تهران- ایرنا- دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۴ اخلالگر اقتصادی و ارزی در شعبه اول دادگاه رسیدگی به جرایم مفسدان اقتصادی به ریاست حجت الاسلام و المسلمین محمد موحدی آزاد امروز شنبه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، حجت الاسلام موحدی آزاد روز شنبه در اولین جلسه رسیدگی به اتهامات ۱۴ اخلالگر ارزی گفت: این پرونده در دادسرای زاهدان تشکیل و با توجه به استجازه رهبری به این شعبه ارجاع شده است.
وی افزود: با توجه به استجازه رهبری در رسیدگی به پرونده‌های استان ها، دادستان مرکز همان استان در دادگاه شرکت می کند و در این جلسه حجت الاسلام علی موحدی راد به قرائت کیفرخواست می پردازد.
قاضی موحدی افزود: متهمان این پرونده حمیدرضا رنود، سید علی وزیری، حمید رضا انصاریان، شهرام فرجی، علیرضا بهزادیان، مسعود نوری، محمودرضا سلیمان زاده، محمد قدسی، امیر سعیدیان، داود توسلی، فریبرز عزت ابادی داود توسلی، مصطفی سلیمی، آرش شیرآقایی و فرشاد باریک زاهی هستند.
در ادامه جلسه دادستان عمومی و انقلاب استان سیستان و بلوچستان با قرائت کیفرخواست به معرفی متهمان و اتهامات انتسابی آنان پرداخت.
۵۲ میلیون یورو قاچاق سازمان یافته

بر اساس این کیفرخواست متهم ردیف اول حمیدرضا رنود به اخلال در نظام اقتصادی از طریق قاچاق عمده ارز از طریق اخذ حواله های ارزی به نرخ دولتی و فروش آن در بازار آزاد به مبلغ ۵۲ میلیون یورو متهم است.
دادستان سیستان و بلوچستان افزود: سردستگی کلاهبرداری از بانک‌ها از طریق مانور متقلبانه و جعل پیش فاکتور و استفاده از سند مجعول جهت ثبت سفارش کالای قاچاق سازمان یافته ارز و همچنین معاونت در جعل اسناد تجاری، استعمال مهر شرکت های غیردولتی و تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۳۳ میلیارد تومان از دیگر اتهامات رنود است.

متهم ردیف دوم ۱۲ میلیون یورو قاچاق کرده است
حجت الاسلام موحدی راد اتهامات سیدعلی وزیری متهم ردیف دوم را همانند متهم ردیف اول برشمرد و گفت: وی به قاچاق سازمان یافته ارز به میزان ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار یورو و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۳۴ میلیارد ریال متهم است.
وی افزود: این متهم ضمن جعل ۲۴ سند، از اسناد مجعول نیز استفاده کرده و آنها را برای دریافت حواله های بانکی ارائه داده است.
موحدی راد ادامه داد: این متهم قرار بود ۳۵۰ میلیون یورو از طریق نامشروع دریافت کند که با ورود دستگاه قضایی موفق به انجام این جرم نمی شود.
معاونت در قاچاق ۱۲ میلیون یورویی متهم ردیف سوم
به گفته دادستان سیستان و بلوچستان حمیدرضا انصاریان متهم ردیف سوم نیز به اتهام اخلال از طریق جعل اسناد و تسهیل وقوع جرم، مشارکت در کلاهبرداری شبکه ای بانک‌ها و معاونت در قاچاق ارز متهم است و موجب خروج ۱۲ میلیون یورو از طریق کارسازی در اسناد برخی شرکت ها شده است.
وی همچنین متهم است که به میزان ۶۰۰ میلیون تومان بابت کارسازی صنایع قطعات ایران دریافت کرده و تحصیل مال نامشروع نیز داشته است.
دادستان سیستان و بلوچستان گفت: این متهم ۵۰۰ میلیون تومان رشوه از شرکت کیمیا تجارت کیهان دریافت کرده است.

مشارکت متهم ردیف چهارم در قاچاق ۱۲ میلیون دلاری
موحدی راد گفت: شهرام فرجی به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی از طریق قاچاق عمده ارز برای متهم ردیف اول و دوم است که با واسطه گری برای ارتباط گیری با شبکه بانکی باعث اخذ حواله‌های ارزی شده است.
وی همچنین با جعل پیش فاکتور و استفاده از سند مجعول برای ثبت سفارش کالا اقدام می‌کرده و مشارکت وی در قاچاق ارز به شکل سازمان یافته موجب خروج ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار از کشور شده است.
به گفته دادستان سیستان و بلوچستان فرجی همچنین به معاونت در جعل اسناد تجاری و تحصیل مال نامشروع بابت تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد به میزان ۳۴ میلیارد ریال متهم است.
وی همچنین ۲۰۰ میلیون تومان برای اخذ حواله های ارزی رشوه پرداخت کرده و شروع به کلاهبرداری شبکه ای از طریق صنایع الکترونیک صبا از دیگر اتهامات وی است.
موحدی راد گفت: علیرضا بهزادیان متهم ردیف پنجم به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی از طریق قاچاق عمده ارز برای رنود و وزیری و مشارکت در کلاهبرداری شبکه ای بانک های توسعه تعاون استان و دی تهران متهم است.
وی افزود: بهزادیان همچنین به معاونت در قاچاق ارز به نحو سازمان یافته از طریق تسهیل وقوع جرم به میزان ۶۵ میلیون یورو متهم است و از طریق نامشروع هفت میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تحصیل مال داشته است.
موحدی راد گفت: وی به جعل اسناد تجاری و صدور پیش فاکتورهای تعیین شده نیز اقدام می کرده است.

مشارکت در قاچاق ۱۵ میلیون دلار
دادستان سیستان و بلوچستان گفت: مسعود نوری متهم ردیف ششم به اخلال در نظام اقتصادی از طریق اخذ حواله‌های ارزی به نرخ دولتی و فروش آن در بازار آزاد و همچنین مانور متقلبانه و معرفی حساب های صوری متهم است. وی مشارکت در قاچاق ارز داشته که منجر به خروج ۱۵ میلیون دلار ارز از کشور شده است.
این متهم به گفته موحدی راد همچنین ضمن معاونت در جعل اسناد دولتی، تحصیل مال نامشروع بابت تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد به میزان ۴ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۱۹۲ دلار داشته است.
وی افزود: نوری ضمن استفاده از سند مجعول برای ثبت سفارش کالا پنج سکه طلا به عنوان رشوه به مدیر بانک کشاورزی استان پرداخت کرده که مدیر بانک پس از اطلاع از این رشوه آن را برگردانده است.

دادستان سیستان و بلوچستان افزود: محمودرضا سلیمان زاده هفتمین متهم است که به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز در کشور با دلالی و واسطه گری و اخذ حواله متهم است که پدر متهم مدیر امور بین الملل در بانک ملت استان سیستان و بلوچستان بوده است.

موحد راد تاکید کرد: مشارکت در کلاهبرداری از شبکه بانکی کشور که موجب خروج ۲۲ میلیون یورو از کشور شده و تحصیل مال از طریق نامشروع از دیگر اتهامات ایشان است. یکی از افرادی که به متهم وجه پرداخت کرده آقای نوید پیروز است که در دادگستری اصفهان پرونده دارد و در پرونده درمنی جزو نفرات سوم و چهارم بوده که اکنون متواری و در فرانسه است.

وی ادامه داد: محمد قدسی هشتمین متهم پرونده است که به معاونت اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و مشارکت در کلاهبرداری از شبکه بانکی و مشارکت در قاچاق ارز متهم است که منجر به خروج ۲ میلیون و ۶۵۳ هزار و ۴۰۰ دلار ارز از کشور شده است. متهم از طریق فردی به نام عبداله چینی فعالیت می کرده است.

موحد راد افزود: تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۲ میلیارد و ۲۰ میلیون ریال و شروع به کلاهبرداری از شبکه بانکی کشور با جعل پرفورم ها از دیگر موارد اتهامی است که با دستگیری متهم متوقف شده است.

در ادامه قرائت کیفرخواست این پرونده توسط دادستان از فریبز عزت آبادی به عنوان نهمین متهم نامبرده شد و وی به معاونت اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز و مشارکت در کلاهبرداری از شبکه بانکی کشور و از طریق مانور متقلبانه و قاچاق ارز با مراجعه به بانک های عامل و خرید شرکت های صوری متهم است که منجر به خروج ۳ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۴۸۵ دلار ارز از کشور شده است.

به گفته موحد راد، تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۵۵۰ میلیون ریال از دیگر اتهامات محمد قدسی است. داوود توسلی نیز دهمین متهم پرونده متهمان ارزی استان سیستان و بلوچستان است که به معاونت اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق ارز و معاونت در قاچاق ارز به نحو سازمان یافته که منجر به خروج ۳ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۳۸۵ دلار از کشور شده، متهم است. تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۵۳۰ میلیون ریال از دیگر اتهامات اوست.

نماینده دادستان گفت: امیر سعیدیان یازدهمین متهم است که به معاونت در نظام اقتصادی کشور از طریق کلاهبرداری از شبکه بانکی کشور از طریق مانور متقلبانه و استفاده از سند مجعول در سامانه تجارت متهم است که موجب خروج ۲۱ میلیون یورو ارز از کشور شد. همچنین تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون ریال و جعل اسناد تجاری و پیش فاکتورهای ارائه شده از دیگر موارد اتهامی وی است.

موحد راد گفت: آرش شیرآقایی دوازدهمین متهم است که به معاونت اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق تحصیل وقوع جرم متهم است.

دادستان درباره نحوه ارتکاب جرم این متهم گفت اگر به همراه یکی دو نفر دیگر از متهمان به رستورانی می رفتند و کارگری را می دیدند، می گفتند عجب جوان خوش تیپی چقدر حقوق می گیری؟ که فرد در پاسخ برای مثال می گفته ۹۰۰ هزار تومان که در ادامه متهمان از او می‌خواستند در شرکت آنها کار کنند و ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به او می‌دادند. در ادامه شرکت های صوری را ثبت و با نام وی چک می گرفتند و سفید امضا می کردند و در محضر هم امضا می گرفتند که فرد نتواند اقدامی انجام دهد.

وی افزود: کلاهبرداری از طریق مانور متقلبانه و معاونت در قاچاق ارز به نحو سازمان یافته و تحصیل وقوع جرم که منجر به خروج ۲۲ میلیون و ۸۶ هزار و ۶۲۱ دلار ارز از کشور شده و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۲۰ میلیارد ریال از دیگر اتهامات این متهم است.

دادستان سیستان و بلوچستان افزود: مصطفی سلیمی سیزدهمین متهم است که مبلغ ۳۵۰ میلیون ریال به فرشاد بارک زایی مدیر بانک توسعه تعاون رشوه داده و یک دستگاه سنسور خودرو به مبلغ ۲۵ میلیون ریال برای وی خریده است.

نماینده دادستان گفت: فرشاد بارک زایی چهاردهمین متهم است که به اخذ رشوه به مبلغ ۲ میلیارد ریال از آقای فرجی متهم است که ۶۸۰ میلیون ریال آن را به حساب کارمند آقای فرجی واریز کرده و یک دستگاه خودروی ساندروف نیز از آقای فرجی دریافت کرده است.

موحدی راد پس از اعلام فهرست وار اتهامات این افراد گفت که ۹۰ صفحه از کیفرخواست ۱۲۰ صفحه ای باقی مانده است و در ادامه به تشریح اتهامات رنود و وزیری پرداخت.

یونجه به جای یورو

دادستان سیستان و بلوچستان گفت: وزیری با انتخاب عناوین خاص همواره تلاش می کرده تا رد پایی از خود باقی نگذارد. مثلاً برای اینکه کسی از میزان تراکنش های مالی متهم اطلاع پیدا نکند، از دستگاه های کارتخوان به نام های دیگر مانند شرکت توسعه گردشگری یا فروشگاه ان پی استفاده می کرد.

وی افزود: همچنین واژه «یونجه» را به جای عبارت یورو و واژه «گندمان» را به جای یوآن واحد پول چین به کار می برد و علامت تایید وزیری نیز به شکل علامت سوال برعکس بوده که در ذیل اسناد قابل مشاهده است.

موحدی راد اضافه کرد: متهم نقش رهبری شرکت های صوری را داشته و در بازجویی ها نیز گفته است که از امور داخلی شرکت ها و مکاتبات اطلاعی نداشته و فقط نقش مدیریتی داشته است.

دستور وزیری برای انتقال ارزها به دنبال وضعیت بحرانی کشور

دادستان سیستان و بلوچستان گفت: وزیری در یک پیام تلگرامی به یکی از همدستان خود اعلام می کند که نظام جمهوری اسلامی تا شهریور تداوم نخواهد داشت و کشور دچار بحران می شود. به همین منظور دستور پیگیری انتقال ارزها را از بانک می دهد.

وی افزود: این متهم همچنین با یک سیم کارت انگلیسی از طریق پیام رسان واتساب نام مسئول دفتر یکی از مسئولان معروف و غیردولتی را ثبت می کند و با فرستادن پیام هایی برای این مخاطب موهوم به دیگران وانمود می کرده که مسئول دفتر فلان مقام پیگیر کارهای آنهاست.

موحدی راد اضافه کرد: وزیری به گونه ای فعالیت می کرد که دیگران تصور کنند او به مقام های امنیتی کشور وصل است و با سوء استفاده از عناوین دولتی و امنیتی به گونه ای عمل می کرد که دیگران او را منتسب به سیستم امنیتی کشور می دانستند.

وی افزود: وزیری و فرجی حتی با سوء استفاده از هویت مدیرعامل های شرکت های صوری در جلسات سازمان بازرسی شرکت می کردند.

قاضی موحد با طولانی شدن قرائت کیفرخواست از دادستان سیستان و بلوچستان خواست تا ادامه کیفرخواست را در جلسه بعدی یعنی فردا یکشنبه ساعت ۱۴ قرائت کند و سپس با استناد به ماده ۲۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری بخشی از اتهامات رنود و وزیری را تصحیح کرد.