فاطمه پهلوانی روز پنجشنبه در کارگروه ارتقا بهرهوری استان یزد اظهار داشت: هم اکنون رشد کشور از نظر بهرهوری و رشد اقتصادی منفی است ولی در برنامه توسعه ششم به دلیل نبود هدف گذاری و وضعیت مناسب در اقتصاد کشور، به عدد ۳۰ درصدی تعیین شده در برنامههای توسعه رسیدیم.
وی افزود: عمده دلیل این رشد منفی، توجه به برنامههای کوتاه مدت و بی توجهی به برنامههای ملی، کلان و بلندمدت بوده که باید در گام نخست، دستگاهها و مدیران دستگاهها در این خصوص نگاه دغدغه مندانه ای داشته باشند.
رئیس سازمان بهره وری ایران با بیان اینکه برخی از مدیران دستگاهها توجهی به بحث بهرهوری ندارد و این در حالی است که بهرهوری بسیار مهم و در دستگاهها به صورت مستقیم اثرگذار است، ادامه داد: در استان یزد مدیرانی فعالیت میکنند که به مباحث بهرهوری آشنایی کامل دارند ضمن آنکه دانشگاه یزد نیز به این مقوله توجه ویژه ای دارد.
پهلوانی با بیان اینکه بهرهوری یعنی بهتر کردن هر وضعیتی که در آن قرار داریم، گفت: بهرهوری یک مسئله حائز اهمیت است که هم در سطح اجرا و هم در سطح بنگاه و درون اقتصاد باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
این مسئول در ادامه استانیزد را جز استانهای پیشرو در مسئله بهرهوری عنوان کرد و افزود: استان اصفهان نیز در این خصوص گامهای خوبی برداشته و امیدواریم در جلسات تهران بتوانیم از تجربیات این استانها استفاده کنیم.
پهلوانی یادآور شد: استان یزد دارای منابع بسیار ارزشمندی است و بهترین منبع آن، فرهنگ غنی این استان در زمینه بهرهوری است که اگر تغییرات سبک زندگی به آن لطمه نزند، میتوان روی آن کار کرد.
پهلوانی همچنین در خصوص طرح دانشگاه یزد در حوزه بهرهوری گفت: وقتی سیاستهای کلان اجرایی استان با رویکرد بهرهوری تعیین میشود، میتواند سیاستهایی باشد که دستگاههای اجرایی داخل استان را یک تا چند پله در موضوع بهرهوری ارتقا دهد و در سطح فعالیت بنگاهها نیز پیگیری شود.
وی با بیان اینکه این سازمان منتظر دستگاهها نمیماند، تأکید کرد: تلاش این است که سازمان بهره وری به فعالیت استانها ورود کرده و سطح مطالبات را بالا ببرد و با جمع آوری نظرات بخشهای مختلف در ۶ ماه اول امسال، جلساتی را برای استفاده از تجربیات موفق استانها برگزار کند.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران روز گذشته با رئیس دانشگاه یزد دیدار و گفت و گو کرد که در این جلسه گزارشی از تعاملات فیمابین بر اساس توافقنامه سازمان ملی بهرهوری و دانشگاه یزد که در سال ۹۴ بسته و در سال ۹۶ تجدید شده، در خصوص اقدامات و عملکرد مرکز پژوهشی "کیفیت و بهرهوری در زیرساخت" دانشگاه یزد بررسی شد.
همکاری دانشگاه در تبیین مدل کلان نظام مدیریت بهره وری، همکاری دانشگاه در بازنگری و تبیین دوباره راهنمای اجرایی ماده٥ قانون برنامه ششم، تقویت شبکه مشاوران بهره وری در سطح استان با همکاری مرکز پژوهشی کیفیت بهره وری، راه اندازی طرح سفیران بهره وری در بخش دانشگاهی و اجرای پایلوت در دانشگاه یزد، اجرای کنفرانس استانی بهره وری با همکاری دانشگاه یزد، تقویت حمایت از پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی از مهمترین محورهای گفتگو در این جلسه بود.
۱۹۶۸/ ۶۰۱۴/