‌تهران- ایرنا- رئیس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه ایران اسلامی در کنار دولت و ملت افغانستان بوده و خواهد ماند، تاکید کرد: تهران تمام تلاش خود را برای تقویت ثبات و توسعه افغانستان به‌کار خواهد گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» عصر امروز -جمعه- در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای و در دیدار اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان، گفت: امیدوارم کمیسیون مشترک اقتصادی هرچه زودتر تشکیل جلسه دهد و اعضا راه‌های توسعه و تعمیق بیش از پیش همکاری‌های دو کشور به‌ویژه در حوزه اقتصادی را تسهیل کنند.

رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود در مورد موضوعات امنیتی منطقه و نیز کشت مواد مخدر، گفت: آمریکایی‌ها متاسفانه نشان داده‌اند تمامی تعهداتشان را زیر پا می‌گذارند و لذا برای تقویت ثبات و امنیت و توسعه منطقه، بهتر است منطقه را ترک کنند.

روحانی مواد مخدر را معضل بزرگی برای منطقه برشمرد و افزود: متاسفانه کشت خشخاش در افغانستان افزایش یافته است و باید با جدیت دولت افغانستان و کمک سازمان‌های بین المللی برای مبارزه با آن چاره‌جویی شود.

در این دیدار «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه، «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهوری، «رضا اردکانیان» وزیر نیرو، «حسام‌الدین آشنا» مشاور رئیس‌جمهوری و جمعی دیگر از مسئولان حضور داشتند.

روحانی در این سفر پیش از دیدار با اشرف غنی با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری فدراسیون روسیه و «شی جین پینگ» رئیس‌جمهوری خلق چین نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

سازمان همکاری شانگهای سازمانی بین دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه سیاسی، اقتصادی و امنیتی بنیان گذاشته شد. چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان و هند اعضای اصلی و ایران، مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.

نوزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای ۲۳ و ۲۴ خرداد با حضور سران ۱۱ کشور از جمله روسیه، چین، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند، پاکستان و ایران در شهر بیشکک برگزار شد.

روحانی همچنین پس از حضور در اجلاس شانگهای، عصر امروز در دومین مرحله از سفر سه روزه خود به منظور شرکت در پنجمین کنفرانس «تعادل و اعتمادسازی در آسیا» (سیکا) از بیشکک عازم دوشنبه پایتخت تاجیکستان خواهد شد.

ایران و افغانستان عضور اجلاس سیکا نیز هستند و روحانی در سفر فردای خود به دوشنبه نیز بار دیگر اشرف غنی را ملاقات خواهد کرد.

ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.