رکوردشکنی پتروشیمی در حالی اتفاق افتاده که پتروشیمی پارس از ۱۵ آبان ۹۷ در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته، این مجتمع پتروشیمی در ماه های اخیر بدون توجه به تحریم های آمریکا در مسیر افزایش تولید گام برداشته است.
آمریکا در هفته گذشته نیز ۳۹ شرکت پتروشیمی کشور را تحریم کرد، تحریمی که به گفته اغلب کارشناسان تاثیری در تولید و صادرات این صنعت نداشته زیرا پتروشیمی از نظر تنوع در محصولات و مشتریان مانند نفت خام نیست.
از ابتدای دی ماه سال گذشته که واحد «استایرن مونومر» پتروشیمی پارس بعد از انجام تعمیرات به مدار تولید بازگشت، تاکنون، بیش از ۱۷۰ روز بی وقفه با ظرفیت ۱۰۱ تا ۱۰۶ درصد تداوم تولید در این پتروشیمی به ثبت رسیده و این یک رکورد جدید در این واحد تولیدی است.
این در حالی است که پیش از این رکورد تداوم تولید در واحد استایرن منومر حداکثر ۹۰ روز متوالی با کمتر از ظرفیت کامل تولید بوده است.
این افزایش تولید منحصر به واحد استایرن مونومر نبوده و رکورد تولید در پتروشیمی پارس در مجموع و در همه محصولات در دو ماه ابتدایی امسال نسبت به تمامی ادوار گذشته شکسته شد.
تولید مجتمع پتروشیمی پارس در واحد استحصال اتان، اتیل بنزن و استایرن منومر در ماههای فروردین و اردیبهشت، سال جاری مجموعاً ۷۶۹ هزار و ۶۱۹ تن بوده و تولید محصولات مختلف، نسبت به برنامه تولید ۱۱۸.۹ درصد و نسبت به طراحی ۱۰۷ درصد محقق شده که در طول کارکرد مجتمع بینظیر است.
رکودشکنی پارس در تولید البته منجر به رکوردشکنی در فروش هم شده بدین معنا که فروش محصولات مجتمع شامل استایرن مونومر، LPG و اتان در اردیبهشت ۹۸ حداکثر فروش در تمامی سالهای اخیر بوده است.
فروش پتروشیمی پارس نیز از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت ماه ۳۹۲ هزار و ۷۲۳ تن در بازار داخل و همچنین صادرات ۲۵۹ هزار و ۲۵۶ تن محصول بوده که نشان میدهد تحریمها به معنای واقعی کلمه و با استناد به آمار دقیق تأثیری در روند کاری و صادرات نداشته است. نکته مهم اینجاست که روند مثبت تولید و فروش در پتروشیمی پارس متوقف نشده و در خرداد ماه وضعیت فروش به گونهای است که امروز حداقل موجودی در مخازن ذخیره است.