شیراز - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت: شورای نگهبان باید ساز و کاری را تعیین کند تا بر اساس اسناد و مدارک موجود، اگر فرد رد صلاحیت شده‌ای اعتراض، یا با آبروی شورای نگهبان بازی کرد یا حیثیت انتخابات را به خطر انداخت، دلایل رد صلایتش اعلام و علنی شود.

به گزارش ایرنا آیت‌الله لطف‌الله دژکام، شنبه در دیدار با رئیس دفتر هیأت نظارت (شورای نگهبان استانی) استان فارس و شهر شیراز بیان داشت: بخشی از انتقادهایی که متوجه شورای نگهبان است این است که این شورا برای حفظ آبروی افراد، دلیل رد صلاحیت اشخاص را به عموم مردم و رسانه‌ها اعلام نمی‌کند.

امام جمعه شیراز افزود: آنچه امروز از عملکرد شورای نگهبان مشاهده می‌کنیم، شکل تکامل یافته و بهتری در مقایسه با گذشته است اما هنوز برخی ضرورت‌ها و نیازها در بحث انتخابات احساس می‌شود.

وی، با بیان اینکه مجموعه دولت و شورای نگهبان باید ساز و کار دقیق مسائل و ابهامات موجود را در باب مقدمات انتخابات ایجاد کنند، اظهار داشت: برای مثال اگر کسی مشکل مالی یا اخلاقی دارد باید یقین بداند که برای حضور در انتخابات تأیید صلاحیت نخواهد شد و هیچ‌گونه فشار و لابی و تلاشی نیز مؤثر نخواهد بود و اینکه قانون و مقررات حاکم بر انتخابات به عموم مردم آموزش داده شود.

آیت الله دژکام اضافه کرد: بی‌توجهی به افزایش آگاهی‌های عمومی، انتخابات را به صحنه درگیری‌های قومی و جناحی بدل می‌کند و از همین رو است که در انتخابات جمهوری اسلامی باید به فکر اهداف متعالی نظام باشیم.

وی ادامه داد: شورای نگهبان باید پیشنهاد دهد و از دستگاهی مانند وزارت کشور مطالبه کند که بازرسان خود را معرفی کنند تا در باره قانون و مقررات حاکم بر انتخابات به عموم مردم آموزش‌های لازم داده شود.

**برخی از سر تفنن و عطش شهرت، کاندیدای انتخابات می‌شوند

نماینده ولی فقیه در استان فارس همچنین با اشاره به پیش‌بینی‌ها و تجارب انتخابات قبل گفت: برای ۱۸ کرسی مجلس شورای اسلامی در استان فارس بیش از ۲ هزار نفر نامزد خواهند شد و این بدان معناست که بسیاری از افرادی که متخصص نیستند و صلاحیت حضور در انتخابات ندارند، از سر تفنن یا عطش شهرت کاندیدا می‌شوند.

آیت الله دژکام تاکید کرد: از این مساله نمی‌توان با سخنرانی در خطبه‌های نماز جمعه جلوگیری کرد بلکه مدیریت باید به‌گونه‌ای باشد که مردم بدانند عقبه حرف‌های ما موضع محکم چهار نهاد ذی ربط و شورای نگهبان است و افرادی که تخصص و تعهد لازم را ندارند، نیاید وقت مردم و دستگاه‌های نظارتی را در انتخابات بگیرند.

وی گفت: فارغ از جنبه احساسی یا حضور حداکثری مردم در انتخابات، باید به جنبه آموزشی آن نیز توجه کنیم و آموزش حقوق اساسی به مردم در دستور کار ائمه جمعه، صدا و سیما، سازمان تبلیغات و سایر مراکز دخیل قرار گیرد.

امام جمعه شیراز بیان کرد: شورای نگهبان به عنوان یک نهاد ارزشی باید چارچوب‌های اخلاقی انتخابات را به دیگران القا کند و در این راه می‌تواند از ائمه جمعه برای آموزش اخلاق سیاسی، اخلاق انتخاباتی، آموزش قوانین و مقررات حاکم بر انتخابات بهره گیرد و این موضوع را به یک ماه پیش از انتخابات محدود نکند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه جایگاه شورای نگهبان این نیست که از گروه، جناح، فرد یا شخصی جانبداری کند، اظهار داشت: عملکرد غیرجانبدارانه سخت و دشوار است چرا که هر کس ممکن است به یک فرد یا جریان علاقه‌مند باشد اما در چنین شرایطی در حکومت ما باید از رفتار ائمه اطهار (ع) الگوگیری شود.

وی، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه جریان‌های سیاسی در شیراز ریشه‌دار هستند، تاکید کرد: با توجه به این امر باید در موضوع انتخابات دقت کافی شود و ضروری است که نخبگان ما چارچوب‌ها را درک کنند و بدانند که خارج از این چارچوب نمی‌توان کار کرد.

آیت الله دژکام بیان داشت: باید حکمت و فلسفه قانون را برای مردم تبیین کنیم تا به اصل قانون ایراد وارد نکنند و برای این مهم می‌توان بیشتر از امکانات آموزشی، فرهنگی و ترویجی استفاده کرد.

یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، دوم اسفندماه ۹۸ برگزار می‌شود.

۹۸۸۵ / ‏۶۱۱۸