به گزارش ایرنا اکنون که موضوع کتابخوانی به یکی از دغدغههای اصلی فرهنگ دوستان تبدیل شده هنوز هم بسیاری از مناطق روستایی و کم برخوردار شهرستان دزفول از فضای کتابخانه ای بی بهره اند.
این در حالی است که استفاده از فضای کتابخانه و بهره مندی از فضای فرهنگی همواره به عنوان یکی از شاخصهای رشد فرهنگی هر منطقه مدنظر بوده و معیار سواد در هر منطقه ارتباط مستقیمی با کتابخوانی دارد.
بخش چغامیش دزفول با ۳۲ هزار نفر جمعیت، ۲۵ روستا و ۲ شهر در فاصله ۳۵ کیلومتری شهر دزفول واقع شده و یکی از دغدغههای مردم فرهنگ دوست آن احداث و راه اندازی کتابخانه است.
یکی از اهالی روستای سید نور واقع در بخش چغامیش با بیان اینکه راه اندازی کتابخانه در هر منطقه باعث کاهش شدید جرائم اجتماعی در آن منطقه می شود، گفت: کیفیت زندگی فردی و اجتماعی مردم به ویژه نوجوانان و جوانان با مراجعه به کتابخانه که یک مرکز فرهنگی و محل مهم دانش افزایی است، بهبود می یابد.
سید حبیب تفاخ افزود: معمولاً در جوامع شهری زیر ساخت های لازم از قبیل کتابخانه به وفور توسط نهادهای مربوطه یافت می شود ولی متاسفانه در روستاها این مهم به فراموشی رفته و به ندرت شاهد احداث کتابخانه در روستاها هستیم.
وی ادامه داد: متاسفانه در بخش چغامیش شهرستان دزفول نیز کتابخانه جامع و در شکل منسجم و بصورت رسمی وجود ندارد و تمام اهالی روستاهای بخش از کتابخانه محروم هستند البته در برخی روستاها به ویژه در مساجد شاید کتابخانه در حد یک قفسه آنهم با موضوع خاص دینی مذهبی وجود دارد که جوابگوی نیاز فرهنگی مردم و اقشار و سنین متفاوت روستاها و دانش آموزان مدارس روستایی نیست.
تفاخ اظهار داشت: ساخت کتابخانههای عمومی مشارکتی با همکاری خیرین روستایی، شوراهای اسلامی و دهیاریها با همکاری نهادهای متولی امور فرهنگی، اقدامی بسیار مهم و مؤثر برای دسترسی اهالی روستاها بخصوص جوانان و بانوان به کتاب و کتابخانه است.
وی افزود: بی شک نیاز به مطالعه در تمام اقشار وجود دارد و وظیفه متولیان امر، زمینهسازی برای رفع نیازهای فرهنگی تمام مردم و بخصوص جوامع محروم روستایی است.
وی با اشاره به اقدامات موثر بخشدار چغامیش برای راه اندازی کتابخانه در روستاهای این بخش به ویژه روستای بنوت گفت: امید است به زودی و با کمک متولیان امر این کتابخانه راه اندازی شود تا آغازی برای راه اندازی کتابخانه در سایر روستاهای بخش باشد.
عظیم رحیمی عضو شورای روستای بنوت بالا واقع در بخش چغامیش با بیان اینکه کتابخانه این روستا از چهار سال قبل تاکنون آماده بهره برداری است، گفت: یک خیر چهار سال قبل منزل مسکونی خود را برای راه اندازی کتابخانه وقف کرد که بعد از این کار، اقدامات لازم برای انجام کارهای اداری ساختمانی انجام شد.
وی افزود: این واحد حدود ۶۰ متر دیگر توسعه یافت و کارهای نازک کاری آن انجام شد و در این مدت بارها پیگیر افتتاح و جذب امکانات برای راه اندازی آن بودیم ولی هنوز نتیجه نگرفتهایم.
این عضو شورای بنوت بالا با بیان اینکه بخش چغامیش با بیش از ۳۰ هزار نفر جمعیت فاقد کتابخانه و زیر ساخت فرهنگی است، گفت: با وجود مشکلات اقتصادی این خیر بیش از ۸۰۰ میلیون ریال از سرمایه خود را برای این کار خیر وقف کرده است که جا دارد حمایت بیشتری از آن صورت گیرد.
وی افزود: امید است به زودی شاهد بهره برداری از این کتابخانه برای استفاده مردم روستا و بخش باشیم.
بخشدار چغامیش دزفول نیز در خصوص مشکلات فضای کتابخانه ای این بخش اظهار داشت: بخش چغامیش در حالی از فضای کتابخانه ای بی بهره است که ساکنان آن بارها تقاضای احداث و راه اندازی کتابخانه را داشتهاند.
بابک عبدالهی افزود: اهالی این بخش بارها خواستار راه اندازی محلی به عنوان کتابخانه برای کتابخوانی و آماده شدن برای کنکور شدهاند.
وی گفت: یکی از اهالی، خانهای به مساحت ۳۰۰ متر در روستای بنوت بالا برای احداث کتابخانه واگذار کرده بود که اگر این کتابخانه راه اندازی شود حدود هفت تا هشت روستا میتوانند از فضای آن استفاده کنند.
بخشدار چغامیش افزود: اهالی روستاهای اسلام آباد و خیبر نیز زمینهایی برای احداث کتابخانه اهدا کردهاند که باید از این فضاها برای راه اندازی کتابخانه استفاده شود.
وی با اشاره به استعدادهای درخشان تحصیلی ساکنان این بخش اظهار داشت: باید زمینه رشد و شکوفایی برای علاقه مندان به علم و دانش فراهم و از این استعدادها به درستی استفاده شود.
عبدالهی با اشاره به تلاش های مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در تاسیس کتابخانه در نقاط مختلف استان گفت: انتظار می رود در تاسیس کتابخانه در بخش چغامیش نیز مساعدت لازم صورت گیرد.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان دزفول نیز درخصوص دلایل راه اندازی نشدن کتابخانه روستای بنوت بالا گفت: طبق قانون نهاد کتابخانه ها، در روستاهای بالای یکهزار و ۵۰۰ نفر، کتابخانه راه اندازی میشود حال آنکه روستای بنوت بالا حدود یکهزار نفر جمعیت دارد لذا با راه اندازی کتابخانه آن مخالفت شد.
رضا جوروند افزود: شهر چغامیش حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت دارد که زمینی برای احداث کتابخانه در این شهر واگذار شد ولی هنوز مشکل آن رفع نشده است.
وی اظهار داشت: اولویت برای احداث کتابخانه در بخش چغامیش، شهر جندی شاپور، شهر چغامیش و روستای بنوت بالا هستند که زمینی نیز از سوی دهیاری و شورای شهر جندی شاپور برای ساخت کتابخانه واگذار شده که در دست پیگیری است.
جوروند با بیان اینکه در حال حاضر هیچ کتابخانه فعالی در بخش چغامیش دزفول وجود ندارد، افزود: تا زمانی که در این روستاها کتابخانه احداث شود با همکاری دهیاران به صورت رایگان اقدامات فرهنگی و فعالیتهای کتابخوانی برای اهالی برگزار میشود.
شهرستان دزفول با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۷ کتابخانه نهادی دارد که این کتابخانه ها حدود ۱۲ هزار عضو دارند.
۷۲۷۸/۳۰۲۲