سمنان-ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: حادثه نفتکش ها در دریای عمان نشان می دهد عده ای توسعه روابط دیپلماتیک ایران با جهان را به ضرر خود می دانند.

مصطفی کواکبیان عصر شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: همزمانی حمله خرابکارانه به دو نفتکش در دریای عمان با ملاقات آبه شینزو نخست وزیر ژاپن و رهبر معظم انقلاب، پیامی را در بر دارد و آن این است که عده‌ای، توسعه روابط و پیشرفت دیپلماسی ایران با کشورهای دنیا را نمی‌خواهند.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گام برداشتن جمهوری اسلامی ایران در مسیر پیشرفت روابط بین الملل برای برخی غیرقابل قبول است و خواهان برهم خوردن این روابط هستند.

وی با اشاره به اتهام زنی آمریکا، عربستان و انگلستان به ایران اسلامی، تاکید کرد: به طور کامل مشخص است، کسانی که از ملاقات نخست وزیر ژاپن با مقام معظم رهبری، در جهت گسترش روابط این کشور با ایران به عنوان دو کشور قدرتمند آسیایی ناراحت هستند، این حادثه تروریستی و خرابکارانه را آفریدند تا روابط ۲ کشور دوستانه تر از گذشته نشود.

کواکبیان خاطرنشان کرد: کمک به ۴۴ ملوان دو نفتکش‌ها حادثه دیده در دریای عمان توسط نیروهای ایرانی نشان از حسن نیت نظام جمهوری اسلامی ایران در روابط بین الملل دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بالاخره روزی اسناد این حادثه تروریستی افشا می‌شود، ابراز داشت: نسبت به برخی کشورهای منطقه درباره این حادثه بدگمان هستیم، چرا که اینها نمی‌خواهند روابط منطقی در خاورمیانه به خصوص خلیج فارس شکل بگیرد.

وی، به تحریکات سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی و برخی از قدرت‌های درگیر اشاره و خاطرنشان کرد: این تحریکات در انفجار نفتکش‌ها در دریای عمان برای تشدید تنش در منطقه به طور حتم مؤثر بوده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به دست آمدن و افشا شدن اسناد مرتبط این حادثه ۱۰۰ در صد مشکوک، نقش آفرینی افراد ناراحت از بسط روابط خارجی و کارآمدی دیپلماسی ایران در این حادثه خرابکارانه را نشان خواهد داد.

دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

اولین شناور ساعت ۸ و۵۰ دقیقه صبح در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک دچار حادثه شد و یک ساعت بعد، نفتکش دوم در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، یکی از دو نفتکش آسیب دیده حامل پرچم پاناما و دیگری حامل پرچم جزایر مارشال بود که عازم کشور ژاپن بودند.

این دومین حمله به نفتکش‌ها در خلیج فارس در ماه‌های اخیر است.

دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت ماه در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.

کواکبیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، به منظور شرکت در همایش علمی تخصصی ضرورت انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان به این دیار سفر کرد.

۹۸۹۱/۶۱۰۳