شبکه تلویزیونی سی ان ان روز شنبه در گفت و گویی با این استاد مدرسه اقتصاد لندن که دارای تابعیت لبنانی- آمریکایی است؛ پرسید: آیا تردیدی دارید که حمله به این نفتکش ها کار ایران نبوده باشد و آمریکا اطلاعات اشتباه داده است؟
وی در پاسخ گفت: با توجه به شواهد مشکوک تهیه شده از سوی دولت آمریکا؛ هیچ سرنخ، اثر انگشت و ردپایی مبنی بر دخالت ایران وجود ندارد. برای قضاوت در این مورد ما نیازمند شواهد بیشتری هستیم، من یک فرد دانشگاهی و آکادمیک بوده و نیازمند تعمق و تفکر هستم.
وی ادامه داد: ما نیازمند شواهد مختلف و متقن برای قضاوت هستیم، چراکه جهان با چنین مواردی پیش از این نیز مواجه بوده در دهه پنجاه میلادی (اشاره به جنگ کره) و همچنین در سال ۲۰۰۳ میلادی (جنگ عراق).
این استاد دانشگاه گفت: آنچه که بیش ازهمه مرا نگران می کند این است که همه طرف ها، انگشتها را بر روی "ماشه" نگاه داشته اند. چکاندن یک ماشه موجب انفجاری عظیم در کل منطقه خواهد شد.
وی، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را فردی خرابکار دانست و گفت: ترامپ از توافق هسته ای خارج شد و از دیگر امضا کنندگان این توافق خواست تا از آن خارج شوند لذا زمینه ساز تنش های اخیر رییس جمهوری آمریکا است و او به عنوان یک فرد خرابکار؛ وضعیت جهان را خراب کرده است.
دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
اولین شناور ساعت ۸ و۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد. یکی از کشتیها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
این دومین حمله به نفتکشها در خلیج فارس در ماههای اخیر است. دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
سایت شبکه اول تلویزیون آلمان (Tagesschau) در باره حادثه ۲۳ خرداد و ادعای واشنگتن درخبری نوشت: با اینکه از بررسی ویدیوی منتشرشده نمیتوان به نتیجه قطعی رسید و عامل اصلی حمله به دو نفتکش را تعیین کرد، اما آمریکا قصد دارد از این فرصت سواستفاده کند.
«دویچه وله» نیز گزارش داد: آمریکا میکوشد ایران را به عنوان طرف برجام غیرقابل اعتماد معرفی کند و به پنج قدرت امضاکننده توافق هستهای با ایران (بریتانیا، آلمان، فرانسه، چین و روسیه) فشار بیاورد تا این توافق را نامعتبر بشمارند.
ازسوی دیگر تهران قاطعانه هرگونه دست داشتن در این حادثه را رد کرده است.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران این حادثه را بسیار مشکوک توصیف کرده و گفته که شواهد واشنگتن، اتهاماتی است که با هدف تخریب تلاشهای دیپلماتیک ایران صورت گرفته است.