده و به دلیل نبود بازار قادر به عرضه نبوده و اجناس روی دست تولید کننده مانده است.
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت بروجرد گفت: از سال ۹۱ -۹۲ که با رکود توأم با تورم مواجه شدیم و بسیاری از واحدهای تولیدی قادر به فروش نبودند و اغلب به دلیل اخذ وامهای ۱۸ درصد و عدم توان پرداخت جریمه بالای ۳۰ درصد به دلیل وامهای میلیاردی قادر به پرداخت اقساط نبودند تولید کنندگان با چالشهای جدی مواجه شدند.
شاهرودی افزود: متأسفانه در این سالها دولت نتوانست با کاهش سود بانکی حریف بانکها شود.
وی گفت: در همه جای دنیا به تولید کننده ها وامهای بدون بهره حتی زیر ۲ درصد و یا بلاعوض پرداخت میشود اما در ایران وامهای بانکی بسیار بالا هستند و این امر عملاً تولیدذ کننده ها را با مشکلات جدی مواجه میکند.
شاهرودی ادامه داد: از دیگر معضلات اساسی، بحث تسهیلات است زیرا واحدهایی که در سالهای ۹۸۱-۹۲ وامهای میلیاردی گرفتن با رکود اقتصادی و تولید مواجه و برخی مشکل پیدا کردند و برشکست شدند.
رئیس اداره صمت برو جرد گفت: در شهرستان بروجرد برخی واحدها به دلیل مشکلات مدیریتی و برخی به دلیل نداشتن اطلاعات عمومی کافی و نداشتن دانش لازم و عدم بازاریابی خوب توان عرضه در بازار و بازاریابی را نداشته و عملاً با چالش مواجه شدند.
شاهرودی اظهار داشت: اگر واحدهای صنعتی و تولیدی با دانشگاهها همکاری مستمر داشته و از علم و دانش اساتید بهره گیرند، در بحث افزایش بازاریابی. کاهش هزینهها، ایجاد رقابت سالم. افزایش کیفیت، بیمه و پرداخت مالیات می توانندگام های مثبتی بردارند.
وی تاکید کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل عدم آگاهی و ناامیدی در ادامه فعالیت در بحث تولید و بازاریابی با مشکل مواجه و میطلبد با همکاری با دانشگاه از دانش روز برخوردار شوند.
شاهرودی افزود: جدا از مشکلات تورم، و رکود و مشکلات بانکی بسیاری از واحدهای صنعتی به دلیل عدم مدیریت و نداشتن دانش کافی از نوع تولید خود و عدم آموزش صحیح نتوانستند در بازار رقابت دوام بیاورند و دانشگاه و صنعت میتواند در رشد و تولید و رونق اقتصادی نقش بسیار عمده و مهمی داشته باشد و اطلاعات صنعت باید دانشگاهی شود.
وی تاکید کرد: وامهای ۱۸ درصد در بانکها به تولید کننده ها فشار وارد میکند با راه اندازی سامانه بهیا و کارا، قرار شد دولت وامهایی به تولید کننده ها یی که در این سامانه ثبت نام کردند و چک برگشتی و بدهی ندارند، پرداخت کند که به ازای هر ۵۰ میلیون تومان یک اشتغال ایجاد کنند و تولید کنندهای که متقاضی ۵۰۰ میلیون تومان وام میشد باید ۱۰ اشتغال ایجاد میکرد و با توجه به هزینه بیمه و تأمین اجتماعی باید ۵۰۰ میلیون را به تأمین اجتماعی پرداخت میکرد و نهایت منصرف میشد.
شاهرودی افزود: نهالیت مقرر شد دولت سه تا پنج درصد یارانه تولید پرداخت نماید که تاکنون اتفاق نیفتاده است.
رئیس اداره صمت بروجرد گفت: امسال بحث رونق تولید دغدغه مقام معظم رهبری است و عمده مشکلات رکود اقتصادی و تاعطیلی واحدهای صنعتی بیکاری بین ۱۰ تا ۳۰۰ نفر در هر واحد تولیدی است که در یک واحد تولیدی با بیکاری ۳۰۰ کارگر در بروجرد ۷۲ نفر زندگی آنها به دلیل ۳۰ ماه حقوق معوقه به طلاق ختم شده است.
شاهرودی افزود: از جمله راهکارهای ارائه شده برای احیا واحدهای صنعتی و حمایت از تولید کنندگان در وزارت صنایع ارائه تسهیلات بانک. بررسی قرار دادهای بانک توسط نخبگان. طرح مشکلات چک برگشتی، بخشودگی جرایم و تقسیط ۶۰ ماهه بدهی، بررسی چالشهای تولید، اصلاح قانون و بستهها برای مشاغل روستایی، ا عتبارات ۱۰۰ میلیاردی، یارانه سه تا پنج درصد. بخشودگی جرایم زیر ۱۰۰ میلیارد تومان از جمله گامهایی که قرار است در راستای حمایت از تولید کننده ها برداشته شود.
بروجرد پایلوت رفع موانع تولید
وی افزود: در این راهکارهای جدید بروجرد به عنوان پایلوت برای رفع موانع تولید و مشکلات واحدهای تولیدی انتخاب شده تا در راستای موانع تولید در زمینههای حاملهای انرژی، دارایی، مالیات و بدهی بانکی مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: سه بخش بررسی شده تا واحد تولیدی جدید احداث نشود و واحدهای فعلی حفظ شوند، واحدهای فعال تقویت و واحدهای نیمه فعال که مشکل اساسی دارند مورد حمایت و واحدهایی که دارای تجهیزات با کیفیت و به روز هستند و فعالیتی ندارند شناسایی و زمینئه احیا مجدد آنها فراهم شود.
وی گفت: تاکنون در بروجرد هشت واحد شناسایی شده و تلاش میشود تا در بروجرد برای حفظ شرایط موجود این واحدها قدمهای بعدی برداشته شود از جمله این واحدها سامان کاشی کاشی، زمان کار، قند شیرین گستر میباشد.
شاهرودی مشکلات بانکی. کاهش نرخ ارز، دارایی و مالیات، تأمین اجتماعی و بیمه، فرسوده بودن دستگاهها و تجهیزات نبود سرمایه در گردش را از جمله مشکلات واحدذهای صنعتی عنوان کرد.
رئیس اداره صمت بروجرد گفت: این شهرستان دارای ۵۶۰ صنعتی وجود دارد از این تعداد واحد صنعتی ۲۶۰ با هدف فعال که با ظرفیت ۴۰ درصد کار میکند واحد نیمه فعال با ظرفیت زیر ۴۰ درصد فعالیت میکند و در ۱۸۵ واحد صنعتی با رکود مواجه هستند.
۷۱۹۰/۶۰۵۲/۱۹۲۰/۷۲۷۳