ساوه - ایرنا - رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت: 2 هزار میلیارد ریال اعتبار با اذن مقام معظم رهبری و حمایت های مجلس شورای اسلامی، برای اجرای طرح های آبرسانی به عشایر کشور اختصاص یافت.

به گزارش ایرنا، «کرمعلی قندالی» روز شنبه در سفر به ساوه و بازدید از وضعیت عشایر منطقه شورقویی افزود: اکنون بیش از ۵۵ درصد از جامعه عشایر کشور از نعمت آب شرب و همچنین آب مورد نیاز برای دام های خود بهره مند هستند.

وی گفت: امسال از محل اعتبارات تخصیصی که با عنایت مقام معظم رهبری از محل بند ه تبصره چهارم قانون بودجه کشور تامین شده، اجرای ۲۲۸ طرح آبرسانی به مناطق عشایری در سراسر کشور عملیاتی می شود.

وی گفت: یکی از این طرح ها آبرسانی چهارده محله شهرستان ساوه است که در زمره برنامه های استان مرکزی تعریف شده و انتظار است با تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار این طرح تا پایان امسال به بهره برداری برسد.

قندالی در خصوص برنامه های سازمان امور عشایری در راستای توانمندسازی عشایر، گفت: برنامه‌هایی برای ارائه آموزش فعالیت های ترویجی و تنوع راهکارهای درآمدی عشایر در کشور در دستور کار است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه ۹۰ درصد از درآمد عشایر کشور از محل دامداری و دامپروری حاصل می شود با همکاری مجلس و اجرای بند ب ماده ۵۲ قانون دامی قرار است از محل درآمدهای صندوق توسعه ملی یک درصد معادل حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد ریال بعنوان سرمایه در گردش برای توسعه فعالیت های دامپروری و افزایش تولید گوشت قرمز به عشایر کشور پرداخت شود.

قندالی ادامه داد: در چهار سال اخیر افزون بر هفت میلیارد ریال از محل یک درصد درآمدهای صندوق توسعه ملی برای کمک به عشایر و افزایش توان آنها در زمینه تولید گوشت قرمز و توسعه واحدهای پرواربندی (دام سبک) پرداخت شده است.

رئیس سازمان امور عشایری کشور همچنین حمایت از این قشر مولد در زمینه تولید گیاهان دارویی و فعالیت های مربوط به گردشگری و صنایع دستی را از دیگر برنامه های در دستور کار عنوان کرد و افزود: در چهار سال اخیر با کمک دولت افزون بر ۶ میلیارد ریال تسهیلات با نرخ بهره چهار درصد و دوره پرداخت پنج ساله به عشایر پرداخت شد.

قندالی گفت: یکی از امتیازاتی که در زمینه پرداخت وام به عشایر برقرار شده، ضمانت های زنجیره ای میان عشایر برای فعالیت در زمینه تولید گیاهان دارویی و حوزه گردشگری و صنایع دستی است.

وی در مورد ایجاد زیرساخت‌ها برای عشایر، گفت: تاکنون ۶۶ هزار کیلومتر راه ویژه مناطق عشایری در کشور ساخته شده است که افزون بر ۹۰ درصد از آن در دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی محقق شده و به زودی اطلس این راه ها منتشر و در نقشه کاداستر کشوری نیز گنجانده می شود.

رئیس سازمان امور عشایری کشور در خصوص تامین برق مورد نیاز عشایر از محل صفحات خورشیدی، افزود: ۲۵ هزار خانوار عشایر از نعمت انرژی خورشیدی در کشور بهره مند هستند و در چشم انداز تعیین شده تا پایان برنامه توسعه نیز تامین برق خورشیدی برای ۷۵ هزار خانوار در دستور کار است.

قندالی اظهار داشت: با وجود اینکه کمتر از ۲ درصد جمعیت کشور را عشایر تشکیل می دهند اما این قشر مولد به تنهایی تولید ۲۵ درصد از گوشت قرمز با بهره مندی از ۲۸ درصد از مجموع جمعیت دام سبک ایران و ۳۵ درصد تولیدات حوزه صنایع دستی را بر عهده دارند.

وی گفت: توانمند سازی عشایر از مصادیق بارز رونق تولید در کشور است که در دستور کار دولت و سازمان امور عشایری قرار دارد.

رئیس سازمان امور عشایری کشور در سفر به ساوه ضمن بهره برداری کارخانه خوراک دام ویژه مناطق عشایری در جاده ساوه - غرق آباد، از منطقه عشایر شورقویی نیز بازدید کرد.

۳۰ درصد از جمعیت عشایر استان مرکزی در ساوه، ۶۰ درصد در زرندیه و مابقی در سایر مناطق این استان قرار دارند.

/ ‏۳۰۷۵‬/‏ ۶۵۳۹