شیراز- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: گرده افشانی در انجیرستان دیم این شهرستان که بزرگترین نوع آن در جهان است آغاز شده و تا اوایل تیرماه ادامه دارد.

مهدی اعیان منش پنجشنبه در مصاحبه با ایرنا افزود: گرده‌افشانی براساس استانداردهای خاص نسبت به سن درختان و با مشاوره کارشناسان با سابقه جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد.

گرده افشانی انجیر بااستفاده از انجیرهایی موسوم به «بر انجیر» انجام می‌شود؛ بر انجیر زودتر از انجیر می‌رسد و نقش جذب کننده حشرات را دارد که این حشرات با انتقال گرده‌ها از بر انجیر به محصول اصلی، گرده افشانی را کامل می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: یکی از شهرهای قطب تولید میوه» بر انجیر» شهر ایج شهرستان استهبان است.

اعیان منش ادامه داد: با توجه به افزایش سطح کشت باغ‌های انجیر در سال‌های گذشته، درصد بسیاری از بر انجیر مورد نیاز این شهرستان از شهرهای مختلف استان تأمین می‌شود که به کمک آموزش و ترویج کشاورزی و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای باغداران انجیر در صصد هستیم از ورود آفت‌های جدید به باغ‌ها جلوگیری کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان افزود: از مزایای بازارچه برانجیر، فراهم کردن امکانات رفاهی از جمله غرفه تهیه مواد غذایی، پارکینگ و محل مناسب برای بهره برداران و باغداران سطح استان است.

سطح زیر کشت باغ‌های انجیر شهرستان استهبان بیش از ۲۴ هزار هکتار است که از این مقدار ۲۱ هزار هکتار مثمر و ۳ هزار هکتار غیر مثمر است.
اعیان منش افزود: ۹۸ درصد از ارقام انجیر باغ‌ها از رقم سبز صادارتی است که این رقم از انجیر موجود در شهرستان برای تولید میوه نیاز به انجام گرده افشانی به وسیله زنبور بلاستوفاگا دارد.

این زنبور منجر به انتقال دانه گرده از "بر انجیر" به سطح کلاله‌های گل ماده انجیر خوراکی می‌شود که به این عمل در زبان محلی بردادن یا بردهی گفته می‌شود.

سطح باغ‌های "بر انجیر" بالغ بر ۵۰۰ هکتار باغ مثمر است که سالانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ تن "بر انجیر" تولید می‌کنند.
عدم استفاده از کودهای شیمیایی و کشت درختان به‌صورت دیم سبب شده انجیری مرغوب و منحصر به فرد در شهرستان استهبان تولید و به بازار داخلی و جهانی از جمله کشورهای هند، چین، ژاپن، ویتنام، کره‌جنوبی و کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس صادر شود.

استهبان در ۱۶۰ کیلومتری شرق شیراز است.

۱۸۷۶