تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۱

تهران- ایرنا- در دومین جلسه شورای ثبت آثار ملی در سال جاری، ۶۰ اثر از سه استان کشور در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

در دومین جلسه شورای ثبت آثار ملی در سال جاری ۶۲ اثر از استان‌های یزد، قزوین و مازندران مورد بررسی قرار گرفت که نهایت دو اثر از استان یزد موفق به جلب نظر مثبت اعضای شورای ثبت نشد و ۶۰ اثر دیگر به ثبت ملی رسید.

در این جلسه، ٣٦ اثر از استان یزد، ١٢ اثر از استان قزوین و ١٢ اثر از استان مازندران در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

از جمله آثار شاخص ثبت شده می‌توان به بافت تاریخی ترکان، خانه پولادی، خانه لاری، خانه تهرانی و قلعه رحیم آباد از استان یزد؛ باغ فلاحت قائمشهر، خانه نصیری فریدونکنار و خانه رمدانی نکا از استان مازندران و همچنین خانه ابوترابی، خانه شیخ الاسلام، خانه حکیم افضل و گرمابه روستای خوزنین از استان قزوین اشاره کرد.

پیش از این در اردیهشت ماه سال جاری در کمیته آثار غیرمنقول، ۸۶ اثر تاریخی از هشت استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، فارس، قم، کردستان، لرستان و همدان، پس از بررسی و تایید کارشناسان و صاحب‌نظران میراث‌فرهنگی واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شد.

در این کمیته به تفکیک ۳۰ پرونده از استان فارس، ۱۸ پرونده از استان آذربایجان شرقی، ۱۱ پرونده از استان لرستان، ۸ اثر از استان قم، از استان های آذربایجان غربی و تهران از هرکدام ۶ اثر، ۵ پرونده از استان کردستان و دو پرونده از استان همدان مورد بررسی قرار گرفت.

مصطفی پورعلی محوطه تاریخی باغ گلستان و کلیسای انجیلی تبریز، قلعه سنگان اشنویه، مسجد جامع مرودشت، حمام سیدان، خانه صالحی، مزرعه احمدآباد و تکیه روستای کاسوای قم، حمام حاج تراب و بازار بروجرد، ورزشگاه امجدیه، پادگان ۰۶ مجموعه تاریخی سلطنت آبادو دانشکده مدیریت دانشگاه تهران را از شناخته شده ترین آثاری برشمرد که در این جلسه واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شد.

با ثبت هر اثر در فهرست آثار ملی هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی منجر به تخریب یا تغییر هویت آثار ثبتی برابر مواد ۵۵۸ تا ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات‌های اسلامی، تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده جرم محسوب شده و مرتکب مشمول مجازات‌های قانونی خواهد شد.

همچنین بر اساس قوانین مرتبط با ثبت، هر گونه اقدام حفاظتی و مرمتی در آثار ثبتی با تأیید و نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امکان پذیرخواهد بود.