قم - ایرنا - مدیرکل انتقال خون قم، با بیان اینکه درهر ۱۰ دقیقه یک واحد خون در مراکز درمانی توزیع می شود، گفت: این امر خون مورد نیاز در استان را تامین می کند.

مرتضی نوریان عصر شنبه در آیین سپاس از اهداکنندگان برتر خون و حامیان اهدای خون سالم استان قم در سالن همایش فرهنگسرای جوان، با اشاره به ویژگی های قم افزود: اهدای خون در استان از میانگین کشوری بالاتر است و نزدیک به شهرهای توسعه یافته در اهدای خون می‌باشد.

وی با بیان اینکه خون این استان از لحاظ ایمنی در سطح سالم و ایمن قرار دارد، اظهار کرد: چهار درصد اهداکنندگان خون را در قم زنان تشکیل می دهند که این رقم در سطح کشور پنج درصد است.

وی با اشاره به اینکه میزان اهدای خون جنسیت ندارد و در کشورهای توسعه یافته حدود ۵۰ درصد اهداکنندگان بانوان می باشند، افزود: جمهوری اسلامی ایران از لحاظ اهدای خون و سلامت ایمنی جزو کشورهای صاحب نظر اهدای خون در منطقه است.

نوریان افزود: اهداکنندگان خون بر اساس شعار سازمان جهانی خون با عنوان «هر اهداکننده خون یک قهرمان است»، قهرمانانی هستند که نسبت به وضعیت بیماران جامعه حساس می باشند و در این امر خیرخواهانه مشارکت دارند.

وی با بیان اینکه از اهدای خون و فراوردهای آن جان سه بیمار نجات می یابد، افزود: پلاسمای خون گرفته می شود و برای تهیه دارو به کشورهای مربوط ارسال می شود و در نهایت داروها برای بیماران خاص به کشورمان باز می گردد.

وی گفت: از هر واحد خون اهدایی فراورده‌های گوناگونی همچون پلاکت، پلاسما، گلبول قرمز، گلبول سفید و کرایوپرو تهیه و تولید و این فراورده ها در مرکزهای درمانی و بالینی بر مبنای نیاز بیماران توزیع می‌شود.

نوریان بیان کرد: خون هیچ گونه جایگزین مصنوعی ندارد، افرادی که خون اهدا می‌کنند، عضوی از بدنشان را اهدا می کنند که آقایان در طول سال چهار مرتبه و بانوان سه مرتبه مجاز به اهدای خون هستند.

وی با تاکید بر اینکه اهدای خون صدقه جاری است، خاطرنشان کرد: خون و فراورده های آن جان بیماران نیازمند به ویژه بیماران سرطانی بدخیم و هموفیلی را نجات می دهد.

وی با تقدیر و سپاسگزاری از اهداکنندگان و حامیان اهدای خون افزود: نهادهایی مانند جمعیت هلال احمر از حامی‌های اهداکنندگان خون هستند که از برنامه های این اداره کل و تشویق مردم به اهدای خون حمایت می کنند.

نوریان از آمادگی این اداره کل برای دریافت شبانه روزی از اهداکنندگان خون خبر داد و تاکید کرد: در صورت نیاز، آماده دریافت خون به صورت ۲۴ ساعته هستیم.

وی با بیان اینکه اهداکنندگان خون سرمایه های سازمان انتقال خون ایران هستند، گفت: این مراسم به منظور تقدیر از اهداکنندگان بدون چشمداشت خون و نیز بالا بردن سطح آگاهی مردم در این زمینه برگزار می شود.

۹ اهداکننده برتر خون استان قم تجلیل شدند

معاون فنی اداره کل انتقال خون قم درحاشیه برگزاری این آیین در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در این مراسم از یک خانم و هشت آقا که بیشترین نوبت اهدای خون را داشته اند، تقدیر و تجلیل شد.

علیرضا کبیری افزود: زهرا صباغ با ۳۲ مرتبه، عباس ایمانی ۹۸ مرتبه، غلامرضا زندی ۹۱ مرتبه، جمشید پیری ۸۵ مرتبه، مهدی موقاری سراجه ۵۳ مرتبه و اسماعیل حسینی ۵۲ مرتبه اهدای خون جزو برترین های استان در این امر معرفی شدند.

وی اضافه کرد: مصطفی زارعی با ۲۰ سال سن موفق به اهدای شش مرتبه خون شده است که جزو جوان‌ترین اهداکنندگان خون در استان قم است.

وی با اشاره به اهدای خون نادر در این استان افزود: کسانی که گروه خونی آنها در میان هر پنج تا ۱۰ هزار تَن از جمعیت در منطقه مشابهی نداشته باشند، گروه خونی نادر گفته می شود که در این بخش حسین ضیایی با ۱۳ نوبت اهدای خون جزو اهداکنندگان خون نادر است.

کبیری همچنین از اهدای پلاکت فرزیس در این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: روح الله نمازی با ۲۱ مرتبه اهدای خون و سه نوبت اهدای پلاکت فرزیس جزو برترین ها در این زمینه است.

وی گفت: «پلاکت فرزیس»، ارزش علمی و درمانی بالایی برای بیماران سرطان خونی دارد، چون پلاکت فرزیس، یکی از روش های اهدای خون است که تنها یک جزء خاص از خون اهداکننده، جدا و بقیه اجزای خون به اهداکننده باز گردانده می شود.

مردم قم برای اهدای خون می توانند به اداره کل انتقال خون استان واقع در بلوار ۱۵ خرداد و یا مرکز ثابت خونگیری در خیابان معلم مراجعه کنند.

۲۴ خردادماه روز جهانی اهداکنندگان خون است.

۷۴۰۶/ ۶۱۳۳/‏