سمنان- ایرنا- رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان گفت: بیش از ۱۵ هزار نفر از گردشگران و علاقه مندان به آیین های کهن و قدیمی، در ششمین جشنواره ملی امامدر دیباج حضور یافتند.

مهدی قاسمی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: آیین ملی و معنوی امامدر یا شیردوشان با حضور بیش از ۱۵ هزار نفر از گردشگران و علاقه مندان به این مراسم آیینی و سنتی، روز جمعه ۲۴ خرداد در جوار امامزاده محمد دیباج و در زیر درخت کهن ۲ هزار و ۵۰۰ ساله دیباج برگزار شد.
وی اظهار داشت: استقبال بی نظیر گردشگران از این آیین، می تواند راه گشا و بهانه ای برای توسعه صنعت گردشگری در منطقه باشد.
قاسمی تصریح کرد: ایجاد تاسیسات خدمات رسان به گردشگران و رفع مشکلات زیرساختی، عاملی مهم برای رشد و بالندگی این جشنواره است.
وی ادامه داد: نبود زیرساخت های مناسب کمبود اصلی این جشنواره است که با حضور گسترده گردشگران در منطقه می توان در سال های آینده تمامی مشکلات را برطرف کرده و آینده نویدبخش برای این شهر تصور کرد.
قاسمی افزود: امروزه گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین صنعت های دنیا برای کسب درآمد شناخته می شود که با استفاده از این امکان، باید این صنعت را به خوبی تقویت کرد.
وی اضافه کرد: برگزاری جشنواره در محیط اقلیمی زیبا، استفاده از ظرفیت دامپروری، بهره برداری از صنایع دستی، موسیقی محلی و بومی سازی جشنواره، از نقاط ضعف این آیین معنوی است که باید بیشتر به آن توجه شود.
قاسمی خاطر نشان کرد: برای معرفی بهتر این جشنواره، باید به تبلیغ و ترویج این جشنواره پرداخت و با استان های همجوار برای جذب گردشگر، ارتباط لازم را برقرار کرد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان گفت: پیاده روی خانوادگی، برپایی غرفه های صنایع دستی، ایستگاه نقاشی و سرگرمی کودکان، پخت نان، پشم چینی، نخ ریسی، اجرای چوب بازی و موسیقی محلی، استند آپ کمدی و اجرای آیین ۴۰۰ ساله شیر دوشی گوسفندان از برنامه های اصلی ششمین جشنواره ملی امامدر دیباج بود.
جشنواره امامدر دیباج به شماره ۸۹۰ در سال ۱۳۹۱، امام زاده محمد دیباج به شماره ۲۴۲۳ در سال ۱۳۷۸ و درخت اُرس دیباج به عنوان کهن سال ترین درخت استان سمنان به شماره ۱۳۰ در سال ۱۳۹۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده اند.
شهر دیباج در ۵۵ کیلومتری شمال شهر دامغان قرار دارد.
۹۸۵۶/‏۶۱۰۳