به گزارش ایرنا، این عضو پیشین گروه طالبان، مقامهای آمریکایی را به تعهد شکنی در مذاکرات صلح با نمایندگان طالبان متهم و میگوید آمریکاییها می خواهند در افغانستان بمانند و ادعای تلاش آنان برای تامین صلح و سپس خروج از افغانستان فریبکارانه است.
رییس شورای عالی راه نجات افغانستان ادامه داد: تا زمانی که آمریکاییها از خارج شدن خود از افغانستان به طالبان اطمینان ندهند، هیچ گفتگویی نتیجه بخش نخواهد بود.
وی با اشاره به بی صداقتی آمریکایی ها افزود: نماینده آمریکاییها در امور صلح میگوید ما از افغانستان خارج میشویم اما ژنرال های آمریکاییها میگویند تا تروریسم از افغانستان ریشه کن نشود ما در افغانستان میمانیم.
«عدم صداقت در گفتار و رفتار آمریکاییها نسبت به تامین صلح سراسری در افغانستان باعث شده که شش دوره گفتگوهای صلح میان زلمی خلیل زاد و نمایندگان طالبان در قطر بدون نتیجه باقی بماند.»
این عضو پیشین گروه طالبان تاکید کرد که تلاشهای خلیلزاد در روند صلح تا کنون نه تنها موثر نبوده بلکه به پیچیده تر شدن اوضاع در افغانستان انجامیده است.
پیش از این، مجلس سنا افغانستان نیز با اشاره به سفر زلمی خلیلزاد به کابل، بار دیگر نسبت به مخفی ماندن جزئیات گفتگوهای صلح آمریکا و طالبان از دولت و مردم افغانستان ابراز نگرانی کرد.
سناتورها از خلیلزاد نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در روند صلح افغانستان خواستند تا در جزئیات گفتگوهایش با طالبان را در اختیار دولت و مردم افغانستان قرار دهد.
سنا معتقد است خلیلزاد، جزئیات گفتگوهای صلح با طالبان را کتمان میکند و مردم افغانستان نمیدانند با سرنوشت آنان چه معاملهای صورت میگیرد.
«عبدالوهاب عرفان» یکی از اعضای مجلس سنا در نشست سه شنبه این مجلس گفت: کتمان کاری توسط خلیلزاد در روند صلح با طالبان وجود دارد و او تمامی جزئیات این گفتگوها را با دولت و با مردم افغانستان درمیان نمی گذارد.
وی افزود: در اراده آمریکا مبنی بر تامین صلح در افغانستان تناقض وجود دارد، زیرا از یک سو دولت این کشور میگوید که خواستار تامین صلح در افغانستان است اما از طرف دیگر «سیگار» (بازرس ویژه ایالات متحده آمریکا برای بازسازی افغانستان) میگوید که صلح با طالبان به معنای ختم جنگ در افغانستان نیست.
به گفته عرفان، این تناقضات مردم افغانستان را بیش از پیش نسبت به اراده آمریکا مبنی بر تامین صلح در کشور، نگران کرده است.
«کامل بیک حسینی» دیگر عضو سنا نیز گفت: دور هفتم مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در حال آغاز شدن است اما مردم و دولت افغانستان از نتایج شش بار مذاکرات انجام شده چیزی نمیدانند.
وی ابراز امیدواری کرد که دور هفتم مذاکرات صلح سرنوشت ساز باشد و خلیلزاد تمامی جزئیات روند صلح را با دولت و مردم افغانستان درمیان بگذارد.
«محمد علم ایزدیار» معاون اول مجلس سنا نیز خاطر نشان کرد که خلیلزاد با در نظرداشت حساسیتهای روند صلح، جزئیات مذاکراتش به دولت و مردم افغانستان بگوید.
معاون اول مجلس سنا تاکید کرد که این مجلس ضمن آنکه طرفدار حل مساله افغانستان از طریق گفتگو است؛ اما میخواهد که در روند صلح افغانستان تمامی طرفهای دخیل از جمله دولت و مردم افغانستان، کشورهای منطقه و جهان باید سهیم باشند تا مساله جنگ در افغانستان به صورت اساسی حل شود.
شش دور مذاکرات میان طالبان و آمریکا در دوحه قطر در حالی برگزار شد که نمایندگان دولت افغانستان در این مذاکرات حضور نداشتند.
کابل همواره ناخشنودی خود را از عدم حضور در مذاکرات صلح، به طرفهای آمریکایی گوشزد کرده است.
طالبان نیز اعلام کرد مذاکرات بین الافغانی زمانی برگزار میشود که جدول زمانبندی خروج نیروهای متجاوز از افغانستان نهایی شود.