شاهرود- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میامی گفت: فرآوری محصولات کشاورزی در این شهرستان ضرورتی است که تاکنون مغفول مانده است.

علی اصغر محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیشترین محصولات کشاورزی استان سمنان در شهرستان میامی تولید می‌شود بنابراین ساخت و راه اندازی صنایع تبدیلی موجب رونق اقتصادی منطقه و اشتغال جوانان خواهد شد.
وی با بیان اینکه به رغم تولیدات گوناگون کشاورزی، حتی یک واحد فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی در میامی وجود ندارد افزود: این امر در دراز مدت با کاهش کیفیت محصولات تولیدی باعث دلزدگی کشاورزان می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی با اشاره به اینکه اجرای طرح‌های توسعه‌ای در بخش کشاورزی میامی باید با برگزاری همایش‌های سرمایه گذاری متعدد دنبال شود اظهار داشت: با معرفی این ظرفیت‌ها به فعالان اقتصادی می‌توان برای افزایش اشتغال و رونق کسب و کار در این شهرستان گام‌های مناسبی برداشت.
وی با اشاره به تولید ۳۷ درصد گندم استان در میامی گفت: بارندگی‌های چندماه گذشته، در افزایش تولید گندم و جو امسال تأثیر بسزایی دارد.
محمدی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده است.

محمدی با بیان اینکه دراستفاده از وسایل نوین کشاورزی، شهرستان میامی عملکرد مناسبی دارد تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزرعه‌های شهرستان مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شده است.
وی افزود: از ابتدای سال زراعی جاری ۵۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شده و تا پایان سال در یک هزار هکتار اجرایی خواهد شد.
مدیرجهاد کشاورزی میامی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد از محصولات کشاورزی استان سمنان در شهرستان میامی تولید می‌شود افزود: باید با به روزرسانی تجهیزات کشاورزی برای افزایش کشت و فرآوری این محصولات تلاش کرد.
محمدی اظهار داشت: اعتبارهای لازم برای راه اندازی کارگاه‌های غیرفعال و نیمه فعال جذب شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود هفت میلیارد ریال برای احداث دامداری‌های صنعتی جذب شده است، اظهار داشت: بیشتر روستاییان به کشاورزی و دامداری سنتی مشغول هستند که قرار است با جذب این اعتبارها ساماندهی شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میامی از تشکیل کارگاه‌های گوناگون برای ارائه آموزش‌ها و کشت محصولات جدید و با ارزش خبر داد و گفت: در چند روز آینده ۲۰ هکتار از مزرعه‌های کشاورزی زیر کشت گل محمدی می‌رود.

محمدی ترویج کشت زعفران در چند سال گذشته را برای ارتقای وضعیت اقتصادی کشاورزان مفید خواند و گفت: کاشت، داشت و برداشت این محصول ارزشمند بسیاری از خانواده کشاورزان را مشغول بکار کرده و نقش بسزایی در اقتصاد پایدار خانواده‌ها دارد.
وی بااشاره به بارندگی و وقوع سیلاب در برخی زمین‌های کشاورزی شهرستان افزود: در بخش مرکزی سیلاب به جاده‌های بین مزارع و در بخش کالپوش هم کولاک وبرف شدید علاوه بر راه‌های کشاورزی به مزارع نیز خسارت وارد کرد.

از آنجا که ۹۰ درصد جمعیت این شهرستان روستایی بوده و به کار کشاورزی و دامداری اشتغال دارند، حدود نیمی از سال را بیکار هستند، ساخت واحدهای فرآوری در اشتغال و درآمد بیشتر آنها تأثیرگذار خواهد بود.
شهرستان میامی به خاطر آب و هوای مناسب و بارش‌های جوی مطلوب، قطب کشاورزی استان سمنان بوده و در تولید چند محصول مانند چغندر قند، گندم و آفتابگردان دیم مقام اول را دارد.

در این شهرستان ۶۹ هزار و ۷۵۵ هکتار زمین کشاورزی و باغی وجود دارد، هر سال ۳۵ هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات دیم وآبی می‌رود.
سطح باغ‌های این شهرستان سه هزار و ۵۸۲ هکتار بوده و انواع محصولات باغی مانند پسته، زردآلو، سیب، انگور و دیگرمحصولات تولید می‌شود.
میامی در شرق استان سمنان، با ۲ بخش مرکزی و کالپوش با ۴۹ روستا بیش از ۴۰ هزار تن جمعیت دارد که ۸۸ درصد آنها در روستاها به کشاورزی، باغداری و دامداری اشتغال دارند.

۷۳۵۷/‏۶۱۶۷ /‏۷۴۰۸