بیرجند - ایرنا -جشن جهانی شدن «قنات بلده» روز پنجشنبه در دومین روز از برگزاری نخستین سمپوزیوم بین المللی قنات بلده فردوس در این شهرستان برگزار شد.

نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: در کنار جهانی شدن قنات بلده فردوس باید از ظرفیت گردشگری این قنوات هم در سطح کشوری استفاده کرد.

محمدرضا امیرحسنخانی افزود: قنات بلده یک دانش فنی است که جهانیان نزد این هنر سر تعظیم فرود آورده اند.

وی بیان کرد: در قنات بلده کار مهندسی بسیار خوبی انجام شده و هنوز هم با گذشت سال‌ها پایدار است و مردم منطقه، بهره بردار و حافظ این قنات هستند.

نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نباید آب ای سی ۴۰۰ به روش گذشته استفاده شود بلکه باید استفاده از آب و روش‌های آبیاری و کشت ما تغییر و بهینه شود.

وی با اشاره به اینکه طرح منطقه گردشگری باغستان در مجلس هفتم کلید خورده است یادآور شد: از آن زمان تاکنون کار زیادی در قنات بلده انجام نشده و ظرفیت گردشگری این منطقه مغفول مانده است.

امیرحسنخانی عنوان کرد: باغستان باید به موتور محرک گردشگری شهرستان فردوس تبدیل شود و مردم باید به اندازه کافی گردشگر و اقامتگاه بوم‌گردی داشته باشند.

نماینده استاندار خراسان جنوبی هم در این همایش به نقش مدیریتی قنات بلده فردوس اشاره کرد و گفت: نقش مدیریتی این قنات بسیار مهم است و باید الگویی برای توسعه همه جانبه این خطه باشد.

حمید حلاج مقدم تصریح کرد: موقوفات در دوران مختلف به واسطه نیات واقفان شکل گرفته و ۲ هزار و ۵۰ فنجان به گونه‌ای وقف شده که چهار طبقه سادات، علما، صلحا و فقرا از آب بلده نفع اقتصادی ببرند و امروز در شرایط اقتصادی مملکت، می‌تواند عامل توسعه و محرک باشد تا عملاً هیچ فقیری نداشته باشیم به شرطی که نیت خیرخواهانه واقفان بدرستی انجام شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی نیز گفت: برای ما جغرافیا مهم نیست، مرزبندی مناطق و شهرها اهمیت نداره بلکه ظرفیت گردشگری یک منطقه و شهر مورد توجه است.

حسن رمضانی افزود: تاکنون ۱۴ مجوز اقامتگاه بوم گردی برای منطقه گردشگری باغستان صادر شده و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت پرداخت شده و سه میلیارد تومان هم تا چند روز آینده پرداخت می‌شود.

وی تصریح کرد: از زمان جهانی شدن قنات بلده تاکنون مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در منطقه باغستان و بویژه قنات بلده هزینه شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار داشت: فصل خوبی برای قنات بلده در اعتبارات ملی دیده شده و در میراث فرهنگی هم شاهد تحولات خوبی خواهیم بود.

وی افزود: سال آینده شاهد راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در منطقه گردشگری باعستان خواهیم بود تا نیاز گردشگران ورودی برای تهیه سوغات و صنایع دستی منطقه برطرف شود.

در جشن جهانی شدن قنات بلده از تمبر قنات جهانی بلده و لوح ثبت قنات جهانی بلده نیز رونمایی شد.

قنات بلده فردوس در ۱۴ ژوئن ۲۰۱۶ در یونسکو ثبت جهانی شد.

نخستین سمپوزیوم قنات بلده فردوس روزهای ۲۲ و ۲۳ خردادماه، همزمان با هفته جهاد کشاورزی در شهرستان فردوس برگزار شد.

۹۸۶۵ * ۶۰۵۴