«رضا جعفرزاده» روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: عربستان به تازگی به سازمان حج اعلام کرده که «ایرانایر» برای پرواز انتقال حجاج به عربستان باید صرفاً از هواپیماهای ملکی خود استفاده نماید و نمیتواند از هواپیماهای شرکتهای دیگر داخلی و خارجی استفاده کند.
سخنگوی سازمان هواپیمایی تصریح کرد: در رابطه با اینکه آیا سعودیها بخشی از عملیات انتقال حجاج را به عهده میگیرند یا خیر، باید گفت، از آنجا که ما تاکنون درخواستی از سوی سعودیها برای انتقال حجاج ایرانی دریافت نکردهایم، باید تمامی ۸۶ هزارو ۴۰۰ ایرانی از سوی طرف ایرانی انجام شود.
جعفرزاده افزود: حج تمتع سال گذشته عملیات جابجایی حجاج به عهده ایران بود اما روند گذشته و روال عادی بر مبنای ۵۰ درصد سعودی و ۵۰ درصد ایرانی بوده و اکنون با توجه به اینکه درخواستی از سوی سعودی دریافت نکردیم، جابجایی همه حجاج به عهده ایران خواهد بود.
«مقصود اسعدیسامانی» دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی امروز گفته بود که سعودیها اعلام کردهاند؛ امسال در پروازهای حج به ایران کمک نمیکنند و ایرانایر نیز فقط میتواند با هواپیماهای ملکی خود حجاج را به عربستان منتقل کند.
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با بیان اینکه به نظر میرسد که این اقدام سعودیها در ادامه فشار حداکثری آمریکا به مردم ایران صورت میگیرد، افزود: تعداد ناوگان پهنپیکر شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران محدود است و فرودگاه سعودی نیز به دلیل ترافیک بالا در ایام حج، فقط هواپیماهای با ظرفیت بالا پذیرش میکند، ایرانایر نیز تعداد محدودی ناوگان پهنپیکر دارد که ممکن است انتقال حجاج با مشکل همراه شود.
به گزارش ایرنا، امسال قرار است ۸۶ هزار و ۴۰۰ نفر از زائران حج از ایران به زیارت خانه خدا مشرف شوند. در ایام حج تمتع، شرکت هواپیمایی ایرانایر با کمک هواپیمایی سعودی و شرکت هواپیمایی قشمایر اقدام به جابجایی زائران بیتالله الحرام از ایران به خانه خدا میکردند و این امر در موافقتنامه دوجانبه بین ایران و عربستان و ایرانایر و شرکت سعودی انجام میشد.