علیرضا زارعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مراکز شامل چهار مرکز تعاون روستایی از جمله «کیتکه»، «خلیفان»، «گوگ تپه» و «قره بلاغ» و ۲ سیلوی بخش خصوصی و یک سیلوی بخش دولتی است که امسال کار خرید گندم را از کشاورزان این شهرستان برعهده دارند.
وی با اشاره به پیش بینی افزایش تولید گندم در این شهرستان در مقایسه با پارسال بیان کرد: کار خرید گندم از کشاورزان از سوم تیرماه امسال آغاز میشود و تا پایان شهریور ماه ادامه مییابد.
زارعی اضافه کرد: براساس اعلام مسؤولان جهاد کشاورزی مهاباد پیش بینی میشود که امسال ۶۱ هزار و ۹۱۳ تن گندم در مهاباد تولید شود که از این مقدار ۶۱ هزار و ۵۰۰ تن که مازاد بر نیاز کشاورزان است، خریداری خواهد شد.
معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی آذربایجان غربی گفت: امسال برخلاف سال گذشته بانک کشاورزی به عنوان بانک عامل پرداخت وجوه خرید گندم کشاورزان استان مشخص شده تا در اسرع وقت مطالبه گندمکاران پرداخت شود.
زارعی با بیان اینکه مهاباد توان خرید و ذخیره سازی بیش از ۱۳۰ هزار تن گندم را دارد، افزود: امسال بر اساس ساز و کارهای پیش بینی شده تأخیر تحویل در مراکز خرید ایجاد نشده و محمولههای گندم به دلیل ازدحام برگشت داده نخواهد شد.
وی از افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری خبر داد و گفت: امسال خرید هر کیلوگرم گندم با چهار درصد افت مفید و ۲ درصد افت غیرمفید ۱۷ هزار و ۵۰۰ ریال تعیین شده است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته ۵۸ هزار و ۸۷۶ تُن گندم از کشاورزان مهابادی خریداری شد که ۷۹۰ میلیارد ریال بابت خرید تضمینی آن به این قشر زحمت کش پرداخت شده است.
براساس اعلام کارشناسان جهاد کشاورزی به علت مبارزه به موقع با آفت سن و بارشهای پاییزی و بهاره مناسب، کیفیت و وضعیت مزارع گندم این شهرستان مطلوب بوده و پیش بینی میشود که میزان برداشت محصول در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته باشد.
میانگین تولید گندم در مزارع دیم مهاباد یک تن و ۴۰۰ کیلوگرم در هر هکتار و در مزارع آبی سه تن و ۴۰۰ کیلوگرم اعلام شده است.
شهرستان مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی یکی از قطبهای مهم کشاورزی آذربایجان غربی است که در جنوب آذربایجان غربی و در ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/ ۳۰۲۰